Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Καραντίνα, Τι θα κάνω με τα μαλλιά μου;

Αρχικά μην τα βάφεις μαύρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Πως θα καλύψω την ριζά μου; Τι θα κάνω με το κούρεμα μου; Το χρώμα των μαλλιών μου έχει ξεθωριάσει! Τα μαλλιά μου είναι πολύ αφυδατωμένα, τι θα κάνω; Τι προϊόντα να πάρω, πως θα ξέρω τι χρειάζομαι;

Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν. Αρχικά υπάρχουν τρόποι να καλύψεις την ρίζα σου μέχρι να ανοίξουν τα κομμωτήρια.

-Να μην πάρω μια βαφή να τα «μπαλώσω» λίγο και μετά να μου τα φτιάξει ο κομμωτής μου; Η απάντηση είναι ΟΧΙ ! Γιατί όχι; Γιατί αν τα μαλλιά σου είναι ξανθά και θέλεις να καλύψεις την σκούρα φυσική ρίζα σου, πολύ πιθανόν, η απόχρωση που θα δεις στο κουτί, να μην έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα που θα έχεις, όταν θα το περάσεις στα μαλλιά σου.
Δηλαδή το χρωμα θα έχει πολλά ζεστά χρωστικά, κίτρινες αποχρώσεις, κάτι που μια ξανθιά δεν το θέλει καθόλου και είναι ο εφιάλτης της. Επίσης ο δεύτερος, πιο μεγάλος κίνδυνος, είναι να πάθεις σοβαρή ζημιά, σπάσιμο της τρίχας, καταστροφή, έως και αλωπεκία και όλα αυτά, αν κανείς μόνη σου ντεκαπαζ στο σπίτι !

Αυτή η τεχνικη εργασία είναι μόνο για επαγγελματίες. Καλύτερα μια μαύρη ρίζα και υγιή μαλλιά, παρά μια λάθος βαμμένη ρίζα, με πολλούς κινδύνους καταστροφής.

Φωτογραφίες από απόπειρες ντεκαπαζ στο σπίτι .


Πως θα καλύψουμε τη ρίζα τελικά;
Υπάρχουν σπρέι στο εμπόριο, που είναι ειδικά, για να καλύπτουν την ρίζα σε διάφορες αποχρώσεις, από ξανθό, κόκκινο και καστανό. Δεν είναι το ίδιο με την βαφή, αλλά δημιουργεί ένα καμουφλάζ προσωρινά. Επίσης μια λύση, είναι οι σκιές ματιών. Όλες οι γυναίκες έχουμε μια παλέτα με αποχρώσεις. Θα πάρετε ένα πινέλο και αφού το βρέξετε πρώτα με λίγο νερό και το χρώμα σκιάς της επιλογής σας, θα βάψετε τοπικά την ρίζα. Αυτό, θα βοηθήσει στην κάλυψη των λευκών μαλλιων. Μια ακόμα λύση είναι η μάσκαρα ματιών καφέ, μαύρη ή ότι άλλο χρώμα έχετε στο σπίτι σας.

Τι θα κάνουμε με το κούρεμα;
Έδω, στο πρόβλημα με το κούρεμα, δεν υπάρχει τόσο εύκολη λύση. Όχι, μην μπεις στην διαδικασία να κανείς πρακτική εξάσκηση στα μαλλιά της μαμάς, αδελφής και όλης της οικογένειας και αυτό γιατί, σίγουρα δεν θα έχεις επαγγελματικό ψαλίδι, αλλά κάποιο ψαλίδι κουζίνας ή κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα ένα κακό ψαλίδι να σου δημιουργήσει περισσότερο ψαλίδα στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό, καλύτερα να περιμένεις τον αγαπημένο σου κομμωτή, για να μην τα καταστρέψεις και στην γραμμή κουρέματος, αλλά και στην αποφυγή ψαλίδας!

Συμβουλή: Φρόντισε την ποιότητα τους με μια καλή μάσκα και προϊόντα περιποίησης, μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια.

Ξεθώριασε το χρωμα στα μαλλιά σου; Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο, λέω πάντα εγώ!

