Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Άμπρα-κατάμπρα-καμπούμ! Βασικό κιτ πινέλων για μαγικό μακιγιάζ!

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί.. Μπίμπιτι-μπόμπιτι-μπουμ! Και όμως, σε ότι αφορά το μακιγιάζ, έχεις πράγματι ένα μαγικό ραβδί.. Το πινέλο σου! Και για την ακρίβεια όχι μόνο ένα, αλλά όσα επιλέξεις!

Έχω αναφέρει και στο παρελθόν σε άρθρο, τους λόγους που έχω τόσο μεγάλη αγάπη στα πινέλα και στο αποτέλεσμα τους. Δεν είναι τυχαίο που αναφέρομαι σε αυτά, διαρκώς, ως το μαγικό ραβδί του make-up artist! Αν σου έχει διαφύγει, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ!

Σαφώς υπάρχει τεράστια ποικιλία στην αγορά. Πληθώρα σε σχήματα και μεγέθη, υφές και ποιότητες. Οι επιλογές είναι απεριόριστες. Είναι πολύ εύκολο και λογικό λοιπόν, ξεκινώντας να εξοπλίζεις μια πινελοθήκη, να μπερδευτείς και να μην ξέρεις από που να αρχίσεις. Υπάρχουν ωστόσο κάποια βασικά πινέλα, που αποτελούν το τέλειο κιτ, για να ξεκινήσεις το υπέροχο ταξίδι σου στην μαγεία μέσω της δημιουργίας. Ας τα δούμε αναλυτικά!

Foundation magic

Ας ξεκινήσουμε με τον βασικό παράγοντα ενός επιτυχημένου μακιγιάζ. Το δέρμα! Για να φαίνεται άψογο το αποτέλεσμα σου θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στην πινελοθήκη σου ένα flat foundation brush με συνθετική υφή και ένα long kabuki brush με φυσική υφή. Και αν αυτά σου φαίνονται κινέζικα να σου εξηγήσω!

Flat foundation brush ονομάζεται ένα πινέλο με όψη τρίχινης σπάτουλας, λεπτό, φλατ και μακρύ. Δουλεύοντας με την πλατιά πλευρά του πάνω στο δέρμα, συμβάλει στην δημιουργία έντονης κάλυψης στην βάση σου. Το λεπτό του τελείωμα παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια κινήσεων. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να δώσεις έμφαση στη λεπτομέρεια. Μπορείς επίσης να διορθώσεις σχήματα, σε χείλη ή μάτια, δουλεύοντας με λίγο concealer στην άκρη του.

Long kabuki brush. Τα πινέλα τύπου kabuki είναι στρογγυλά, χοντρά πινέλα με ίσιο, κοφτό τελείωμα. Είναι φτιαγμένα για να δουλεύονται κάθετα πάνω στο πρόσωπο με ταμποναριστές κινήσεις. Κάνουν το προϊόν ένα με το δέρμα, δίνοντας εξαιρετική ομοιομορφία και πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Θα βρεις πολλά kabuki με κοντό μπράτσο, επίλεξε ωστόσο κάποιο που να σου δίνει την άνεση να διατηρείς απόσταση από το πρόσωπο (long).

Powder spells

Και μετά το foundation.. Η πούδρα! Flat powder brush λοιπόν με φυσική υφή. Ένα πινέλο φουντωτό, που όμως κρατάει φλατ σχήμα στα πλαϊνά του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εφαρμόσεις ένα αέρινο στρώμα πούδρας όταν θες φυσικό αποτέλεσμα, και από την άλλη, έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις “χτιστά” το προϊόν σου δουλεύοντας ταμποναριστά με την πλατιά πλευρά του πινέλου, για να δώσεις κάλυψη.

Blush sorcery

Λίγο χρώμα δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει από τα ζυγωματικά σου, και κάπου εδώ, θα σου μιλήσω για το λατρεμένο blush angled brush. Ένα πινέλο ρουζ με φυσική υφή, που το τελείωμα του σχηματίζει γωνία. Είτε το ζητούμενο είναι φρέσκα ροδαλά μάγουλα, είτε έντονες γωνίες στο πρόσωπο, με το υπό γωνία πινέλο για ρουζ μπορείς να αγγίξεις την τελειότητα!

