Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πειθαρχία, πώς να την αποκτήσεις!

Πειθαρχία, είναι η γέφυρα μεταξύ στόχου και επίτευξης του στόχο. Tελικά είναι εύκολο να την αποκτήσει κανείς; Είναι, αρκεί να το κάνεις συνειδητά και κάθε μέρα. Ξεκινάει από τις πιο μικρές αποφάσεις όπως το τι θα φορέσεις κάθε πρωί, να επιλέγεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Υπάρχουν κάποια μικρά tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μεγαλύτερη πειθαρχία και να επιτύχεις τους στόχους σου.

5 Tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μεγαλύτερη πειθαρχία

  1. Κράτησε καθημερινό ημερολόγιο. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια οργάνωση στην καθημερινότητα. Δεν είναι ανάγκη να καταγράφεις κάθε ώρα της ημέρας. Μπορείς να σημειώνεις τα πιο σημαντικά από αυτά που θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Έτσι θα κρατάς τον εαυτό σου υπόχρεο και πειθαρχημένο.
  2. Κράτησε ένα ημερολόγιο διατροφής. Πολλές φορές λέμε ότι θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά ή να πίνουμε περισσότερο νερό. Αν σημειώνουμε τι ακριβώς καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα, είναι και πιο εύκολο να εντοπίσουμε τι δεν μας αρέσει και μπορούμε να το αλλάξουμε.
  3. Ξεκίνα με ένα πράγμα την φορά. Εστίασε την προσοχή σου σε ένα πράγμα τη κάθε φορά. Μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί. Η πειθαρχία είναι ένας μυς. Όσο την εξασκείς, τόσο δυναμώνει.
  4. Έλεγξε τα συναισθήματα σου. Το να αναγνωρίζεις πότε δρας από συναίσθημα και πότε με λογική είναι το πρώτο βήμα για την πειθαρχία του εαυτού σου. Αν μάθεις να ελέγχεις το συναίσθημα σου, θα είναι πιο εύκολο να μείνεις πιστός στο πλάνο σου.
  5. Τήρησε το πλάνο σου. Για να αποκτήσεις πειθαρχία, δεν αρκεί να φτιάξεις ένα πλάνο μόνο. Πρέπει να μείνεις πιστός σε αυτό. Να το ακολουθήσεις. Να το εφαρμόσεις. Το πλάνο που έχεις φτιάξει για να επιτύχεις τον στόχου σου, πρέπει να το διαβάζεις συνέχεια. Να το προσαρμόζεις και να το αλλάζεις αν δεν σου ταιριάζει πια.

Πειθαρχία και καθημερινότητα

Είναι φυσικό στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε να ξεφεύγουμε από τον στόχο μας. Για αυτό είναι σημαντικό να έχουμε πειθαρχία. Έτσι μπορούμε να μας επαναφέρουμε στο πλάνο. Να πειθαρχήσουμε τον εαυτό μας. Και να συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε. Μη ανησυχείς η απογοητευτείς αν κάποιες μέρες δεν πάνε βάση πλάνου. Το σημαντικό είναι να το αναγνωρίζεις και να συνεχίζεις. Άλλωστε η πειθαρχία κτίζεται με τον καιρό, όπως γίνεται με ότι αξίζει στη ζωή.

Μάλαμα Βουτυρίτσα
Μάλαμα Βουτυρίτσα
Ψυχολόγος ○Feel Good Inside & Out● Μέσα από διάφορες τεχνικές αναπνοών και ασκήσεων χαλάρωσης βρίσκουμε το πυρήνα του αντικειμένου που μας προκαλεί ενόχληση στη καθημερινότητα και ξεμπλοκάρουμε τις αισθήσεις μας. Η ευτυχία και η ικανοποίηση στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Ένα μυαλό και σώμα που είναι σε αρμονία μεταξύ τους μας βοηθάνε να είμαστε προσγειωμένοι και γειωμένοι με το μέσα μας και το έξω μας και να εκπέμπουμε μια φυσική ακτινοβολία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Είναι κακό να θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου; 

Η αλλαγή συνήθως σημαίνει και εξέλιξη. Και αυτό είναι η πηγή της ζωής. Κανένας δεν έμεινε ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μαμά, φοβάμαι…

Μαμά, φοβάμαι…  Φοβάμαι τι θα συμβεί αύριο. Φοβάμαι ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Φοβάμαι για το τι θα ξημερώσει...

Συνήθειες που καταναλώνουν την ενέργεια μας.

Αρκετές καθημερινές συνήθειες καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Το σημαντικό είναι να τις αναγνωρίσουμε. Έτσι μετά μπορούμε να τις αλλάξουμε. Σιγά, σιγά βελτιωνόμαστε.

Ενέργεια: 4 συνήθειες πoυ την καταναλώνουν

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενέργεια μας. Το που την καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα έχει σημαντικό ρόλο στο πως θα αισθανόμαστε στο τέλος της. Για αυτό πρέπει να έχουμε επίγνωση του που πάει.

Bullying και καθημερινότητα

Το τελευταίο καιρό είμαι (μαζί με εσάς) μάρτυρας ακραίων περιστατικών bullying. Βλέπω στα μέσα ενημέρωσης περιστατικά που συμβαίνουν είτε μέσα στο σχολικό πλαίσιο είτε μέσα στην καθημερινότητα, στον δρόμο, στις γειτονιές και τις πλατείες. Το bullying όμως δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά!