Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Τι είναι ομορφιά και πόσο βαθιά επηρεάζει την συμπεριφορά μας;

Η ομορφιά γενικά είναι το χαρακτηριστικό ενός ατόμου, ενός τόπου, ενός αντικειμένου ή μιας ιδέας που προσφέρει εμπειρία απόλαυσης, ευχαρίστησης, νοήματος και ικανοποίησης. 

Η έννοια του “όμορφου” συχνά περιλαμβάνει και την περίπτωση όπου μια ύπαρξη βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία και αρμονία με την φύση, κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα έλξης και συναισθηματικής ισορροπίας.

Ο χαρακτηρισμός ενός ανθρώπου ως όμορφου, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε κατά κοινή ομολογία, βασίζεται συχνά και σε κάποιο συνδυασμό εσωτερικής ομορφιάς και εξωτερικής ομορφιάς. 

Η πρώτη περιλαμβάνει την προσωπικότητα του και η δεύτερη τους φυσικούς σωματικούς παράγοντες, όπως είναι η υγεία, η νεότητα, η χροιά του δέρματος του προσώπου, η αρμονία του σώματος, η συμμετρία, η σεξουαλικότητα.

Ο άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, εκφράζει θαυμασμό και ορισμένες φορές λατρεία για την εικόνα του ωραίου και τη δυνατότητα που έχει μέσω της μεταμορφώσεως του να το επιτύχει.

Η πρώτη εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μάς, διαμορφώνεται μέσα στην οικογένεια, με τα όνειρα και τα σχέδια που κάνουν οι γονείς μας για μάς.

Η εικόνα που έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, μπορεί να αλλάζει σε διάφορες χρονικές στιγμές και καταστάσεις. Ωστόσο όμως, πάντα παραμένει βασική αρχή της αυτοεκτίμησης. 

Και η αυτοεκτίμηση έχει να κάνει με την πίστη προς τον εαυτό μας και τις ικανότητες μας. Συνδέεται δε, άμεσα, με αυτά που αισθανόμαστε ότι μας αξίζουν.

Κάθε άνθρωπος αναπτύσσει τη δική του αντίληψη περί Ομορφιάς και Ασχήμιας.

Οι περισσότεροι έχουμε μια ασαφή ιδέα γύρω από τον όρο αισθητική. 

 Ο κλάδος της κομμώτικης  ασχολείται με τον ορισμό του ωραίου. 

O όρος “αισθητική” παράγεται από την “αίσθηση”, δηλαδή την εμπειρία που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων.

Πως καλλιεργείτε αυτή η αισθητική; Πως το υποκειμενικά ωραίο, γίνεται αντικειμενικά ωραίο ;

Όσο πιο πολλές εικόνες βλέπουμε, παρατηρούμε ,αναλύουμε… τόσο καλλιεργούμε την αισθητική μας . 

Ένα ωραίο μάθημα αισθητικής και ομορφιάς, είναι η επιστροφή στο παρελθόν, η αναζήτηση της δημιουργίας του ωραίου ανά δεκαετίες.

Οι επισκέψεις σε μουσεία τέχνης και η αναζήτησή της ποιοτικής εικόνας σε ταινίες, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και σίγουρα οι επιδείξεις μόδας, καλλιεργούν πολύ αυτές τις αισθήσεις που στην δουλειά μας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις στο δρόμο της επιτυχίας . 
Σας αφιερώνω ένα αγαπημένο μου τραγούδι, που περιέχει ομορφιά !

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Θέλεις να μυρίζουν τέλεια τα μαλλιά σου;

Το να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σου είναι σίγουρα ένα extra στην εμφάνισή σου! Εδώ θα βρεις συμβουλές πώς να τα καταφέρεις!

Προετοιμασία για show!

H προετοιμασία του show του Avant Garde group, της Design Art Academy, πραγματοποιήθηκε και δες τι δημιουργήσαμε όλοι μαζί!

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν!

Αναλύουμε όλους τους τύπους σαμπουάν, για να βρεις ποιο είναι το πιο κατάλληλο για σένα και τις ανάγκες των μαλλιών σου!

Η σημασία των social media για την επιχείρησή σου!

Η σημασία της χρήσης των social media για την επιχείρησή σου, είναι πολύ σημαντική. Έχεις πάρει την απόφαση να ξεκινήσεις και εσύ;

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά και πώς να το αντιμετωπίσεις

Το να φριζάρουν τα μαλλιά σου είναι σίγουρα κάτι πολύ ενοχλητικό. Σήμερα αναλύουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το αποφύγουμε!