Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σοβαρή τριχόπτωση. Πως το αναφέρετε στον πελάτη σας;

Έχεις σταθερές, επί χρόνια πελάτισσες και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι τα μαλλιά της «αγαπημένης» σου πελάτισσας έχουν τρομακτική αραίωση και πρέπει άμεσα να γίνει διαχείριση της τριχόπτωσης της.
Πως θα το πείς για να μην είναι μια άβολη τρομακτική, για την πελάτισσα σας συζήτηση;
Να θυμάσαι πως κάθε τέτοια συνομιλία, σχετικά με την υγεία των μαλλιών, πρέπει να είναι θετική και σίγουρα να βασίζεται σε ουσιαστικές λύσεις . Αναφέρετε το πρόβλημα, δίνοντας ξεκάθαρες πληροφορίες  για τις αιτίες και τη θεραπεία του!!!!

Είσαι ο ειδικός, hairexpert και λογικά λόγω πείρας, εμπειρίας και φυσικά γνώσεων, μπορείς να δεις άμεσα, – πολύ πριν το διαπιστώσει η πελάτισσα σου, ή δημιουργηθεί  ένα τυχόν πρόβλημα ή αλλαγή- στο πάχος, την υφή,την πυκνότητα, ή τη δομή της τρίχας.

Όσο πιο γρήγορα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά θα βρεθει , θα δοθεί και θα λυθεί το πρόβλημα. Αναφέροντας ένα θέμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να γλυτώσετε την πελάτισσα σας από ένα πιθανό πρόβλημα στη συνολική υγεία της, εφόσον η υγεία των μαλλιών βγαίνει από μέσα προς τα έξω, άρα μπορείς να δεις τι συμβαίνει εσωτερικά και να είσαι τελικά ενεργός σε κάθε πτυχή της υγείας της, ξεκινώντας νωρίς, με προληπτικά μέτρα. Πίσω από το επιφανειακό πρόβλημα, πρέπει σαν καλός ειδικός που είσαι, να δεις και να ανακαλύψεις τη ρίζα του προβλήματος.

Η τριχόπτωση, η αραίωση ακόμα και τα λιγότερο υγιή μαλλιά, συχνά πιστεύουμε ότι εντοπίζονται στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά αυτό δεν ισχύει, εφόσον το θυλάκιο των μαλλιών είναι ευαίσθητο και επηρεάζεται από ότι συμβαίνει στο σώμα και στον οργανισμό μας γενικότερα.
Σε τέτοιες προβληματικές περιπτώσεις θα πρέπει να έρθει μια ισορροπία ορμονών, ανοσοποιητικού συστήματος, άγχους, επίπεδα κορτιζόνης κ.α.

Στη κοινωνία και στις μέρες που ζούμε το άγχος, η γήρανση, οι ορμονικές μεταβολές και φυσικά οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, είναι κύρια αίτια φλεγμονών που διαταράσσουν το θυλάκιο των μαλλιών αναστέλλοντας την ανάπτυξη τους.  Τα μαλλιά αναλόγως συνηθειών, ηλικίας και όλων όσων προαναφέραμε αλλάζουν, είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας, με το ωραίο φύλο, να βιώνει την τριχόπτωση με πολύ περισσότερο άγχος.

Τι πρέπει να προσέξετε, και τι να ρωτήσετε, για να σας εμπιστευτεί η πελάτισσα/ πελάτης σας, ακούγοντας σας, απαντώντας σας ειλικρινά και τέλος ακολουθώντας τις επιλογές θεραπειών που θα του προτείνετε;

Δείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις.

  1. Έχετε χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας;
  2. Χρησιμοποιείτε λαδάκια, κρέμες περιποίησης, ή κάποια άλλα προιόντα στα μαλλιά σας;
  3. Πως τα στεγνώνετε; Χρησιμοποιείτε πιστολάκι κάθε μέρα;
  4. Είστε άτομο με περισσότερη ενέργεια το πρωί ή το βράδυ; (το φυσιολογικό είναι να υπάρχει η ενέργεια το πρωί και σιγά σιγά να μειώνεται, όσο περνάνε οι ώρες και νυχτώνει. Αυτό μπορεί να μην ισχύει αν υπάρχει στρες, άγχος ή διαφορετικό πρόγραμμα πχ να δουλεύει κάποιος τη νύχτα).
  5. Ποιές είναι οι διατροφικές σας συνήθειες; Τι τρώτε στην καθημερινότητα σας;
  6. Έχετε διαπιστώσει κάποια αλλαγή στην πυκνότητα των μαλλιών σας; Βλέπετε περισσότερα μαλλιά στο πάτωμα, στο μπάνιο, στη βούρτσα σας;

Προσπαθείστε να μην είστε πολύ επικριτικοί και με ύφος γιατρού, για να κάνετε την πελάτισσα σας να νιώσει άνετα, να ξεφοβηθεί και ενθαρρύνοντας την να επισκεφτεί αν χρειάζεται έναν γιατρό για μια ρουτίνας, εξέταση αίματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!