Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Στις μέρες μας, η έλλειψη ύπνου είναι γενικό φαινόμενο. Συχνά, δεν καταφέρνουμε να κοιμηθούμε όσο πραγματικά χρειαζόμαστε. Λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο η δουλειά, λίγο το στρες…
Ο υποτιθέμενα ιδανικός ύπνος των 8 ωρών καταλήγει να φαντάζει όνειρο απατηλό.

Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από το να πρέπει να βγεις στον κόσμο το πρωί, μετά από μία νύχτα ελλιπούς ή κακού ύπνου. Το πιο πιθανό είναι να νιώθεις πρησμένη, χλωμή και γενικώς ένα ράκος.
Και είναι απόλυτα λογικό, καθώς ο ύπνος είναι ο βασικός “γιατρός” του σώματός μας και κατ’ επέκταση του προσώπου μας. Ωστόσο…

Υπάρχει σωτηρία!

Τα καλά νέα είναι πως, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φαίνεσαι πάντα ξεκούραστη και φρέσκια…
Σαν έχεις ολοκληρώσει ένα πλήρες οκτάωρο ύπνου! Όλο το μυστικό είναι στα μάτια (κατά κύριο λόγο).

Να διευκρινίσω πως, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να κάνεις έντονο μακιγιάζ στα μάτια σου όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου.
Κάτι τέτοιο θα τραβήξει πολύ μεγάλη προσοχή πάνω τους. Παράλληλα, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα αν δεν χρησιμοποιήσεις καθόλου μακιγιάζ. Η μαγική λέξη είναι η ισορροπία. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Ενυδάτωση

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για προϊόντα μακιγιάζ, ας ξεκινήσουμε με την ενυδάτωση του δέρματος. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί αφυδάτωση και κάνει το δέρμα να δείχνει θαμπό.
Για αρχή «ξύπνα» την επιδερμίδα σου μουλιάζοντας μια πετσέτα σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
Πίεσε τη πάνω στο δέρμα σου πέντε με δέκα φορές και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία στεγνή πετσέτα να αφαιρέσεις την υγρασία. Κατόπιν αυτού, χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου, όπως και την κρέμα ματιών σου.

Εξαφάνισε πρηξίματα και σακούλες

Αν υπάρχουν έντονα πρηξίματα στα μάτια σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να περάσεις άμεσα στην αντεπίθεση.
Βάλε στο ψυγείο δύο χρησιμοποιημένα σακουλάκια από κάποιο καφεϊνούχο τσάι (πχ μαύρο) και στη συνέχεια κάνε κομπρέσα με αυτά για 10 λεπτά πάνω στις πάσχουσες περιοχές. Βεβαιώσου όμως ότι έχεις αποστραγγίξει επαρκώς τα σακουλάκια από υπολείμματα τσαγιού, ώστε να μην εισχωρήσει το υγρό στα μάτια. Η καφεΐνη κάνει πραγματικά θαύματα σε αυτές τις περιπτώσεις!

Βάλε κονσίλερ

Δεν υπάρχει τίποτα που να φωνάζει πιο δυνατά «έλλειψη ύπνου» από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Το πιο σκούρο τους σημείο είναι ανάμεσα στην εσωτερική γωνία του ματιού και του οστού της μύτης. Εκεί είναι που θα πρέπει να δώσεις και τη μεγαλύτερη έμφαση στην τοποθέτησή του κονσίλερ.

Επίσης, το κονσίλερ είναι εξαιρετικό για την κάλυψη των λεπτών κόκκινων γραμμών που δημιουργεί η αϋπνία στο άνω βλέφαρο.

Εφαρμογή foundation μόνο τοπικά, ή εφαρμογή ενυδατικής με χρώμα

Τώρα δεν είναι η ώρα για βαρύ μακιγιάζ στο πρόσωπο με έντονη βάση.
(Βέβαια, αν με ρωτάς, ποτέ δεν είναι η ώρα! Ωστόσο αυτό είναι ένα άλλο θέμα.)
Όπως προανέφερα η έλλειψη ύπνου προκαλεί αφυδάτωση.
Επομένως, μία βαριά βάση με πολύ προϊόν, θα κάνει το πρόσωπο να δείξει στεγνό και «παστωμένο».

