Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μυστικά μακιγιάζ για τα λίγο μεγαλύτερα κορίτσια!

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας αλλάζει δραματικά. Για αρχή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που όλοι γνωρίζουμε. Επιπλέον, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, γίνεται πιο ξηρό και αποκτά ανομοιόμορφο χρωματισμό και υφή.

Ίσως ήδη να έχεις προσαρμόσει την ρουτίνα ομορφιάς σου στις νέες αυτές συνθήκες, με προϊόντα αντιγήρανσης που σε καλύπτουν καλύτερα και βελτιώνουν τυχών φθορές του χρόνου. Ωστόσο τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην όψη σου! Και να επισημάνω ότι, δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες αποχρώσεις από κραγιόν και σκιές. Άλλωστε αυτό που σε κάνει να νοιώθεις πιο όμορφη είναι και αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αναφέρομαι όμως στις υφές και τις τεχνικές που χρησιμοποιείς!

Θα σου παραθέσω λοιπόν κάποια μικρά tips, που θα εκπλαγείς από το πόσο πολύ θα τονίσουν την φυσική ομορφιά σου, και θα συμβάλουν στο να έχεις ένα φρέσκο αποτέλεσμα!

Ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ

Το πρώτο και το πιο βασικό βήμα, πριν κάνεις την οποιαδήποτε εφαρμογή στο πρόσωπό σου, είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν ενυδάτωσης!

Όσο το δέρμα μας γερνάει (και το γερνάει μην σου ακούγεται άσχημο σαν λέξη γιατί στην πραγματικότητα αρχίζει να γερνάει στα 20) και ιδιαιτέρως μετά την εμμηνόπαυση, μειώνεται η παραγωγή σμήγματος και η δυνατότητα του να συγκρατεί υγρασία. Ακόμα και τα δέρματα που μπορεί να είχανε μικτό ή λιπαρό τύπο σε πιο νεαρή ηλικία, συνήθως εμφανίζουν ξηρότητα με την πάροδο των ετών. Επομένως, μία σωστή ενυδατική κρέμα, βοηθά στο να είναι λιγότερο εμφανείς οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος πριν καν ξεκινήσει κάποιος να κάνει μακιγιάζ!

Μην παραλείψεις ποτέ το primer!

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια πιο ώριμη επιδερμίδα, το primer είναι πάντοτε ένα από τα δυνατότερα όπλα σου! Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς λειαίνει τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες και αποτρέπει τα προϊόντα του μακιγιάζ από το να “μαζέψουν” σε αυτές.

Extra tip: προτίμησε ένα Primer που να δίνει μία ελαφριά λάμψη στο δέρμα, καθώς έτσι καταπολεμάται η θαμπάδα.

Προτίμησε υγρό foundation

Το ιδανικό προϊόν βάσης για πιο ώριμα δέρματα είναι ξεκάθαρα ένα υγρό λεπτόρευστο Foundation με satin τελείωμα. Έτσι θα φανεί το δέρμα φρέσκο και δροσερό, που είναι και το ζητούμενο! Είναι καλό να αποφύγεις πούδρες, όπως επίσης και προϊόντα με βαριές ματ υφές, που θα κάνουν τις γραμμές του προσώπου να φανούν πιο έντονες.

Extra tip: η μείξη μιας σταγόνας από την ενυδατική σου μαζί με την ποσότητα foundation που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις, θα απογειώσει την εικόνα του δέρματος σου.

Χρησιμοποίησε ένα τόνο πιο ζεστό Foundation και Concealer.

Να διευκρινίσω. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να χρησιμοποιήσεις κάτι αρκετά πιο σκούρο. Ο απαράβατος κανόνας είναι να χρησιμοποιείς πάντα Foundation που είναι το ακριβές χρώμα του δέρματος σου. Ωστόσο σε μεγαλύτερες ηλικίες αυτή η απόλυτη ακρίβεια, ίσως έχει ως κατάληξη να κάνει το δέρμα να φαίνεται λιγάκι χλωμό. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα τόνο πιο ζεστό Foundation και Concealer, είναι ένας τρόπος να επαναφέρεις το χρώμα που έχει χάσει η επιδερμίδα σου, όπως επίσης να κρύψεις τις δυσχρωμίες που δημιουργούνται.

Extra tip 1: Επιβεβαίωσε ότι έχεις κάνει καλό σβήσιμο προς το λαιμό σου, στις ρίζες των μαλλιών και προς τα αυτιά, ώστε να μη φαίνεται χρωματική διαφορά.

Extra tip 2: Τοποθέτησε τα προϊόντα σου με πινέλο, ώστε να έχεις ομοιομορφία και να μην δημιουργηθούν “τρύπες” και “στάμπες” που θα σου χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Extra tip 3: Απέφυγε την απευθείας τοποθέτηση προϊόντος σε σημεία που υπάρχουν έντονες ρυτίδες. Ιδανικά πέρνα ελαφριά το πινέλο σου πάνω από αυτές, με ότι έχει μείνει πάνω στο πινέλο, όχι με έξτρα προιόν.

