Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνήθειες που καταναλώνουν την ενέργεια μας.

Ενέργεια και συνήθειες. Ήδη συζητήσαμε κάποιες από τις συνήθειες που μας καταναλώνουν την ενέργεια.
Σήμερα, σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε 3 ακόμα καθημερινές συνήθειες που καταναλώνουν την ενέργεια μας.

Συνήθειες που μας δίνουν ενέργεια

3 Συνήθειες που καταναλώνουν ενέργεια.

1. Ασύνετη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχικά, μια κακή συνήθεια είναι τα social media. O τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει τη διάθεση και την ενέργειά μας. Σε κάθε δεδομένη στιγμή που περιηγείστε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, το newsfeed σας είτε σας εμπνέει είτε σας κάνει να αισθάνεστε χάλια. Αν αυτό που βλέπετε και καταναλώνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μόνο φωτογραφίες και βίντεο φίλων και περίεργων ανθρώπων που φαίνονται πιο επιτυχημένοι από εσάς, θα αρχίσετε να νιώθετε ότι η ζωή σας είναι χειρότερη από ό,τι είναι. Μάλιστα μπορεί να γίνει συνήθεια να τσεκάρουμε άλλα profile μόνο για να συγκρίνουμε.
Αυτό στραγγίζει την ενέργειά σας και σας κάνει να αισθάνεστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τον εαυτό σας.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ψέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τα αφήσουμε να καθορίσουν πώς νιώθετε για τον εαυτό σας και πόσο καλά τα πάτε στη ζωή.


-Τι πρέπει να κάνετε.

Αν το κάνετε καλά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να έχουν τεράστια θετική επίδραση στη ζωή σας. Εστιάστε στον εαυτό σας. Στις συνήθειες σας. Επικεντρωθείτε σε πτυχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σας. Επίσης, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με οποιονδήποτε και αισθάνεστε άσχημα για τη ζωή σας. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εμπνευστείτε. Και φυσικά να δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους.

2.Αποτυχία να κυριαρχήσετε τον ύπνο σας.

Τίποτα δεν αναζωογονεί το σώμα σας και το μυαλό σας όσο ένας καλός ύπνος. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας αυτοθεραπεύεται. Αποκαθιστά τη χημική του ισορροπία. Επίσης, ο εγκέφαλός σας έχει χρόνο να ξεπλύνει τις τοξίνες και να σφυρηλατήσει νέες συνδέσεις σκέψης.

Όλες αυτές οι διαδικασίες στοχεύουν στο να προετοιμάσουν το σώμα και το μυαλό σας να αισθάνονται καλύτερα όταν ξυπνάτε. Και πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες για να μεγιστοποιήσετε τον ύπνο σας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα είτε να αποκοιμηθούν είτε να παραμείνουν για ύπνο. Αντιμετωπίζουν διαταραχές ύπνου και στέρηση.

Εάν έχετε συνήθεια να κοιμάστε πάντα λιγότερο από όσο χρειάζεται, δεν αφήνετε το σώμα σας να αναδομηθεί. Εξουδετερώνει τις πνευματικές σας ικανότητες και θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τη σωματική σας υγεία. Και με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να έχει πραγματικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, η επιστήμη έχει συνδέσει τον κακό ύπνο με πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους.


-Τι πρέπει να κάνετε.

Αρχικά, καλό είναι να δημιουργήσετε μια βραδινή συνήθεια. Κατακτήστε την βραδινή ρουτίνα ύπνου σας. Έτσι θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την ποιότητα του ύπνου σας. Αυτό σημαίνει να «οργανωθείτε» έτσι ώστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Προσπαθήστε να κοιμάστε την ίδια ώρα κάθε βράδυ.
Εάν θέλετε να βελτιώσετε τον ύπνο σας, είναι επίσης σημαντικό να παρατηρείτε τι κάνετε σας πριν από τον ύπνο. Μην πίνετε καφέ λίγες ώρες πριν τον ύπνο, αποφύγετε το αλκοόλ και λιπαρά γεύματα που θα επηρεάσουν τον ύπνο σας.

