Μάθε τα πάντα για τις βλεφαρίδες σου και μεγάλωσε τες!!!

0
3008

Ένας παιδικός μου φόβος, ευτυχώς, μόλις έχει καταρριφθεί. Πάντα ήμουνα τρομοκρατημένη ότι οι βλεφαρίδες μας δεν μεγαλώνουν, αν μη κακό πάθουν κάτι. Για αυτό φρόντιζα να τις προσέχω, για να τις έχω.

Σύμφωνα με έρευνες και οι βλεφαρίδες έχουν κύκλο ανάπτυξης, οπότε η πτώση μερικών, συνήθως δεν είναι πρόβλημα και δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθούν και όλα εξαρτώνται από την αιτία που προκάλεσε την απώλεια τους.

Αν θέλετε και εσείς μεγάλες και πυκνές βλεφαρίδες, καταρχήν μπείτε σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Αποφύγετε ψαλίδια βλεφαρίδων, μην ξεχνάτε κάθε βράδυ να ξεβάφεστε, μην τρίβετε έντονα τα μάτια σας και τέλος συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το κείμενο!!!

Η Σωστή διατροφή με θρεπτικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών και των βλεφαρίδων σας περιλαμβάνει τα ακόλουθα. Βάλτε στο διατροφικό σας πρόγραμμα, βιταμίνη C, βιταμίνη Β,  βιταμίνη D, ψευδάργυρο, σίδηρο και φυσικά πρωτεΐνη. Μια συμβουλή της γιαγιάς είναι, που και που να κάνετε μασάζ βλεφαριδών με ελαιόλαδο, ή κάποιο προϊόν με βιοτίνη.
Όσον αφορά τα ψαλίδια βλεφαρίδων, αποφύγετε τα, γιατί καταλάθος μπορεί να τραβήξετε κάποιες βλεφαρίδες, οι οποίες με τη σειρά τους δύναται να βλάψουν τα θυλάκια της τρίχας. Όπως ανέφερα και πιο πάνω να θυμάστε πάντα να βγάζετε το μακιγιάζ σας τη νύχτα, γιατί ειδικά η μάσκαρα στεγνώνει τις βλεφαρίδες, κάνοντας τες ξηρές, κάτι που τις σπάει πιο έυκολα και τις κάνει να πέφτουν. Επίσης βασικό είναι να σταματήσετε την συνήθεια τριψίματος των ματιών, γιατί οι τρίχες είναι λεπτές και σε οποιαδήποτε άγαρμπη κίνηση, μπορεί να αφαιρέσετε αρκετές.

Πέραν από τις προαναφερόμενες αιτίες που μπορεί να χάσετε κάποιες από τις βλεφαρίδες σας, υπάρχουν και οι ακόλουθες αιτίες. Αν δείτε ότι το πρόβλημα συνεχίζεται και είναι σοβαρό, επικοινωνήστε με έναν γιατρό. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Εγκαύματα: Σε περιπτώσεις που για κάποιο λόγο οι βλεφαρίδες καούν αλλά τα θυλάκια της τρίχας παραμείνουν άθικτα, τότε θα  χρειαστούν περίπου 6 εβδομάδες για να αναπτυχθούν ξανά. Δυστυχώς αν ο θύλακας της τρίχας καταστραφεί, μπορεί να μην αναπτυχθούν ξανά οι βλεφαρίδες σας.

Χημειοθεραπεία: Τα φάρμακα που δίνονται κατά τη διάρκεια  χημειοθεραπειών, τις περισσότερες φορές, προκαλούν πτώση τριχών, κάτι που σημαίνει ότι πέφτουν οι τρίχες του σώματος, τα μαλλιά, τα φρύδια και οι βλεφαρίδες. Όταν σταματήσετε τη κατανάλωση αυτών των φαρμάκων και διακόψετε τη χημειοθεραπεία, οι βλεφαρίδες και όλες οι τρίχες του σώματος σας, θα επανέλθουν πιθανότατα και πυκνότερες από πριν.

Κόψιμο βλεφαρίδων: Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει ευτυχώς συχνά. Αν όμως «παίζοντας» με τα παιδάκια σας, με την αδελφή σας ή γενικότερα έχετε την φαεινή ιδέα να κόψετε μόνη σας τις βλεφαρίδες σας, να σας πω ότι συνήθως αν και χρειάζεται χρόνος, ξανά μακραίνουν φτάνοντας στο αρχικό τους μήκος.

Πρόβλημα με θυρεοειδή: Ένα βασικό πρόβλημα που προκαλεί ο θυρεοειδής αδένας, είναι η τριχόπτωση. Η απώλεια βλεφαρίδων μπορεί να συμβεί τόσο με υπερθυρεοειδισμό (υπερδραστήριος θυρεοειδής) όσο και με υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργία του θυρεοειδούς). Οι βλεφαρίδες συνήθως αρχίζουν να αναπτύσσονται ξανά αφού η ανισορροπία του θυρεοειδούς αντιμετωπιστεί.

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Τα extensions βλεφαρίδων,  είναι ίνες κολλημένες πάνω στις φυσικές βλεφαρίδες που χρησιμοποιούνται προκειμένου να δημιουργηθούν παχύτερες και πιο μακριές βλεφαρίδες. Πολλές φορές, αυτή η τακτική αν δεν γίνει σωστά, μπορεί να βλάψει τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Μην ανησυχείτε όμως, θα αναπτυχθούν κανονικά και πάλι σε λίγους μήνες.  

Γυροειδής Αλωπεκία: Μια αυτοάνοση κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο θύλακα της τρίχας, κάτι που δημιουργεί πτώση τόσο στο τριχωτό της κεφαλής, στα φρύδια αλλά και στις βλεφαρίδες. Αν εντοπίσετε ότι έχετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να σας δώσει φαρμακευτική θεραπεία.

Τριχοτιλλομανία: Τι είναι αυτό; Αυτό είναι μια ψυχολογική διαταραχή ατόμων που νιώθουν καλύτερα τραβώντας και αφαιρώντας τις τρίχες τους. Συνηθίζεται σε τρίχες άλλων περιοχών, χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνεται πολλές φορές και στις βλεφαρίδες. Από τηη στιγμή που θα σταματήσετε αυτή την παρόρμηση, οι βλεφαρίδες σας μετά από κάποιους μήνες θα αναπτυχθούν ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