Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Παραλία: συμβουλές περιποίησης για πριν, μετά και κατά τη διάρκεια!

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουνε φτάσει! Επιτέλους, μπορούμε να αποδράσουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει ο covid.
Πάμε να απολαύσουμε θάλασσα, ήλιο και κοκτέιλ στο Αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα.
Όποιο προορισμό και αν έχεις επιλέξει για φέτος, σου εύχομαι να περάσεις φανταστικά!
Εγώ ωστόσο από την πλευρά μου, θα μοιραστώ μαζί σου μερικά μυστικά για το πως να περιποιηθείς τον εαυτό σου στις εξορμήσεις σου στην παραλία!

Κάνε ένα δροσερό ντους.

Μια μέρα κάτω από τον ήλιο, συνήθως σημαίνει στρώσεις επί στρώσεων αντηλιακού. Η ανάμειξη των διαφόρων προϊόντων με το αλάτι της θάλασσας, δημιουργεί μια συνθήκη χάους για το δέρμα σου. Καθάρισε το σώμα σου διεξοδικά από τα κατάλοιπα της παραλίας χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό shower gel. Το δροσερό νερό είναι σαφώς πιο αναζωογονητικό, συν του ότι συμβάλλει στο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μαύρισμα σου. Κατόπιν αυτού, εφάρμοσε ένα ενυδατικό body butter, σε νωπό ακόμα δέρμα, για να “κλειδώσεις” την υγρασία.

Φρόντισε τα μαλλιά σου.

Ο ήλιος και το αλάτι αφυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και κάνουν τα μαλλιά σου άγρια, μπερδεμένα και φριζαριστά. Για να το αποφύγεις αυτό, πριν ξεκινήσεις για την παραλία, εφάρμοσε ένα αντηλιακό σπρέι μαλλιών, ώστε να τα προστατέψεις από την ακτινοβολία του ήλιου. Μετά από έντονη έκθεση στον ήλιο τα μαλλιά σου θα χρειαστούν καλή ενυδάτωση με κάποια μαλακτική κρέμα ή μάσκα. Προτίμησε να κάνεις την εφαρμογή με μια χτένα με αραιά δόντια ώστε να μην σπάνε οι τρίχες όσο τα βουρτσίζεις.

Κάνε απολέπιση στα πόδια σου.

Μετά από τόσους μήνες με παπούτσια στα πόδια σου δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αίσθηση των ξυπόλυτων πατουσών σου στην άμμο. Αρχικά το περπάτημα στην άμμο είναι φοβερή γυμναστική και κατά δεύτερον λειτουργεί σαν φυσικός τρόπος απολέπισης. Όταν βρεθείς σε ρηχά νερά που πατώνεις, τρίψε τις φτέρνες σου στον βυθό της θάλασσας για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Στο τέλος της ημέρας, ενυδάτωσε τα πόδια σου χρησιμοποιώντας μία πλούσια κρέμα.

Βάλε lip balm.

Το δέρμα των χειλιών σου είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος σου. Για να αποφύγεις πιθανά εγκαύματα και σκασίματα από τον ήλιο εφάρμοσε ένα lip balm με δείκτη προστασίας. Θυμήσου να το επαναλαμβάνεις κάθε τόσο κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου. Όσο για μετά τη θάλασσα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και με το υπόλοιπο σώμα. Ενυδάτωση! Δοκίμασε να εφαρμόσεις μία πλούσια ποσότητα προϊόντος πριν πέσεις για ύπνο ώστε να λειτουργήσει ως θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προστάτεψε το πρόσωπο σου.

Απέφυγε τα προϊόντα peeling για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την θάλασσα. Ο συνδυασμός της άμμου με το αλάτι της θάλασσας, λειτουργούν ως φυσικό peeling από μόνα τους. Καθάρισε διεξοδικά το πρόσωπό σου για να σιγουρευτείς ότι έχεις αφαιρέσει όλο το αντηλιακό προτού εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα.

Ενυδατώσου!

Κάτω από τον ήλιο και μαζί με το αλάτι, το σώμα αφυδατώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Πριν πας λοιπόν να απολαύσεις τα υπέροχα απογευματινά καλοκαιρινά σου κοκτέιλ, πιες μπόλικο νερό, ώστε να επαναφέρεις στο φυσιολογικό τα επίπεδα υγρασίας στο σώμα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...