Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τα πιο συχνά λάθη στο μακιγιάζ! (και πως να τα διορθώσεις)

Από την πρώτη στιγμή που θα πιάσουμε ένα μολύβι ματιών στην εφηβεία, (η το κραγιόν της μαμάς μας πριν το νήπιο), ξεκινάμε να αναπτύσσουμε συνήθειες σχετικά με το μακιγιάζ μας με τις οποίες πορευόμαστε στην υπόλοιπη ζωή μας. Όμως, συχνά, κάποιες από τις πρακτικές που έχουμε εντάξει στην ρουτίνα μας, δεν είναι ούτε σωστές, ούτε υγιεινές και καταλήγουν στο αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Μερικές από αυτές τις συνήθειες θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του δέρματος μας, να συμβάλλουν στην καλή του υγεία και να κολακεύουν τα χαρακτηριστικά μας καθώς αυτά μεταβάλλονται.

Θα σου αναλύσω λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ, και πώς αυτά μπορούν να διορθωθούν!

Δεν προετοιμάζουμε καλά το δέρμα μας.

Το πρώτο βήμα όταν ξεκινάς το μακιγιάζ σου είναι η τοποθέτηση Foundation σωστά; Λάθος! Το πιο σημαντικό βήμα πριν από το οτιδήποτε άλλο, είναι η σωστή προετοιμασία του δέρματος ώστε αργότερα το μακιγιάζ να δείχνει αψεγάδιαστο. Σωστή προετοιμασία για αρχή, σημαίνει πολύ καλός καθαρισμός. Καθάρισε σε βάθος το πρόσωπό σου και πέρνα μία λοσιόν. Εφάρμοσε την ενυδατική σου και όταν αυτή απορροφηθεί χρησιμοποίησε ένα Primer. Τότε και μόνο τότε, είναι έτοιμο το δέρμα σου να αρχίσει να δέχεται προϊόντα μακιγιάζ. Η διαδικασία αυτή θα κάνει θαύματα για την τελική όψη της επιδερμίδας σου και θα βοηθήσει το δέρμα σου να μείνει λαμπερό καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Δεν αλλάζουμε τον τύπο του Foundation που χρησιμοποιούμε όσο μεγαλώνουμε.

Μπορεί όσο βρισκόσουν στην εφηβεία ή στα 20 κάτι, που το δέρμα είναι λιπαρό και ίσως έχει και ακμή, να είχες βολευτεί με κάποιο καλυπτικό ματ προϊόν για το πρόσωπο σου. Ωστόσο όπως μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε εμείς έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει και με το μακιγιάζ μας. Ένα υγρό πιο διάφανο προϊόν με σατινέ τελείωμα θα δώσει φρεσκότερη όψη στο δέρμα και θα το κάνει να φαίνεται πιο ξεκούραστο.

Τοποθετούμε το μακιγιάζ μας σε κακό φωτισμό

Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις κάνει ένα θεωρητικά εξαιρετικό μακιγιάζ στο μπάνιο σου και όταν βγεις στον έξω κόσμο και κοιταχτείς να πάθεις μίνι εγκεφαλικό; Αν η απάντηση είναι “ναι”, τότε να σου πω ότι αυτό έχει συμβεί σε όλους μας! Ο καλύτερος πιθανός φωτισμός για να κάνεις στο μακιγιάζ σου είναι ο φυσικός. Προτίμησε να βάφεσαι κοντά σε παράθυρο με το φως του ήλιου όσο αυτό είναι δυνατόν. Αν από την άλλη αυτό δεν αποτελεί επιλογή, φρόντισε στο δωμάτιο που κάνεις στο μακιγιάζ σου, να έχεις λευκό έντονο φως και όχι κίτρινο.

Χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα Concealer.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι δουλεύεις ατελείωτες ώρες.. ίσως από την άλλη σκέφτηκες χθες να πας για ένα ποτό (τώρα που μπορείς ξανά) και κατέληξε σε τέσσερα. Ίσως απλά να είναι πάντα εκει! Όποιος και να είναι ο λόγος, οι μαύροι κύκλοι υπάρχουν και μονίμως μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Εντούτοις, το να πιάσεις ένα Concealer και να το χρησιμοποιήσεις με λάθος τρόπο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ στο μακιγιάζ! Η μεγάλη ποσότητα, η βαριά υφή ή μια πολύ πιο ανοιχτή απόχρωση, θα έχουν ως αποτέλεσμα να κάνουν τις λεπτές γραμμές να φαίνονται πιο έντονες και τα μάτια σου να φανούν ακόμα πιο κουρασμένα. Προτίμησε να χρησιμοποιείς υγρά προϊόντα και να τα τοποθετείς με πινέλο. Πάρε μια μικρή ποσότητα στο πινέλο σου και ξεκινά να δουλεύεις το προϊόν στο πιο σκούρο σημείο του ματιού που είναι ανάμεσα στην εσωτερική του γωνία και το οστό της μύτης. Συνέχισε σβήνοντας προς τα κάτω και προς τα έξω. Αν χρειαστεί πρόσθεσε ποσότητα τοπικά, όμως ποτέ μην κάνεις υπερβολές.

Ξεχνάμε την προετοιμασία των χειλιών

Έχεις κάνει το τέλειο δέρμα, έχεις κάνει ένα συγκλονιστικό μακιγιάζ στα μάτια και φτάνει η ώρα των χειλιών. Πιάνεις το περίγραμμα για να ξεκινήσεις και συνειδητοποιείς ότι έχεις να αντιμετωπίσεις σκασίματα και αφυδάτωση. Για να αποφύγεις λοιπόν τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, εφάρμοσε στα χείλη σου ένα ενυδατικό lip balm σε μεγάλη ποσότητα, το οποίο θα αφαιρέσεις όταν έρθει η ώρα να βαφτούν στο τέλος. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ενυδατωμένα και λεία χείλη που θα αναδειχθούν τέλεια από το κραγιόν που θα επιλέξεις.

Βάζουμε έντονο mascara στις κάτω βλεφαρίδες.

Το mascara είναι πάντα η μαγική πινελιά που δίνει ένταση στο βλέμμα σου. Ωστόσο, το να χρησιμοποιείς την ίδια ποσότητα στις κάτω βλεφαρίδες όσο και στις πάνω, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δίνοντας τόση έμφαση στην κάτω πλευρά του ματιού, έχεις το φόβο να κάνεις το μάτι σου να φαίνεται καθοδικό όπως επίσης και να τονίσεις άθελά σου τις λεπτές γραμμές του. Προτίμησε να δώσεις τη μεγαλύτερη ένταση στις εξωτερικές βλεφαρίδες του άνω βλεφάρου. Όσο για τις κάτω, περιορίσου στο να εφαρμόσεις ένα ελαφρύ στρώμα μάσκαρα ή και καθόλου εάν το υπόλοιπο μακιγιάζ σου είναι πολύ φυσικό.

Δεν βάζουμε ρουζ

Το να παραλείπεις το ρουζ από τη ρουτίνα σου είναι ένα μεγάλο μείον. Όταν έχεις εφαρμόσει Foundation ή κάποια καλυπτική πούδρα στο δέρμα σου, σαφώς έχεις αποχρωματίσει όλες τις ενοχλητικές καταστάσεις που υπάρχουν, όπως σπυράκια, αγγεία ή πανάδες. Όμως, μαζί με όλα αυτά, έχεις αποχρωματίσει και τους φυσικούς τόνους που δίνουν δροσιά και υγεία στο πρόσωπο και το έχεις μετατρέψει σε λευκό καμβά. Το ρουζ σαν προϊόν αποσκοπεί ακριβώς εκεί. Στο να επαναφέρει αυτές τις αποχρώσεις και να δείξει το δέρμα ροδαλό και νεανικό.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...