Τι κάνουμε για αυτό δηλαδή; Φροντίζουμε όταν έχουμε ένα ιδιαίτερο χρώμα στα μαλλιά μας όπως πχ κόκκινο, χάλκινο, μεταλλικά χρώματα ή ξανθά, να έχουμε προμηθευτεί από τον κομμωτή μας τα σωστά προϊόντα για την συντήρηση τους. Ενα λάθος σαμπουάν, μπορεί από το πρώτο κιόλας λούσιμο, να ξεβάψει το υπέροχο χρώμα στα μαλλιά σου. Γι’ αυτο πάντα χρησιμοποιούμε ένα κατάλληλο για την απόχρωση σας σαμπουάν. Επίσης υπάρχουν προϊόντα σε διάφορες εταιρείες, επαγγελματικές κρέμες και σαμπουάν με χρωμα, σε πολλες αποχρώσεις για να επαναφέρουν το χρωμα σας πολύ απλά και γρήγορα με λούσιμο χωρίς να αφιερώσετε καθόλου χρόνο.

Συμβουλή: Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών σας. Mε αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην διατήρηση του χρώματος σας.

Αφυδατωμένα μαλλιά
Είμαι σίγουρη πως όλες οι γυναίκες έχουν μια καλή μάσκα μαλλιών στο μπάνιο τους και δεν την έχουν χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου. Ήρθε η ώρα της, αρκεί να μην έχει λήξει, προσέξτε μόνο αυτό. Προσπαθήστε να καταναλώσετε τα προϊόντα που έχετε στο σπίτι.
Ειναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε θεραπείες μονες σας στο σπίτι με έλαια όπως λάδι καρύδας (το αγαπημένο μου ). Το Έλαιο αργκάν από το φαρμακείο θα βοηθήσει πολύ στην ενυδάτωση της τρίχας σας! (Σας έχω συνταγή για μάσκα καρύδας σε προηγούμενο άρθρο, το οποίο επισυνάπτω).

Αποφύγετε το συχνό χτένισμα, είναι ευκαιρία μιας και δεν έχουμε κάπου ιδιαίτερα να πάμε στην περίοδο καραντίνας .

Τι προϊόντα χρειάζομαι ; Ο καλύτερος τρόπος είναι να στείλεις ένα μήνυμα στον αγαπημένο σου κομμωτή και να σε βοηθήσει. Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους τι είναι αυτό που χρειάζεσαι ακριβώς, για να μην πάρεις λάθος προϊόντα για την ποιότητα των μαλλιών σου. Είμαι σίγουρη πως θα χαρεί πολύ να σε βοηθήσει και ίσως να σου βρει λύση για την αγορά τους !

Συμβουλή από την Αγάπη με αγάπη.
Υπομονή !!!! Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε και πάλι κοντά σας με πολύ έμπνευση .

Αγάπη Στυλίδου
Αγάπη Στυλίδουhttps://hairdressingnews.com
Hair Artist Salon Owner Hair Tonic spa Loreal Pro Artist Color specialist

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Γιατί δεν αγαπάς τα μαλλιά σου;

Γιατί; Γιατί δεν αγαπάς τα μαλλιά σου;Γιατί προσεχείς το πρόσωπο σου και τα μαλλιά σου όχι; Γιατί στο πρόσωπο σου βάζεις τα καλύτερα προϊόντα και...

Κορίτσια κουρέψτε τα μαλλιά σας!

Γιατί να Κουρέψετε τα μαλλιά σας; Εννοώ τις άκρες 1,3 εκατοστά είναι αρκετά!!! Το καλοκαίρι έφτασε, τα μπάνια ξεκίνησαν , στον ήλιο βγήκαμε και στο...

Πως να φροντίσω τα μαλλιά μου το καλοκαίρι.

Το πιο σημαντικό βήμα για να έχουμε υγιεί μαλλιά είναι το κούρεμα! Δεν ξεχνάμε να κουρεύουμε τα μαλλιά μας κάθε δυο μήνες ένα εκατοστό για...

Γιατί να χρησιμοποιώ αντιηλιακό μαλλιών ;

Ποσό σημαντικό είναι το Αντιηλιακό μαλλιών; Το αντιηλιακό μαλλιών είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών μας,Πρέπει να χρησιμοποιείς  αντιηλιακή προστασία κάθε φορά που εκτίθεσαι στον...

Διατροφή και μαλλιά!

Διατροφή και μαλλιά Η διατροφή παίζει πολύ  σημαντικό...