Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σπυράκια; Να πως θα καλύψεις κάθε πιθανή εκδοχή τους!

Ναι, ότι και να πεις έχεις δίκιο, τα σπυράκια κάποιες φορές είναι πολύ εκνευριστικά!!
Κάποιοι άνθρωποι τα βγάζουμε από μόνοι μας, άλλοι από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, άλλοι τα βγάζουμε από το άγχος και άλλοι απλώς έχουμε ακμή. Όποιος και να είναι ο λόγος που έχει εμφανιστεί μια τέτοια πρόκληση στο μακιγιάζ σου, μην απελπίζεσαι!
Υπάρχουν λύσεις για να καλυφθούν!

Ας δούμε λοιπόν ξεχωριστά τι μπορείς να κάνεις για κάθε πιθανό τύπο εκνευριστικού σπυρακίου που μπορεί να αντιμετωπίσεις!

Όταν τα σπυράκια έχουν λευκή κεφαλή

Ναι ναι, αυτά που είναι έτοιμα να σπάσουν.. (Μην το κάνεις όμως αυτό!) Ξεκίνα πάντα το μακιγιάζ σου με καθαρό, ενυδατωμένο και στεγνό πρόσωπο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς ένα κονσίλερ με πυκνή σύσταση σε μορφή κρέμας. Όσο πιο υγρό και πιο διάφανο το κονσίλερ, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να δώσει έντονη κάλυψη τοπικά στην πάσχουσα περιοχή. Αυτού του τύπου το κονσίλερ το συναντάμε συνήθως σε βαζάκι η σε stick και όχι σε σωληνάριο. Μόλις έχεις το κατάλληλο προϊόν, με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου κάλυψε στοχευμένα την άσπρη κεφαλή και την κόκκινη περιοχή από το σπυράκι. Δώσε μεγάλη προσοχή να μην βγεις προς το ακέραιο κομμάτι του δέρματος, καθώς το μακιγιάζ σου μπορεί να καταλήξει πουά. Πρέπει να είσαι πολύ ακριβής στην τοποθέτηση σου. Ιδανικά, κάνε αυτό το βήμα χρησιμοποιώντας ένα μεγεθυντικό φακό. Μόλις ολοκληρώσεις την τοποθέτηση του κονσίλερ, πίεσε ελαφρά με το δάχτυλό σου το σπυράκι ώστε να χάσει λίγο ύψος. Ολοκλήρωσε περνώντας μία πούδρα με κάλυψη στον τόνο του δέρματος σου.

Όταν τα σπυράκια είναι ερυθρά και χωρίς κεφαλή, με τη μορφή κύστης

Αυτά τα ακέφαλα τέρατα που δεν σπάνε με τίποτα (αλλά είπαμε έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να τα σπας, σωστά;) και δεν κρύβονται με τίποτα (σχεδόν).
Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να ξεκινήσεις κάνοντας κομπρέσες (κρύες ή ζεστές) ανάλογα με το τι έχει καλύτερη αίσθηση στο δέρμα σου. Ένα παγάκι, πάντα μέσα σε πετσέτα, ανακουφίζει τον πόνο. Από την άλλη, μια πετσέτα προσώπου μουλιασμένη με ζεστό, αλλά όχι καυτό νερό, σκοτώνει τα βακτήρια. Και τα δύο μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και τη μείωση του όγκου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο, αλλά μείνε μακριά από πολύ καλυπτικα Foundation. Αντίθετα, χρησιμοποίησε μία μίξη από ενυδατική με χρώμα και ένα ελαφρύ κονσίλερ. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να το καλύψεις τελείως, καθώς ποτέ δεν πρόκειται να κρυφτεί ολοκληρωτικά. Ένα βαρύ προϊόν θα το κάνει να φαίνεται χειρότερο και μεγαλύτερο. Ο σκοπός είναι να το κάνεις να “χαθεί” μέσα στο υπόλοιπο δέρμα δίνοντας ομοιοχρωμία με ένα ελαφρύ προϊόν.

Όταν τα σπυράκια παρουσιάζουν ξηρότητα και ξεφλουδίζουν

Δύσκολη πίστα από όπου και να το πιάσεις.. Συνήθως παρουσιάζουν αυτήν την μορφή με τη χρήση φαρμάκων και προϊόντων κατά της ακμής. Το πρώτο και κύριο βήμα σε αυτή την περίπτωση είναι να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια μπορείς, με πολύ μεγάλη προσοχή, να αφαιρέσεις τις φολίδες που έχουν δημιουργηθεί πριν εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου.

Ο τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι ο εξής:

Ξεκίνα μουλιάζοντας ένα μαλακό πανί σε ζεστό νερό και κάνε κομπρέσα στο πρόσωπό σου. Στη συνέχεια πάρε ένα τσιμπιδάκι και άρχισε να δουλεύεις πολύ απαλά στην πάσχουσα περιοχή αφαιρώντας τα ξερά σημεία. Κατόπιν αυτού ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου και συνέχισε με την κάλυψη σου.

Όταν τα σπυράκια είναι πολλά και η επιδερμίδα ερυθρή (ακμή)

Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει νόημα να πας να δουλέψεις τοπικά καλύπτοντας ένα σπυράκι. Ωστόσο ένα Primer με χρώμα ή ένα διορθωτικό κονσίλερ σε αποχρώσεις του πρασίνου, θα κάνουν θαύματα στην απόκρυψη της ερυθρότητας. Εφάρμοσε πάνω από αυτό ένα κονσίλερ σε κίτρινο χρωματισμό και σβήσε τα τελειώματα στο άβαφο δέρμα. Απέφυγε τις μεγάλες ποσότητες πούδρας καθώς το “παστωμένο” μακιγιάζ θα δώσει πολύ αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Όταν έχει φύγει το σπυράκι και έχει αφήσει πίσω του ένα καφέ σημαδάκι.

Τα κόκκινα καφέ σημάδια που αφήνει πίσω της η ακμή μπορούν να είναι το ίδιο ενοχλητικά, όσο με το σπυράκι αυτό καθαυτό. Επίσης διαρκούν πολύ περισσότερο! Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη διχρωμία. Ένα full coverage Foundation σε μορφή πούδρας, τις περισσότερες φορές είναι αρκετό.

Όταν το έχεις πειράξει μέχρι θανάτου

Ε το είπαμε, δεν το είπαμε; Μην τα πειράζεις! Αν ωστόσο το έκανες, δεν θα σε μαλώσω πολύ, αλλά ας δούμε τι πρέπει να κάνεις τώρα. Είναι πολύ πιθανό, να μην μοιάζει πλέον με σπυράκι, αλλά να έχει μετατραπεί σε μία μικρή πληγή. Το πρώτο και το βασικότερο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να το καθαρίσεις με ένα αντισηπτικό και να εφαρμόσεις κάποια αντιβιωτική κρέμα. Τώρα σε ότι αφορά την κάλυψη του, αν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ένα σκούρο, σκληρό κάπαλο σε εκείνη την περιοχή, προσπάθησε να δοκιμάσεις το εξής: πέρασε πρώτα ένα πολύ ανοιχτό κονσίλερ σχεδόν λευκό για να εξουδετερώσεις το καφέ χρώμα και από πάνω πέρνα ένα κονσίλερ στο χρώμα του δέρματος σου.

Υπομονή και καλές δημιουργίες! Θα νικήσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...