Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τα οφέλη της συνειδητής αναπνοής

Η γιόγκα, ο διαλογισμός και άλλες τεχνικές χαλάρωσης βασίζονται στην εστίαση στην αναπνοή. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τον διαλογισμό και η σωστή αναπνοή είναι ένα σημαντικό μέρος της εκμάθησης νου και σώματος να ηρεμεί.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πόσο καλά φροντίζετε το σώμα και τους πνεύμονές σας. Βασική καθοδήγηση είναι να κάνετε τα εξής:

 • Μην καπνίζετε
 • Αποφύγετε την έκθεση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ρύπους
 • Αποτρέψτε τη μόλυνση πλένοντας τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και αποφεύγοντας τα πλήθη κατά την περίοδο της λοίμωξης
 • Φροντίστε να κάνετε τακτική αεροβική άσκηση για να διατηρήσετε την πνευμονική σας ικανότητα ισχυρή και υγιή

Τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του διαλογισμού της αναπνοής

Οι ασκούμενοι του διαλογισμού εδώ και χιλιάδες χρόνια γνωρίζουν ότι η εστίαση στην αναπνοή διατηρεί το μυαλό και το σώμα υγιές. Είναι επίσης όχημα για μια πιο ειρηνική ζωή. Οι επιστήμονες εργάζονται για να μεταφράσουν αυτές τις αρχαίες πρακτικές στον σημερινό κόσμο. Από την εφαρμογή της πρακτικής για μείωση του άγχους και εξερεύνηση των συναισθημάτων, αναπτύσσονται προγράμματα για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων.

Μαθαίνοντας μερικές απλές τεχνικές αναπνοής, μπορείτε να:

 • Μειώσετε τα επίπεδα άγχους στο σώμα σας
 • Μειώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό
 • Μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση
 • Βελτιώσετε τα διαβητικά συμπτώματα
 • Μειώσετε την κατάθλιψη
 • Διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνιο πόνο
 • Ρυθμίσετε καλύτερα την αντίδραση του σώματός σας στο άγχος και την κούραση
 • Μειώσετε την πιθανότητα εξουθένωσης αν είστε φροντιστές

Οι ψυχολόγοι έχουν επίσης χρησιμοποιήσει τη δύναμη της αναπνοής. Διάφορες τεχνικές αναπνοής επιτρέπουν στους ασθενείς να διερευνήσουν θέματα που σχετίζονται με τη συνείδηση. Το έργο του Δρ Stan Grof και η ανάπτυξη του Holotropic Breathwork ενσωματώνει γνώσεις από την έρευνα της συνείδησης, τη διαπροσωπική ψυχολογία και τις ανατολικές πνευματικές πρακτικές. Το έργο του συνδέει την απλότητα της αναπνοής με τα ζητήματα της ζωής που αντιμετωπίζουν πολλοί ασθενείς σε διάφορα στάδια της πόρευσής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!