Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μα τους Θεούς των Πινέλων, δεν πιάνω σφουγγαράκι!

“Ένα καλό πινέλο μπορεί να γίνει μαγικό ραβδί και να κάνει την φαντασία πραγματικότητα!” Να μια πολύ μεγάλη αλήθεια! Τα πινέλα μου για εμένα αποτελούν την προέκταση του χεριού μου και το μέσο για να δώσω ζωή στις μορφές που έχω στο μυαλό μου. Τα θεωρώ απολύτως αναντικατάστατα!

Όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου να ετοιμάζεται για μία επικείμενη δουλειά, η εικόνα είναι αναρίθμητα πινέλα να μπαίνουν “μπουγάδα”. Να ελέγχονται ξανά και ξανά. Να τοποθετούνται στις αυστηρά επιλεγμένες θέσεις τους στην πινελοθήκη μου, ώστε να ξέρω πάντα, ακόμα και στα τυφλά, πού είναι αυτό που χρειάζομαι… Μία διαδικασία που εκτελείται σαν τελετουργία. Με την ίδια ευλάβεια που κάποτε, πριν την μάχη, ακόνιζαν σπαθιά και γυάλιζαν ασπίδες.
Αν παρατηρείς κάποια μορφή ψυχαναγκασμού ή διακρίνεις μία δόση νεύρωσης, τότε μάντεψε
..Έχεις απόλυτο δίκιο…

Σαφώς, αν έχεις έστω και ελάχιστη επαφή με το ίντερνετ και παρακολουθείς βίντεο και tutorials για μακιγιάζ, θα έχεις παρατηρήσει πως ο κάθε καλλιτέχνης έχει διαφορετικές προτιμήσεις σε σχέση με τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για την τοποθέτηση προϊόντων. Έχεις δει να δουλεύουν με σφουγγαράκια. Έχεις δει πινέλα. Έχεις δει να δουλεύουν με το χέρι.. Και σίγουρα έχεις δει υπέροχα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν παγκοσμίου φήμης make up artist που έχουν δημιουργήσει έργα τέχνης με κάθε πιθανό μέσο.

Και τότε, θα μου πεις, γιατί εγώ να εκθειάζω τα πινέλα σε τέτοιο βαθμό?

Η απάντηση είναι ότι έχω ενστερνιστεί αυτήν την άποψη κατόπιν μίας μεγάλης λίστας λόγων που θα σου παραθέσω! Και πριν ξεκινήσω να το κάνω, να ξεκαθαρίσω οτι αναφέρομαι σε επαγγελματικής ποιότητας πινέλα. Κοστίζουν σίγουρα λίγο παραπάνω αλλά η διάρκεια ζωής τους και το αποτέλεσμα τους θα σε αποζημιώσουν.

Ανεξάρτητα αν πρόκειται για αγορά που αφορά το στήσιμο μίας επαγγελματικής πινελοθήκης, ή αγορά για δική σου καθημερινή χρήση, η λογική παραμένει η ίδια. Όσο καλύτερης ποιότητας τα εργαλεία, τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα!

Επίσης όσο καλύτερα τα εργαλεία, τόσο μεγαλύτερη και η εξοικονόμηση προϊόντος κατά την εφαρμογή. Ας πάρουμε για παράδειγμα το foundation. Με ένα καλό πινέλο η ποσότητα που χρειάζεται για να καλυφθεί ομοιόμορφα ένα πρόσωπο είναι σε μέγεθος μικρότερη από ένα φυστίκι! Για όσα έχουν dispenser, ένα πάτημα της αντλίας αρκεί.

Ναι αλήθεια, αρκεί!

Εδώ είναι που αρχίζει και η ρήξη στη σχέση μου με το σφουγγαράκι…

Έχω την κακή συνήθεια να το αποκαλώ “κλέφτη”, αλλά δεν φταίω! Γιατί και αυτό έχει την συνήθεια να μου κλέβει το προϊόν που θέλω να τοποθετήσω στο πρόσωπο που έχω απέναντι μου!

Συν τοις άλλοις, όταν δεν έχει την απαραίτητη υγρασία (γιατί βρεγμένο και καλά στραγγισμένο πρέπει να το χρησιμοποιείς, δεν ξέρω αν το ξέρεις), έχει την τάση να κάνει “στάμπες“, αντί να στρώνει το σημείο που δουλεύω. Ιδίως αν το δέρμα παρουσιάζει αφυδάτωση.

