Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αναδρομή σε μια γεμάτη χρονιά!

Τι να πρωτοπούμε για το 2021;
Τόσο γεμάτη χρονιά σίγουρα δεν έχει ξαναυπάρξει για μένα. Η Καραντίνα αν και δύσκολη, μια πολύ παραγωγική περίοδος, αφού πήραμε πολλές αποφάσεις.
Προσωπικά για μένα, μου έδωσε την αφορμή να πραγματοποιήσω έναν από τους μεγάλους μου στόχους: τη δική μου Ακαδημία!
Και μάλιστα μια πρωτοπoριακή Digital Ακαδημία.

Digital Hair Academy

Με αφετηρία τα «Κάνε ό,τι κάνω» στη πλατφόρμα του Hairdressing News, ήρθε η επαφή με το κομμάτι της Digital συνάντησης.
Έτσι οδηγήθηκα στην ιδέα της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Η online εκπαίδευση αποτέλεσε μια ευκαιρία για πολλούς επαγγελματίες του χώρου μας. Σήμερα δείχνει να κερδίζει έδαφος λόγω της ευκολίας αλλά και της αμεσότητας της.
Ο καθένας μπορεί να μετεκπαιδευτεί από την άνεση του χώρου του. Για μένα ήταν πάντα πολύ χρονοβόρο να πρέπει να ταξιδεύω για να πάρω νέες γνώσεις και ιδέες. Ήταν κάτι που αποτελούσε τροχοπέδη και κάτι που πάντα σκεφτόμουν πριν αποφασίσω να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο.

Έτσι λοιπόν, αυτή τη χρονιά, ήρθε και με βρήκε η online εκπαίδευση. Γιατί είναι εκπαίδευση αφού δουλεύει με τη λογική του workshop, δεν είναι ένα βίντεο, αλλά ακαδημαϊκή ύλη. Ύλη που διδάσκω στον κάθε εκπαιδευόμενο και εκείνος δουλεύει πάνω της.
Της ίδιας λογικής είναι και τα Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάριά μας, που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα Live. Η αμεσότητα και η αλληλεπίδραση συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλοσοφία μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευκολίας που προσφέρουν στο χρήστη, η ενότητα Σεμιναρίων one by one. Εκεί, κάποιος μπορεί να επιλέξει ένα ένα τα μαθήματα κάποιας ενότητας βάσει του προγράμματος του.

Πηγές έμπνευσης και δημιουργίας

Φυσικά βέβαια δεν έλειψαν και τα ταξίδια. Όπως έχω ξαναπεί, το Παρίσι αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης. Μια τέτοια στιγμή έμπνευσης και το show Tribute. Ιδέες που μεταφέρω και στα μαθήματά μου, απευθείας από το σημείο που χτυπάει η καρδιά της μόδας.

Δουλέψαμε δημιουργικά στο σχεδιασμό collection, της Collection ‘Naturelle’, της Haute Coiffure Francaise Hellas, αλλά και της δικής μου Collection ‘Attitude’.
Φυσικά δεν σταματήσαμε εκεί, αλλά συνεχίσαμε, με φωτογραφίσεις σε ποικίλα concept, ιδιαίτερα με την αγαπημένη μου Χρυσάνθη Μαρκογιαννάκη του brand, Dantee.

Την χρονιά αυτή δεν έλειψαν και τα δια ζώσης Σεμινάρια με την Ακαδημία της L’Oreal Professionnel Paris σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πλάι σε εκλεκτούς συναδέλφους.

Ομαδικότητα και Συνεργασία, τα κλειδιά της επιτυχίας

Όπως είπα και παραπάνω, οι online συναντήσεις ήρθαν για να μείνουν. Online παρουσιάσεις, συνεντεύξεις αλλά και Webinars για καλό σκοπό, όπως αυτό του Συνδέσμου Κομμωτών Ηρακλείου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Μια μεγάλη στιγμή για μένα και το Color your Power Masterclass, στο stage της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με τη L’Oreal Professionel και την Haute Coiffure Francaise Hellas. Μαζί με τον Σταμάτη Καραΐσκο μεταφέραμε την γαλλική collection στην Ελλάδα.

Ακόμη μια αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν συμμετοχή μου στα Madwalk 2021, με ομάδα επίλεκτων κομμωτών, τους L’Oreal Pro artists.

Η δημιουργία έχει πολλές μορφές!

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω την ευκαιρία που μου έδωσε το Hairdressing News. Μου έδωσε το χώρο να εκφράζω τις σκέψεις μου, αρθρογραφώντας εβδομαδιαία στον ιστότοπό του. Μια ενασχόληση που με φόβιζε, αλλά εν τέλει μου προσφέρει μια εναλλακτική διέξοδο δημιουργίας.

Για μένα η χρονιά κλείνει με το να επιτύχω έναν ακόμη μεγάλο στόχο, το λανσάρισμα του δικού μου kit αξεσουάρ για Κομμωτές, σχεδιασμένο και επιλεγμένο, μια εργαλειοθήκη με βάση τη δική μου αισθητική και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές μου καταβολές.
Ένα kit με κομμάτια επιλεγμένα ένα προς ένα! Κομμάτια που ξυπνούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όποιου ξεκινήσει να δουλεύει με αυτά.

Accesories Kit by Maria Dretaki

Θέλω να κλείσω αυτή τη έτος, με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργάτες στάθηκαν δίπλα μου, σε όσους με πίστεψαν και με μια υπόσχεση:
Του χρόνου πάμε για μια ακόμη καλύτερη, ακόμη πιο δημιουργική χρονιά!

www.mariadretaki.gr

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Backstage Athens Fashion Week 2024!

Δες όλο το backstage από το Athens Fashion Week 2024, και ζήσε μαζί μας αυτή την εμπειρία, πάντα μαζί με τη L'Oreal Professionel!

Θέλεις να μυρίζουν τέλεια τα μαλλιά σου;

Το να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σου είναι σίγουρα ένα extra στην εμφάνισή σου! Εδώ θα βρεις συμβουλές πώς να τα καταφέρεις!

Προετοιμασία για show!

H προετοιμασία του show του Avant Garde group, της Design Art Academy, πραγματοποιήθηκε και δες τι δημιουργήσαμε όλοι μαζί!

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν!

Αναλύουμε όλους τους τύπους σαμπουάν, για να βρεις ποιο είναι το πιο κατάλληλο για σένα και τις ανάγκες των μαλλιών σου!

Η σημασία των social media για την επιχείρησή σου!

Η σημασία της χρήσης των social media για την επιχείρησή σου, είναι πολύ σημαντική. Έχεις πάρει την απόφαση να ξεκινήσεις και εσύ;