Επέλεξε ένα λεπτόρευστο Concealer

Το πρώτο σημείο του προσώπου που κάνει την εμφάνιση του η πάροδος του χρόνου, είναι η περιοχή των ματιών. Τα πρηξίματα, οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, το “πόδι της χήνας” και η χαλάρωση κάτω από τα μάτια, είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες και γυναίκες. Καθώς το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, τα πιο βαριά προϊόντα σε μορφή κρέμας δεν το κολακεύουν και έχουν την τάση να “σπάνε”. Επιλέγοντας το Concealer σου λοιπόν, καλό θα ήταν να στραφείς σε ένα προϊόν υγρό, λεπτόρευστο και ελαφρύ που δεν θα τονίσει τις γραμμές, αντίθετα, θα τις μειώσει οπτικά και θα κάνει την περιοχή να φανεί πιο ξεκούραστη.

Υγρό ρουζ

Η αποφυγή της πούδρας δεν απευθύνεται μόνο σε ότι αφορά τα προϊόντα κάλυψης, αλλά σε οποιοδήποτε προϊόν υπάρχει στο δέρμα. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει τους φυσικούς χρωματισμούς του που το κάνουν να φαίνεται ζωντανό και υγιές και το ρουζ μπορεί να κάνει θαύματα για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης. Ωστόσο, σε λάθος υφή μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Αντικαθιστώντας λοιπόν το συνηθισμένο ρουζ σε μορφή πούδρας με ένα υγρής μορφής, επαναφέρεις την θερμότητα και την δροσιά στο δέρμα σου χωρίς να ρισκάρεις να τονίσεις πιθανές ρυτίδες.

Extra tip: Ακριβώς με την ίδια λογική, μπορείς να αντικαταστήσεις την bronze πούδρα σου, που θα χρησιμοποιούσες για πιο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα, με ένα foundation με ελαφριά λάμψη τρεις τόνους πιο σκούρο από το δέρμα σου.

Τόνισε φυσικά το περίγραμμα των ματιών σου

Με την ηλικία, το δέρμα γύρω από τα μάτια συχνά γίνεται καθοδικό και η βλεφαρίδες χάνουν την ένταση τους. Για να επαναφέρεις αυτήν την χαμένη ένταση, δοκίμασε να τονίσεις το περίγραμμα των ματιών σου σε όλο το μήκος του με ένα απαλό καφέ μολύβι. Προκειμένου να μην είναι σκληρό το αποτέλεσμα, απέφυγε τις ξεκάθαρες και έντονες γραμμές. Ένα λεπτό περίγραμμα σύριζα στις βλεφαρίδες, το οποίο μετά θα σβήσεις με ένα πινέλο, θα δώσει δύναμη στο βλέμμα χωρίς όμως να επιβαρύνει την περιοχή.

Μην ξεχνάς το περίγραμμα στα χείλη!

Το φυσικό περίγραμμα των χειλιών, συχνά αλλοιώνεται όσο μεγαλώνουμε. Το ευχάριστο είναι ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί πολύ εύκολα με ένα μολύβι χειλιών. Δοκίμασε να οριοθετήσεις τα χείλη σου και να σβήσεις ελαφρώς το περίγραμμα προς το εσωτερικό τους, πρώτου εφαρμόσεις το κραγιόν σου, ώστε να αποκτήσουν ξεκάθαρο σχήμα και όγκο.

Απέφυγε τις πολύ έντονες γυαλάδες!

Ναι, ένα foundation η ένα ρουζ με σατινέ τελείωμα θα κάνει θαύματα για την όψη της επιδερμίδας σου, εντούτοις η υπερβολή θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Μεταλλικές υφές ή έντονο γκλίτερ στα προϊόντα σου είναι καλό να αποφευχθούν.

Και τέλος, τα φρύδια!

Είναι απόλυτα φυσικό τα φρύδια να μην είναι όσο πυκνά ή όσο καλοσχηματισμένα είχαν υπάρξει τα παλαιότερα χρόνια. Αν λοιπόν τα φρύδια σου δεν φαίνονται λεπτά, ή όχι τόσο πυκνά όσο ήταν κάποτε, δοκίμασε να τα τονίσεις με ένα μολύβι φρυδιών ή μια σκιά, ώστε να επαναφέρεις το σχήμα τους. Πιο γεμάτα και ανασηκωμένα φρύδια ανεβάζουν αυτομάτως τα μάτια και προσδίδουν στο πρόσωπο νεανικότητα.

Και φυσικά, όποια απορία έχεις μπορείς πάντοτε να με συμβουλεύεσαι και να με ρωτάς!
Καλές δημιουργίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...