Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

No makeup-makeup. Η ομορφιά μέσα από τον μινιμαλισμό.

“No makeup-makeup”. Μία από τις τάσεις που κατακλύζει κάθε σεζόν τις πασαρελες! Πρόκειται για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς μέσα από την απόλυτη λιτότητα. Νεανικό λαμπερό δέρμα, ζουμερά χείλη, ξεκούραστα μάτια με καθαρό βλέμμα, ροδαλά μάγουλα.. Και όπως άλλωστε δηλώνει και από μόνος του ο όρος “no makeup-makeup”, οι παρεμβάσεις του makeup artist οφείλουν να είναι αόρατες. Σκοπός είναι να φανεί πως το πρόσωπο αγγίζει την τελειότητα χωρίς ίχνος μακιγιάζ!

Πέραν από τις πασαρέλες και τα fashion show ωστόσο, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, πως αυτό το λουκ αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα όλων των γυναικών παγκοσμίως. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του εαυτού μου!

Τόσο ως γυναίκα, όσο και ως make up artist, έχω ανακαλύψει ότι κρύβεται μεγάλη μαγεία πίσω από αυτήν την τεχνική. Είναι η μαγεία του να μπορείς να γυρίσεις πίσω το χρόνο, στο σημείο που δεν υπήρχαν έγνοιες, μαύροι κύκλοι και χλωμάδα. Όλοι γινόμαστε λίγοι πιο ευτυχισμένοι όταν βλέπουμε τον εαυτό μας έτσι στον καθρέπτη.
Παίρνοντας ένα πινέλο, που χαριτολογώντας ονομάζω μαγικό ραβδί, ξεσκονίζεις την κούραση, φρεσκάρεις την διάθεση και φτάνεις την ψευδαίσθηση του “Έτσι ξυπνάω το πρωί” στο απόγειο της!

Ποια είναι όμως τα μυστικά για να δημιουργήσεις το τέλειο “no makeup-makeup”;

Για αρχή… ΤΟ ΔΕΡΜΑ!

  • Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση

Σε όλα τα μακιγιάζ, και πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο, το δέρμα είναι ο παράγοντας που θα κρίνει αν το αποτέλεσμα σου στέφθηκε με επιτυχία.
Η όψη που καλείσαι να επιτύχεις είναι φωτεινή και ξεκούραστη, όπως μετά από έναν καλό ύπνο διακοπών!

Η ενυδάτωση για αυτόν το σκοπό είναι το Α και το Ω.

Άρχισε λοιπόν ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση και στην περιοχή των ματιών. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν αφυδατωμένα σημεία στο πρόσωπο, καθώς κάτι τέτοιο κάνει το δέρμα θαμπό και το μακιγιάζ ανάγλυφο. Προτίμησε να δουλεύεις με πιο υδαρή προϊόντα όταν σκοπεύεις να κάνεις άμεσα μακιγιάζ, καθώς έχουν καλύτερη και πιο γρήγορη απορρόφηση. Εάν το κρίνεις απαραίτητο, επανέλαβε την ενυδάτωση σε ξηρές περιοχές πριν προχωρήσεις.

Ο κανόνας είναι ότι όσο πιο καλά ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο πιο καλό και ομοιόμορφο θα είναι το αποτέλεσμα και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια του.

  • Primer

Ένα καλής ποιότητας primer συνιστά θεμέλιο λίθο στην άριστη όψη της επιδερμίδας. Έχει την ιδιότητα να “γεμίζει” τους διεσταλμένους πόρους και λειαίνει την επιδερμίδα. Βοηθά το foundation να “στρώσει” πιο καλά και να παραμείνει ανέπαφο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επίσης, ένα primer με ελαφρύ χρωματισμό, μπορεί να φανεί σπουδαίος σύμμαχος στον αποχρωματισμό καταστάσεων στο δέρμα. Ιδίως όταν η ποσότητα του foundation που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις είναι ελάχιστη.
Οι αποχρώσεις που θα βρεις διαθέσιμες (πράσινο, κίτρινο, λιλά και ροδακινί) χρησιμοποιούνται ως εξής:

ΠΡΑΣΙΝΟ: εξουδετερώνει κόκκινους τόνους
ΚΙΤΡΙΝΟ: εξουδετερώνει μωβ τόνους
ΛΙΛΑ: εξουδετερώνει κίτρινους τόνους
ΡΟΔΑΚΙΝΙ: εξουδετερώνει μπλε τόνους

extra tip: Δώσε τον απαιτούμενο χρόνο στο δέρμα που δουλεύεις να απορροφήσει σωστα την ενυδατική κρεμα και το primer. Εάν βιαστείς, μπορεί να καταλήξεις να έχεις μια “λασπωμένη” βάση που δύσκολα θα αποκτήσει ομοιομορφία.

  • Foundation

Στο σημείο αυτό θα σου αποκαλύψω ένα από τα πιο αγαπημένα μου κόλπα… Ανακάτεψε την ενυδατική κρέμα με το foundation!!! To αποτέλεσμα απέχει έτη φωτός σε σχέση με το να τοποθετήσεις το προϊόν αυτούσιο πάνω στο δέρμα. Η βάση βγαίνει διάφανη, διατηρώντας ωστόσο την καλυπτικότητα της. Το πρόσωπο φαίνεται να σφίζει από υγεία, χωρίς να είναι ορατό πως έχεις παρέμβει κατά τον οποιοδήποτε τρόπο.


