Ρεφλέ ή ρανσάζ ή τόνερ; Μιλάμε για την ίδια διαδικασία η οποία μπορεί να μας δώσει πολλά, διαφορετικά αποτελέσματα. Να μας διορθώσει ή να μας τονώσει αποχρώσεις. Να μας δώσει λάμψη σε μια άτονη απόχρωση, αλλά και να μας εξαφανίσει τυχόν αστοχίες κατά τη βαφή ή την ντεκαπάζ.
Μιλάμε για μια από τις πιο σημαντικές εργασίες μέσα στο κομμωτήριο.
Οι χρήσεις του; Πολλαπλές!
Πάμε να τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά.
•Διόρθωση χρώματος…
Μετά από ντεκαπάζ. Μιλάμε για ένα εργαλείο εξουδετέρωσης ή τόνωσης χρωστικών.
Η αγαπημένη μας ντεκαπάζ, όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα, αυτό που κάνει είναι να «σπάει» ότι χρωστικά βρεθούν στο δρόμο της, τεχνητά ή φυσικά.
Αποτέλεσμα; Να αναδεικνύει τα φόντα ξανοίγματος(κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο) ανάλογα σε πιο ύψος τόνου θα αποφασίσουμε να την αφαιρέσουμε από τα μαλλιά. Το ρεφλέ, σε αυτή την περίπτωση, θα μας βοηθήσει να εξουδετερώσουμε τους ζεστούς τόνους.
•Συντήρηση επιθυμητής απόχρωσης.
Με τα λουσίματα έχουμε απώλεια χρωστικών, ιδιαίτερα εάν δε χρησιμοποιούμε κάποιο όξινο σαμπουάν (το οποίο βοηθάει στο να μένουν τα λέπια της τρίχας κλειστά και να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα μας).
Μιλάμε για διαδικασία η οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 8-10 λουσιματα έτσι ώστε να έχουμε πάντα ένα τέλειο χρώμα στα μαλλιά μας.
•Φρεσκάρισμα σε μήκη και άκρες από βαφή σε βαφή.
Κατά τη διάρκεια του μήνα και για τους λόγους που ήδη έχουμε αναφέρει έχουμε απώλεια χρωστικών.Σε αυτή τη περίπτωση το τόνερ θα μας φρεσκάρει το χρώμα και θα το κάνει το ίδιο λαμπερό και ζωντανό σαν την 1η μέρα της βαφής.
•Αλλαγή ανεπιθύμητης απόχρωσης μετά από βαφή.
Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο χρώμα ή λόγο μη σωστής συνεννόησης με την πελάτισσα πολύ εύκολα μπορούμε να εξουδετερώσουμε ή να τονίσουμε το χρώμα μέσα σε λίγα λεπτά.(π.χ. το σοκολατί χρώμα η πελάτισσα το ήθελε λίγο πιο ακαζού.Αυτό μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί στο λουτήρα με ένα ρεφλέ).
Όπως καταλάβατε μιλάμε για ένα πολυεργαλείο το οποίο μας λύνει τα χέρια.
Με αγάπη Δήμητρα Καράμπελα…❤️