Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τι λέει η ειδικός; Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα.. με σωστή διατροφή!

Προς αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, μένουμε σπίτι, φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και αντισηπτικά…. και παχαίνουμε τρώγοντας ότι βρούμε στο ψυγείο μας, με τη δικαιολογία ότι είμαστε όλη μέρα στο σπίτι. Πόσο κακό όμως, κάνουμε στον οργανισμό και την υγεία μας με αυτή τη συνήθεια; Γιατί ειδικά τώρα, πάνω από όλα, πρέπει να δυναμώσουμε την υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ανάμεσα σε άλλα, με τη σωστή διατροφή!!!!

Το hairdressingnews.com μίλησε με την διαιτολόγο Φαίη Γεωργακοπούλου, ή οποία μας έδωσε συμβουλές για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αναφέροντας μας λεπτομερώς, τι πρέπει να αποφεύγουμε και τι θα ήταν καλό να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.  Σωστή διατροφή και ενυδάτωση, φυσική δραστηριότητα για 40-45 λεπτά ημερισίως , περπάτημα, ποδήλατο ή ακόμα και ασκήσεις στο σπίτι. Διαχείριση του στρες και φυσικά θετική ενέργεια!!!

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι είναι ασπίδα κατά του κορονοϊού. Το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης βιταμίνης το λαμβάνουμε από την έκθεση μας στον ήλιο. Αν το να βγούμε είναι δύσκολο, η κ. Γεωργακοπούλου, μας ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη τόσο πολύτιμη βιταμίνη την βρίσκουμε επίσης σε λιπαρά ψάρια, στο κρόκο του αυγού, στο κρέας, στο γάλα, στα δημητριακά και στο γιαούρτι. Καλό θα ήταν όλα αυτά να φροντίσουμε να είναι άπαχα.

«Καλό είναι να μειώσουμε τα κορεσμένα λιπαρά, τα τηγανητά τα προπαρασκευασμένα και να βάλουμε  στην καθημερινότητα μας, μονοκόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαιόλαδο, Ω 3, Ω6, αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο και αβοκάντο, φρέσκα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά,τα  όσπρια και οι ξηροί καρποί» είπε η κ. Γεωργακοπούλου, υπενθυμίζοντας μας την σημασία που έχουν στον οργανισμό, τα μικρά και συχνά γεύματα.

Μια καλή και χρήσιμη συμβουλή, που αν την εντάξετε στις διατροφικές σας συνήθειες θα δείτε σχεδόν άμεσα το καλό που θα σας κάνει, είναι να προτιμάτε μαύρη ζάχαρη ή μέλι και να περιορίσετε τη κανονική ζάχαρη και το αλάτι. 

Σύμφωνα με την ειδικό διαιτητικής, ναι μεν σημαντική είναι η σωστή διατροφή αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να προσέξουμε. Συγκεκριμένα ανέφερε η ειδικός, ότι για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, θα πρέπει να πίνουμε καθημερινά 8 με 10 ποτήρια νερό και ειδικά οι καπνιστές να εντάξουν και τη βιταμίνη C στην ρουτίνα τους.

Προσοχή στο Πασχαλινό τραπέζι!!!! 

Η Νηστεία έχει ξεκινήσει και ενώ ο οργανισμός μας στερείται ακόμα και τα βασικά όπως το ασβέστιο και το σίδηρο, που υπάρχει στο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξαφνικά τη μέρα του Πάσχα που μας επιτρέπεται το φαγητό, θέλουμε να φάμε τα πάντα. Μπορούμε να φάμε τα πάντα, ακόμα και τσουρέκι, αλλά με μέτρο!!!

Όπως μας ανέφερε η κ. Γεωργακοπούλου, μια καλή διατροφική πηγή με πλούσια θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες, για να εντάξουμε και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στη νηστεία,  είναι το ταχίνι.
Τώρα όσον αφορά την παραδοσιακή μαγειρίτσα, η διαιτολόγος μας, τη θεωρεί ένα καλό γεύμα μετά από νηστεία. Τέλος η συμβουλή της είναι, «Για να αποφύγετε την βαρυστομαχιά και τα γαστρεντερικά προβλήματα, μην ξεχάσετε  να καταναλώσετε  πρωινό και μικρά και συχνά γεύματα, ώστε το βράδυ της Ανάστασης να αποφύγετε το μεγάλο γεύμα». Καλή Ανάσταση!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!