Όσο για τοποθέτηση foundation με το χέρι, ούτε λόγος από πλευράς μου.

Πρώτον, το δέρμα από φυσικού του έχει λιπαρότητα. Επιχειρώντας κάτι τέτοιο λοιπόν, προσθέτεις την λιπαρότητα των χεριών σου στην ήδη υπάρχουσα του προσώπου και αλλοιώνεις τη σύσταση του προϊόντος σου.
Δεύτερον, με την τριβή παράγεις θερμότητα, η οποία κατά κάποιον τρόπο “λιώνει” το προϊόν σου. Δύο πολύ καλοί παράγοντες για ένα αποτέλεσμα-καταστροφή σχετικά με τη διάρκεια του μακιγιάζ σου.

Παράλληλα, δεν μπορώ καν να συγκρίνω το πόσο πιο εύκολο είναι να διατηρηθούν άριστες συνθήκες υγιεινής με τα πινέλα. Τόσο για το προσωπικό σου μακιγιάζ, όσο και για μια επαγγελματική περίσταση. Ειδικά αν η δουλειά που έχεις αναλαβει αφορά εναλλασόμενα μοντέλα. Η σωτήρια λύση ενός brush cleanser που στεγνώνει αμέσως, σου δίνει την δυνατότητα να μειώσεις τον χρόνο ανάμεσα από τα μακιγιάζ σου στο ελάχιστο. Έτσι έχεις πάντα αποστειρωμένα εργαλεία για να δουλέψεις εύκολα και γρήγορα.
Να θυμάσαι όμως, πως ένα καλό “λούσιμο” μία φορά την εβδομάδα με σαμπουάν και μαλακτική κρέμα, τα βοηθά να διατηρούνται σαν καινούρια!

“Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λένε και δεν έχουν άδικο.”

Υπάρχει διαθέσιμη μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σχήματα και μεγέθη. Μπορώ να σου απαριθμήσω τουλάχιστον πέντε διαφορετικά πινέλα απλά για να κάνεις μία γραμμή eyeliner. Και ποιό είναι το τέλειο πινέλο; Για κάθε ένα make up artist, είναι διαφορετικό. Μένει να πειραματιστείς, να κάνεις την έρευνά σου και να βρεις ποιό είναι το καταλληλότερο πινέλο στα δικά σου χέρια ανάλογα την περίσταση.

Και μην ξεχνάς…

Η μακριά λαβή του πινέλου δεν είναι ούτε διακοσμητική, ούτε τυχαία!

Αν έχεις υπάρξει ποτέ σε αίθουσα που διδάσκω ίσως γελάσεις με αυτό, διότι σίγουρα γνωρίζεις την εμμονή μου.. Αν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να την μάθεις!
Σκέψου το εξής: “Δεν γράφεις, ζωγραφίζεις!” Όπως ακριβώς και στη ζωγραφική λοιπόν, έτσι και στο μακιγιάζ, το πινέλο πρέπει να το κρατάς από το πίσω μέρος της λαβής του! Κατά τον τρόπο αυτό, δουλεύεις με τον καρπό σου και όχι με τα δάχτυλα. Οι κινήσεις σου είναι πολύ πιο ανάλαφρες, έχεις μεγαλύτερο έλεγχο στις λεπτομέρειες και πολύ μικρότερο κίνδυνο να δημιουργηθούν στάμπες.

Ωστόσο, ο βασικότερος και πιο σημαντικός λόγος που είμαι ταγμένη στα πινέλα, είναι ένας: ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Το μακιγιάζ σου οφείλει να είναι αψεγάδιαστο. Το δέρμα πρέπει να φαντάζει πορσελάνινο, τα σβησίματα να είναι άρτια, το eyeliner να είναι τόσο αιχμηρό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοάμυνα.

Δουλεύοντας με πινέλα, το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα. Είναι πολύ πιο ομοιόμορφο, λεπτομερές και ακριβές. Με τη χρήση σωστής τεχνικής, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα, παραμένει αναλλοίωτο για ώρες.

Και αν ίσως έχεις απορίες αναφορικά με την “σωστή τεχνική” για την χρήση των πινέλων σου, μπορείς πάντα να με συμβουλεύεσαι και να με ρωτάς! Άλλωστε θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω!

Είθε οι “Θεοί των πινέλων” να σου φέρνουν πάντα έμπνευση!

Καλές δημιουργίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...