Eyeshadow hocus pocus

Η μαγική τριπλέτα των ματιών.. Flat eyeshadow brush, blending brush, pencil brush. Σχεδόν όλα τα μακιγιάζ που βλέπεις και ζηλεύεις μπορούν να επιτευχθούν εφόσον υπάρχουν αυτά τα τρία πινέλα.

Χρησιμοποίησε το flat eyeshadow brush ταμποναριστά με την πλατιά πλευρά του για έντονη απόδοση χρώματος. Κάνε τα σβησίματα σου και τις γωνίες σου με την μύτη του blending brush. Δούλεψε λεπτομέρειες ή την κάτω πλευρά των ματιών με το pencil brush.

Tip: ένα φουντωτό blending brush ματιών αποτελεί και ένα από τα καλύτερα πινέλα για concealer.

Eyeliner sorcery

Τελευταίο αλλά σίγουρα πολύ σημαντικό. Το μένος και παράλληλα η αγάπη όλων μας, το eyeliner. Ένα eyeliner angled brush με συνθετική τρίχα είναι ιδανικό, ακόμα και σε πιο άπειρα χέρια, για γραμμές που θα μπορούσαν να έχουν γίνει με ξυράφι.

Και πριν σε αφήσω για αυτήν την εβδομάδα, κράτα στο μυαλό σου τρεις σημαντικούς κανόνες:
  1. Δεν υπάρχουν κανόνες!

Και τι εννοώ με αυτό? Όχι, δεν φάσκω και αντιφάσκω! Το μακιγιάζ είναι ζωγραφική! Σίγουρα το κάθε πινέλο προορίζεται για κάποιο σκοπό. Ωστόσο ποτέ μην “κλειδώσεις” στο μυαλό σου μια συγκεκριμένη χρήση για κάθε ένα από αυτά. Ο κάθε καλλιτέχνης δουλεύει με άλλο τρόπο και τον βολεύουν διαφορετικά πινέλα για την απόδοση ενός αποτελέσματος. Μην φοβάσαι λοιπόν να πειραματιστείς και να βρεις ποια είναι αυτά που δουλεύουν πιο σωστά στα δικά σου χέρια. Και μην κολλάς στις ταμπέλες! Το ότι κάποιο πινέλο λανσάρεται ως πινέλο eyeliner για παράδειγμα, δεν σημαίνει πως δεν θα κάνει συγκλονιστική τοποθέτηση σε ένα κραγιόν κ.ο.κ…

  1. Μακριά λαβή!

Εδώ θα γίνω πολύ αυστηρή.. Το πινέλο δεν είναι μόνο αυτή η τουφίτσα με τις τρίχες εκεί στην ακρούλα.. Η λαβή είναι εξίσου σημαντική. Καθορίζει το αποτέλεσμα για την ακρίβεια. Όταν η λαβή είναι κοντή, η κίνηση γίνεται από τα δάχτυλα και όχι από τον καρπό. Αυτό σημαίνει πιο βαρύ χέρι, δυσκολία στο σβήσιμο και στάμπες. Όταν η λαβή του πινέλου έχει μήκος, αλλάζει η πίεση που ασκείται πάνω στο δέρμα. Δουλεύει ο καρπός και όχι τα δάχτυλα, που είναι και το ζητούμενο. Μπορείς να επιτυχείς αυτό που αποκαλώ “χέρι φτερό” που, όταν μιλάμε για τελειότητα στο blending, είναι κάτι που σαφώς χρειάζεσαι.

  1. Καλή ποιότητα

Να αναφερθώ σε κλισέ του τύπου “ό,τι πληρώνεις παίρνεις; Η ποιότητα των πινέλων είναι η πιο σημαντική συμβουλή που έχω να σου δώσω… Είναι αναμενόμενο πως κάτι πιο οικονομικό θα είναι ίσως μια πρώτη σκέψη. Ωστόσο χαμηλή ποιότητα στα εργαλεία σου συνεπάγεται τα εξής : κακό αποτέλεσμα, πινέλα που μαδάνε, μικρή διάρκεια ζωής. Μόνο επιλέγοντας εργαλεία επαγγελματικής ποιότητας μπορείς να έχεις και ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Συν του ότι, σε βάθος χρόνου, πρακτικά καταλήγει να είναι αυτή η πιο οικονομική επιλογή, καθώς η διάρκεια ζωής τους, με σωστή χρήση, μπορεί να φτάσει και τα δέκα χρόνια!

Αμπρα – κατάμπρα – καμπούμ!

Καλές δημιουργίες!

Myrto Departez

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...