Προσωπικά, δουλέυω κατα αυτόν τον τρόπο σε όλες τις βάσεις που δημιουργώ. Κατά συνέπεια, τα μακιγιάζ μου αποκτούν μεγαλύτερη ελαστικότητα και διάρκεια.
Η ιδανική αναλογία για ένα “no makeup-makeup” αποτέλεσμα, είναι 1/3 foundation και 2/3 από το προϊόν ενυδάτωσης της επιλογής σου. Σε κάθε περίπτωση η ποσότητα του foundation που θα χρησιμοποιηθει θα πρεπει να είναι η μικρότερη δυνατή (μισό φυστίκι!).
Για τέλεια τοποθέτηση χρησιμοποίησε ένα kabuki brush και ταμποναριστές κινήσεις. Δώσε μεγάλη έμφαση στις φύτρες των μαλλιών και στην περιοχή κάτω από το σαγόνι για να αποφύγεις το εφέ “μάσκας”.

Extra Tip: Τα primer και τα foundation χωρίζονται σε water-based και silicone-based . Προτίμησε να συνδιάζεις προϊόντα που αποτελούνται από την ίδια βάση καθώς δουλέυονται καλυτερα μεταξύ τους.

Αυτά τα ΜΑΤΙΑ σου..

  • κορέκτορας

Οι μικρές ποσότητες και εδώ είναι ο καλύτερος σου φίλος. Ξεκίνα με τον σωστό κορέκτορα αναλογικά με τον χρωματισμό που έχεις να αντιμετωπίσεις στην περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια. Η λογική της επιλογής χρώματος για να εξουδετερώσεις τις διχρωμίες ειναι η ίδια με τα primer. Δούλεψε με ένα φουντωτό blending brush ακριβώς πάνω στην πάσχουσα περιοχή, σβήνοντας ελαφρώς το χρώμα στα τελειώματα..

  • Concealer

Συνέχισε τοποθετώντας concealer με το ίδιο φουντωτό πινελο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική γωνία των ματιών. Εκεί, συνήθως, εντοπίζεται και το μεγαλυτερο πρόβλημα. Η απόχρωση που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ ποιο ανοιχτή από το χρώμα της επιδερμίδας. Τα koala eyes, με τους δύο και τρεις τόνους πιο ανοιχτό concealer, ανοίκουν πλέον, ευτυχώς, στο παρελθόν. Ξεκίνα με την ποσότητα μίας μικροσκοπικής σταγόνας και πρόσθεσε παραπάνω προϊόν τοπικά, όπου είναι απολύτως αναγκαίο.

  • Mascara

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει ένα καθαρό και έντονο βλέμμα για να θεωρηθεί ολοκληρωμένο το μακιγιάζ σου. Εδώ έρχεται η σειρά του mascara να μπει στο παιχνίδι. Σαφώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ευρέως διαδεδομένη μαύρη εκδοχή του. Ωστόσο δοκίμασε να το αντικαταστήσεις με ένα διάφανο gel φρυδιών για καλοχτενισμένες βλεφαρίδες που όμως φαίνονται άβαφες.

extra tip: Δούλεψε το βουρτσάκι του mascara στριφογυριστά! Από την κάτω πλευρά του ματιού, και ενώ αυτό είναι κλειστό, ξεκίνα από την ρίζα με φορά προς στην άκρη των βλεφαρίδων. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουν μεγαλύτερο μκος και όγκο!

Χειλάκι πετροκέρασο…

Μία υπέροχη επιλογή για ζουμερά χείλη που συμπληρώνουν αρμονικά αυτό το λουκ, είναι ένα ενυδατικό lip balm.
Είτε επιλέξεις κάποιο εντελώς διάφανο, είτε έχει κάποια ελαφριά απόχρωση, το ζητούμενο είναι το ίδιο! Ενυδατωμένα χείλη με ανεπιτήδευτη όψη.

Και μάγουλο βερίκοκο!

Ποιά είναι η απόλυτη ένδειξη φρεσκάδας, νεανικότητας και ζωντάνιας, αν όχι τα ροδαλά μάγουλα; Προτίμησε ρουζ υγρής μορφής σε ροδακινί αποχρώσεις καθώς φαίνεται πιο φυσικό από την σκόνη. Τοποθέτησε το στα μήλα του προσώπου, σβήνοντας το με φορά προς το ζυγωματικό και ελάχιστα προς τα κάτω.
Ένας τέλειος τρόπος να μιμηθείς το φυσικό κοκκίνισμα που κάνει το πρόσωπο όταν είναι υγειές και ξεκούραστο!

extra tip: Ποτέ μην τοποθετείς πινέλο με υγρό ρουζ απευθείας πάνω στο πρόσωπο. Είναι πολύ πιθανό, να έχεις πάρει περισσότερη ποσότητα από την επιθυμητή στο πινέλο σου, και να καταλήξεις να αντιμετωπίζεις μια ωραιότατη στάμπα. Δοκίμασε να αφήσεις την περίσσεια του προϊόντος στην πίσω πλευρά του χεριού σου, σε μία παλέτα ή σε λίγο χαρτί, πρωτού ξεκινήσεις να δουλεύεις.

Ρίκο ρίκο ρίκοκο!

Σαν τελικό φινίρισμα μπορείς να προσθέσεις ένα προϊόν διακριτικής λάμψης στα οστά του προσώπου, ώστε να φανεί πιο ανάγλυφο και να αναδειχθούν οι φυσικές γωνίες του! Χρησιμοποίησε ένα πινέλο βεντάλια για αυτόν τον σκοπό, ώστε να έχεις ακρίβεια και καλό έλεγχο στην ποσότητα.

Tώρα ξέρεις τα μυστικά μου..

Και πάντοτε, αν χρειάζεσαι παραπάνω πληροφορίες, μπορείς να με συμβουλεύεσαι και να με ρωτάς! Θα χαρώ να σου απαντήσω!

Καλές δημιουργίες!

Myrto Departez

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...