Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κατάκτησε τους στόχους σου!!!

Και κάπως έτσι έφτασε μια ακόμα χρονιά στο τέλος της. Μπορεί να κατακτήσαμε τους στόχους μας. Μπορεί και όχι. Το 2021 μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά, λύπη, ενθουσιασμό, διχασμό. Ο καθένας μας έχει την δική του άποψη για τον χρόνο που πέρασε. Όπως και να έχει, το τέλος του χρόνου σημαίνει ότι ήρθε η ώρα του απολογισμού.

Τι επιλέγουμε να πάρουμε μαζί μας στο νέο χρόνο. Τι επιλέγουμε να αφήσουμε πίσω. Και φυσικά ποιους στόχους καταφέραμε να επιτύχουμε και ποιους στόχους όχι. Αυτές τις μέρες ήμαστε πιο έτοιμοι για αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να έχουν να κάνουν με το μέσα μας, το έξω μας και το γύρω μας.

Τι σημαίνει αυτό στη πράξη

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι ίσως να θέλουμε να αλλάξουμε το πως νιώθουμε, πως σκεφτόμαστε, την εξωτερική μας εμφάνιση και πολλά άλλα. Ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του στόχους και θέλω για την νέα χρονιά.

Εννοείται φυσικά πως θα σας δώσω κάποια tips για να κατακτήσετε τους στόχους σας το νέο έτος. Πιο συγκεκριμένα θα σας δείξω ένα τρόπο που ίσως σας βοηθήσει αυτή τη χρονιά να επιτύχετε τους στόχους σας. Πώς να φτιάξετε μια οπτική αναπαράσταση των στόχων σας. Πως να φτιάξετε δηλαδή ένα πίνακα οραματισμού.

Ξεκινάμε από τα βασικά

Αρχικά ξεκινάμε μια κόλλα χαρτί ή ακόμα καλύτερα ένα τετράδιο το οποίο θα έχετε συνέχεια μαζί σας, καταγράψετε όλους τους στόχους σας. Σε αυτό το βήμα μην ασκήσετε κριτική στον εαυτό σας. Θέλουμε το μυαλό να νιώθει ελεύθερο. Να δημιουργήσει. Μη θέσετε περιορισμούς.

Στη συνέχεια αφού γράψετε τους στόχους σας, θέλω να κάνετε μια έρευνα. Ψάξτε στο διαδίκτυο, σε περιοδικά, στις φωτογραφίες σας.

Επιπλέον, βρείτε πράγματα που σας εμπνέουν, που σας γεμίζουν θετική ενέργεια. Μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Φωτογραφίες από μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε. Ακόμα και εμπειρίες που θέλετε να ζήσετε. Πράγματα που θέλετε να κάνετε ή να αποκτήσετε.
Για παράδειγμα, βιβλία που θα θέλατε να διαβάσετε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οτιδήποτε ικανοποιεί τα δικά σας θέλω και τους δικούς σας στόχους.

Αφού ολοκληρώσετε την ερευνά σας, και μαζέψετε το υλικό σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τον δικό σας πίνακα οραματισμού.

Στην συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα χαρτόνι, ένα ψαλίδι, όρεξη για δημιουργία και είστε έτοιμοι. Ειδικότερα, αν προτιμάτε να το κάνετε σε κάποια εφαρμογή online, φυσικά και μπορείτε. Επιλέξτε τον τρόπο που σας κάνει εσάς να νιώθετε άνετα και βέβαια, να είναι κάτι που ξέρετε ότι δεν θα το ξεχάσετε.

You got this!!!

Θα χαρώ πολύ να δω τους δικούς σας πίνακες οραματισμού. Απλοί ή υπερπαραγωγή εσείς αποφασίζετε. Μη ξεχνάτε να ονειρεύεστε!
Μπορείτε να μας στείλετε τα αρχεία σας στα social media της σελίδας ή να τα ανεβάσετε και να μας κάνετε tag.

Don’t forget to stay #fabuleuxmoi

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!!!

Μάλαμα Βουτυρίτσα
Μάλαμα Βουτυρίτσα
Ψυχολόγος ○Feel Good Inside & Out● Μέσα από διάφορες τεχνικές αναπνοών και ασκήσεων χαλάρωσης βρίσκουμε το πυρήνα του αντικειμένου που μας προκαλεί ενόχληση στη καθημερινότητα και ξεμπλοκάρουμε τις αισθήσεις μας. Η ευτυχία και η ικανοποίηση στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Ένα μυαλό και σώμα που είναι σε αρμονία μεταξύ τους μας βοηθάνε να είμαστε προσγειωμένοι και γειωμένοι με το μέσα μας και το έξω μας και να εκπέμπουμε μια φυσική ακτινοβολία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Είναι κακό να θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου; 

Η αλλαγή συνήθως σημαίνει και εξέλιξη. Και αυτό είναι η πηγή της ζωής. Κανένας δεν έμεινε ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μαμά, φοβάμαι…

Μαμά, φοβάμαι…  Φοβάμαι τι θα συμβεί αύριο. Φοβάμαι ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Φοβάμαι για το τι θα ξημερώσει...

Συνήθειες που καταναλώνουν την ενέργεια μας.

Αρκετές καθημερινές συνήθειες καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Το σημαντικό είναι να τις αναγνωρίσουμε. Έτσι μετά μπορούμε να τις αλλάξουμε. Σιγά, σιγά βελτιωνόμαστε.

Ενέργεια: 4 συνήθειες πoυ την καταναλώνουν

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενέργεια μας. Το που την καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα έχει σημαντικό ρόλο στο πως θα αισθανόμαστε στο τέλος της. Για αυτό πρέπει να έχουμε επίγνωση του που πάει.

Bullying και καθημερινότητα

Το τελευταίο καιρό είμαι (μαζί με εσάς) μάρτυρας ακραίων περιστατικών bullying. Βλέπω στα μέσα ενημέρωσης περιστατικά που συμβαίνουν είτε μέσα στο σχολικό πλαίσιο είτε μέσα στην καθημερινότητα, στον δρόμο, στις γειτονιές και τις πλατείες. Το bullying όμως δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά!