Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι μικρές βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα

Διατροφή! H κατανάλωση ενός χοτ ντογκ θα μπορούσε να σας κοστίσει 36 λεπτά υγιούς ζωής. Ενώ η επιλογή να φάτε μια μερίδα ξηρών καρπών θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κερδίσετε 26 λεπτά επιπλέον. Αυτό υποστηρίζει μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Food, αξιολόγησε περισσότερα από 5.800 τρόφιμα, κατατάσσοντάς τα με βάση το διατροφικό τους αντίκτυπο/επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση του 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης από μοσχάρι και επεξεργασμένα κρέατα με ένα μείγμα φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, οσπρίων και επιλεγμένων θαλασσινών θα μπορούσε να μειώσει το διατροφικό αποτύπωμα άνθρακα κατά το ένα τρίτο και να επιτρέψει στους ανθρώπους να κερδίσουν 48 λεπτά υγιούς ζωής ανά ημέρα.

«Γενικά, οι διατροφικές συστάσεις στερούνται συγκεκριμένης και εύχρηστης κατεύθυνσης για να παρακινήσουν τα άτομα να αλλάξουν συμπεριφορά. Ενώ σπάνια αναφέρονται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις». Αυτό αναφέρει η Κατερίνα Στυλιανού, η οποία έκανε την έρευνα ως υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του U-M. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Διευθύντρια Στρατηγικής Πληροφοριών και Δεδομένων Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Υγείας του Ντιτρόιτ.

Με βάση τα ευρήματά τους, οι ερευνητές προτείνουν:

  • Μείωση των τροφίμων με τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Συμπεριλαμβανομένου του υψηλά επεξεργασμένου κρέατος, του βοείου κρέατος, των γαρίδων, του χοιρινού, του αρνιού και των λαχανικών θερμοκηπίου.
  • Αύξηση των πιο διατροφικά ωφέλιμων τροφίμων. Συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στο χωράφι, των οσπρίων, των ξηρών καρπών και των θαλασσινών με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

«Ο επείγων χαρακτήρας των διατροφικών αλλαγών για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος είναι σαφής». Αυτό υποστηρίζει ο Olivier Jolliet, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στο U-M’s School of Public Health.

«Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν ότι οι μικρές στοχευμένες υποκαταστάσεις προσφέρουν μια εφικτή και ισχυρή στρατηγική. Έτσι επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον χωρίς να απαιτούνται δραματικές διατροφικές αλλαγές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!