Αντίθετα, δημιουργήστε μια συνήθεια. Διαλογιστείτε, γράψτε τις σκέψεις σας, βρείτε κάτι να διαβάσετε ή ακούστε ένα εμπνευσμένο ηχητικό βιβλίο/podcast.

3. Καταναλώνετε ανθυγιεινά φαγητά ως βασική τροφή.

Η υγιεινή διατροφή είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα. Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, αυτό που τρώτε επηρεάζει το επίπεδο ενέργειας, τη διάθεση και την παραγωγικότητά σας. Και μπορεί να γίνει καθημερινή συνήθεια.

Σε γενικές γραμμές, εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και χρειάζεστε έναν υπνάκο μετά από 30–45 λεπτά μετά το γεύμα, πρέπει να αλλάξετε τη σύνθεση του φαγητού σας. Υπάρχουν υγιεινές τροφές που αυξάνουν την καθημερινή σας ισχύ και ενέργεια. Αυτές περιλαμβάνουν τροφές όπως λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψάρια, άπαχα κρέατα, φασόλια και υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο.


Εστιάστε στο να λαμβάνετε αρκετά από αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά κάθε μέρα. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τα επεξεργασμένα και ανθυγιεινά. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν μια προσωρινή αύξηση στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα σας. Έτσι λαμβάνετε τη στιγμιαία ώθηση ενέργειας, αλλά γρήγορα ακολουθείται από μια ενεργειακή κατάρρευση. Μακροπρόθεσμα, θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι. Κάντε συνήθεια την υγιεινή διατροφή.

Αρκετές καθημερινές συνήθειες καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Το σημαντικό είναι να τις αναγνωρίσουμε. Έτσι, μετά μπορούμε να τις αλλάξουμε. Σιγά, σιγά βελτιωνόμαστε. Αρκεί να ξέρουμε τα αδύναμα και δυνατά στοιχεία του εαυτού μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατέψουμε την ενέργεια μας.

#feelgoodinsideandout

*original source: medium.com

Μάλαμα Βουτυρίτσα
Μάλαμα Βουτυρίτσα
Ψυχολόγος ○Feel Good Inside & Out● Μέσα από διάφορες τεχνικές αναπνοών και ασκήσεων χαλάρωσης βρίσκουμε το πυρήνα του αντικειμένου που μας προκαλεί ενόχληση στη καθημερινότητα και ξεμπλοκάρουμε τις αισθήσεις μας. Η ευτυχία και η ικανοποίηση στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Ένα μυαλό και σώμα που είναι σε αρμονία μεταξύ τους μας βοηθάνε να είμαστε προσγειωμένοι και γειωμένοι με το μέσα μας και το έξω μας και να εκπέμπουμε μια φυσική ακτινοβολία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Είναι κακό να θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου; 

Η αλλαγή συνήθως σημαίνει και εξέλιξη. Και αυτό είναι η πηγή της ζωής. Κανένας δεν έμεινε ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μαμά, φοβάμαι…

Μαμά, φοβάμαι…  Φοβάμαι τι θα συμβεί αύριο. Φοβάμαι ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Φοβάμαι για το τι θα ξημερώσει...

Ενέργεια: 4 συνήθειες πoυ την καταναλώνουν

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενέργεια μας. Το που την καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα έχει σημαντικό ρόλο στο πως θα αισθανόμαστε στο τέλος της. Για αυτό πρέπει να έχουμε επίγνωση του που πάει.

Bullying και καθημερινότητα

Το τελευταίο καιρό είμαι (μαζί με εσάς) μάρτυρας ακραίων περιστατικών bullying. Βλέπω στα μέσα ενημέρωσης περιστατικά που συμβαίνουν είτε μέσα στο σχολικό πλαίσιο είτε μέσα στην καθημερινότητα, στον δρόμο, στις γειτονιές και τις πλατείες. Το bullying όμως δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά!

 Ενσυνείδητη διατροφή, τι είναι; 

Πόσες φορές έχεις ακούσει για την ενσυνείδητη διατροφή; Αν είχες απορία, σε αυτό το άρθρο θα στη λύσω.