Χρησιμοποίησε αντί αυτού, μία ενυδατική κρέμα (ή αντηλιακό) με λίγο χρώμα.
Εναλλακτικά, εφάρμοσε το foundation σου μόνο τοπικά εκεί που υπάρχουν διχρωμίες.

Τόνισε το περίγραμμα των ματιών σου

Όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου, τα βλέφαρά μας συνήθως δείχνουν πιο ερυθρά.
Ένα μυστικό που δουλεύει υπέροχα, είναι να χρησιμοποιήσεις στο εσωτερικό των ματιών, ένα μολύβι σε λευκό ή μπεζ χρωματισμό ώστε να εξουδετερώσεις τις πιθανές κοκκινίλες.

Αν, ωστόσο, το να εφαρμόζεις μολύβι στο εσωτερικό του ματιού σου δεν είναι κάτι με το οποίο νιώθεις άνετα, υπάρχει ακόμα λύση. Τοποθέτησε μερικές κουκίδες λευκό ή μπεζ χρώματος ανάμεσα στις κάτω βλεφαρίδες σου και στη συνέχεια δούλεψε τις λίγο με ένα πινέλο. Αυτό θα προσδώσει αμέσως πιο ξεκούραστη όψη στα μάτια σου.

Όσο για το πάνω βλέφαρο.. απέφυγε τα υγρά eyeliner έχουν σκληρό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, τόνισε το ελαφρώς με ένα καφέ μολύβι στην εξωτερική γωνία, ώστε να του δώσεις πιο ανοδικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησε σκιά ματιών

αυτό το μπεζ που ποτέ δεν του έδωσες σημασία

Όταν πρέπει να φανείς «ξύπνια», η σκιά ματιών μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Όλες οι παλέτες περιέχουν ένα ουδέτερο μπεζ χρώμα. Αυτός είναι και ο ήρωας της ημέρας! Πέρασε τη συγκεκριμένη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική του γωνία, που είναι και το πιο σκούρο σημείο.

Extra tip: εάν τα μάτια σου είναι πρησμένα, προσπάθησε να αποφύγεις τις μεταλλικές και γυαλιστερές υφές, καθώς θα τους δώσουν ακόμα μεγαλύτερο όγκο.

Τόνισε τις βλεφαρίδες σου

Από την εμπειρία μου σαν make-up artist, αυτό που έχω να σου πω, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να «ανοίγει» περισσότερο τα μάτια από τις καλοχτενισμένες και έντονες βλεφαρίδες! Χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι για να τους δώσεις ανοδική φορά και τελειοποίησε το αποτέλεσμα με μία στρώση μάσκαρα.

Προτίμησε ένα φυσικό ρουζ σε μορφή κρέμας

Όταν συζητάμε για έλλειψη ύπνου, η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα πρόσωπο χωρίς χρώμα και χωρίς λάμψη. Γιατί λοιπόν κρεμώδες ρουζ και όχι οποιοδήποτε;

Αφενός, με τα προϊόντα σε μορφή κρέμας αποφεύγεις το στεγνό αποτέλεσμα που έχουν τα πουδρώδη προϊόντα. Αφετέρου, εφαρμόζοντας το πάνω στα μήλα του προσώπου, επανέρχεται η υγιής όψη που έχει ένας άνθρωπος όταν είναι πραγματικά ξεκούραστος.

Δώσε έμφαση στα χείλη σου

Ένας πολύ απλός τρόπος να κρύψεις την έλλειψη ύπνου από τα μάτια σου, είναι να τραβήξεις την προσοχή τελείως αλλού! Εφαρμόζοντας κάποιο πιο έντονο χρώμα στα χείλη σου, τα βλέμματα πέφτουν απευθείας εκεί και όχι σε άλλα σημεία του προσώπου που πιθανώς πάσχουν.

Βάλε μία μεγάλη κούπα καφέ και καλή σου επιτυχία! Καλημέρα!

Myrto Paretzoglou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...

Μαύρισες; Να τι θα κάνεις με το μακιγιάζ σου!

Μαύρισες; Μπορεί οι διακοπές σιγά-σιγά να φτάνουν στο τέλος τους. Ωστόσο θα διατηρήσουμε ακόμα ένα από τα αγαπημένα μας σουβενίρ κάθε καλοκαιριού, το...