Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γιατί; Ξεκίνα από αυτό

Γιατί είναι σημαντικό να ξεκινάς από το γιατί!

Το γιατί κάνουμε κάτι, είναι το κίνητρό μας, το motivation μας. Γιατί κάνουμε την δουλεία που κάνουμε. Γιατί δεν κάνουμε την διατροφή ή την ζωή που θέλουμε. Είναι φυσικό, να πει κάποιος ότι αν δεν έχεις μάθει να λειτουργείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο στη ζωή σου, τότε είναι δύσκολο να αλλάξεις. Ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Πλέον ξέρεις ότι το motivation από μόνο του δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να έχεις και την πειθαρχία στον εαυτό σου. Πρέπει όμως πρώτα να έχεις βρει το γιατί, το motivation σου. Ώστε μετά να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου και να το καταφέρεις!

Ο τρόπος για να βρεις το γιατί σου…

Βρες το motivation σου με 3 εύκολους τρόπους που θα σου πω. Σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο σε αυτή την διαδικασία. Επίλεξε ένα σημείο που σε εμπνέει και πάρε μια κόλλα χαρτί ή ένα τετράδιο.  Προσπάθησε να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις όσο πιο ειλικρινά μπορείς. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι αν δεν το κάνεις, τον μόνο που θα εξαπατήσεις είναι ο εαυτός σου.

1: Σκέψου πως θα ήθελες να ξυπνάς το πρωί και πως θα ήταν η ιδανική μέρα για εσένα.

Κατέγραψε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς. Που είσαι. Πως νιώθεις. Είσαι μόνος ή με παρέα. Γράψε, ότι μπορείς να σκεφτείς.

2. Σταμάτησε την υπερβολική σκέψη.

Είναι φυσιολογικό με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, κάποιες φορές, να αφαιρούμαστε. Να ξεκινάμε μια διαδικασία και να μη την τελειώνουμε ποτέ γιατί ξεκινήσαμε κάτι άλλο. Προσπάθησε όταν ξεκινάς μια διαδικασία να μένεις εστιασμένος/η σε αυτήν, μέχρι την ολοκληρώσεις. Όσο πιο πολύ σκέφτεσαι, τόσο πιο πολύ αγχώνεσαι. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι.

3. Βρες τι σε γεμίζει θετικά συναισθήματα.

Είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίσεις τι από την καθημερινότητά σου, σε γεμίζει ή σου απορροφάει ενέργεια. Μόλις το ανακαλύψεις, θα μπορέσεις είτε να προσθέσεις πιο πολύ από αυτό που σε κάνει χαρούμενο/η. Είτε, να αφαιρέσεις ότι σου απορροφάει ενέργεια. Αν το παρατηρήσεις, σίγουρα θα ανακαλύψεις ένα μοτίβο εκεί. Μετά θα μπορέσεις και να το αλλάξεις.

Το να βρούμε το γιατί μας, το motivation μας είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ανακαλύψεις τι σου αρέσει. Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουν οι προτιμήσεις μας, τα θέλω μας και οι ανάγκες μας. Μη φοβηθείς να δοκιμάσεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει, αρκεί να ξέρεις το γιατί σου. Δοκίμασε να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει, αρκεί να ξέρεις το γιατί σου.


Μάλαμα Βουτυρίτσα
Μάλαμα Βουτυρίτσα
Ψυχολόγος ○Feel Good Inside & Out● Μέσα από διάφορες τεχνικές αναπνοών και ασκήσεων χαλάρωσης βρίσκουμε το πυρήνα του αντικειμένου που μας προκαλεί ενόχληση στη καθημερινότητα και ξεμπλοκάρουμε τις αισθήσεις μας. Η ευτυχία και η ικανοποίηση στη ζωή του κάθε ανθρώπου είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Ένα μυαλό και σώμα που είναι σε αρμονία μεταξύ τους μας βοηθάνε να είμαστε προσγειωμένοι και γειωμένοι με το μέσα μας και το έξω μας και να εκπέμπουμε μια φυσική ακτινοβολία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Είναι κακό να θέλω να αλλάξω τον εαυτό μου; 

Η αλλαγή συνήθως σημαίνει και εξέλιξη. Και αυτό είναι η πηγή της ζωής. Κανένας δεν έμεινε ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μαμά, φοβάμαι…

Μαμά, φοβάμαι…  Φοβάμαι τι θα συμβεί αύριο. Φοβάμαι ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Φοβάμαι για το τι θα ξημερώσει...

Συνήθειες που καταναλώνουν την ενέργεια μας.

Αρκετές καθημερινές συνήθειες καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Το σημαντικό είναι να τις αναγνωρίσουμε. Έτσι μετά μπορούμε να τις αλλάξουμε. Σιγά, σιγά βελτιωνόμαστε.

Ενέργεια: 4 συνήθειες πoυ την καταναλώνουν

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενέργεια μας. Το που την καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα έχει σημαντικό ρόλο στο πως θα αισθανόμαστε στο τέλος της. Για αυτό πρέπει να έχουμε επίγνωση του που πάει.

Bullying και καθημερινότητα

Το τελευταίο καιρό είμαι (μαζί με εσάς) μάρτυρας ακραίων περιστατικών bullying. Βλέπω στα μέσα ενημέρωσης περιστατικά που συμβαίνουν είτε μέσα στο σχολικό πλαίσιο είτε μέσα στην καθημερινότητα, στον δρόμο, στις γειτονιές και τις πλατείες. Το bullying όμως δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά!