Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι κανόνες φτιάχτηκαν για να καταρρίπτονται!

Το μακιγιάζ και γενικότερα η περιποίηση του δέρματος, είναι τομείς που κατακλύζονται από κανόνες που έχουμε μάθει από παλιά, οι οποίοι ζουν και επιβιώνουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Στη θεωρία κάποια πράγματα είναι απαγορευτικά, ωστόσο, στην πράξη, βλέπουμε πως ίσως εν τέλει η θεωρία να κάνει λάθος.

Μπορώ άραγε τελικά να συνδυάσω ένα smokey eye με ένα σκούρο κραγιόν;
Μήπως, τελικά, θα έχει ενδιαφέρον σαν αποτέλεσμα το να χρησιμοποιήσω έντονο μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες; Να βάλω το foundation, αφού έχω βάψει τα μάτια μου και όχι πριν;

Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους επαγγελματίες του χώρου, καλό θα είναι να αρχίσουμε να αγνοούμε τους πεπαλαιωμένους κανόνες που έχουν τεθεί και να αρχίσουμε να λειτουργούμε βάση του τι έχει καλύτερο αποτέλεσμα στην κάθε μεμονωμένη περίπτωση.
Άλλωστε οι κανόνες φτιάχνονται για να καταρρίπτονται!

Και ποιοι είναι οι πιο κλασικοί τέτοιοι κανόνες?

Ας τους δούμε με τη σειρά..

Τοποθέτησε πρώτο από όλα το foundation

Σίγουρα όταν μιλάμε για ένα άψογο μακιγιάζ, το δέρμα οφείλει να φαίνεται αψεγάδιαστο. Για να συμβεί αυτό λοιπόν, το πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις πρώτα τα μάτια σου, ώστε να έχεις μετά το περιθώριο να καθαρίσεις το δέρμα σου από υπολείμματα σκιάς κλπ και να δουλέψεις σε καθαρή βάση.

Μην χρησιμοποιείς bronzer και ρουζ ταυτόχρονα

Και όμως.. Για να φανεί φυσικό το “ηλιοκαμένο” αποτέλεσμα ενός προϊόντος bronzing, λίγο χρώμα στα μήλα είναι απαραίτητο. Προτίμησε πιο θερμές αποχρώσεις που ταιριάζουν καλύτερα, όπως ένα ελαφρύ ροδακινί.

Χρησιμοποίησε ακριβώς ίδια απόχρωση lipstick και lip liner.

Στην εποχή, όπου ξεκινώντας από την Κορέα και φτάνοντας μέχρι το Δυτικό πολιτισμό, το lip contouring είναι ότι πιο hot υπάρχει, απόψεις σαν και αυτή ανήκουν στο παρελθόν. Άλλωστε όταν χρησιμοποιείς μια πιο σκούρα απόχρωση για το περίγραμμα των χειλιών σου, μπορείς να δημιουργήσεις πολύ πιο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Δοκίμασε να γεμίσεις με μία πιο σκούρα απόχρωση τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών και να διατηρήσεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση στο κέντρο τους, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερο όγκο.

Βάζε πάντα πούδρα πάνω από το foundation

Ένας ακόμη κανόνας που είναι καταδικασμένος να χαθεί κάπου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σαφώς αν χρειάζεσαι ένα απολύτως ματ αποτέλεσμα, (που δεν θα φανεί ποτέ φυσικό) ναι, θα πουδράρεις πάνω από το foundation. Όμως, αν θέλεις το δέρμα σου να φαίνεται λαμπερό και δροσερό, αυτή είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να αποφύγεις. Αντίθετα δοκίμασε να ανακατέψεις λίγη ενυδατική κρέμα με το foundation για πιο φυσικό αποτέλεσμα στο δέρμα σου.

Δώσε έμφαση μόνο σε ένα χαρακτηριστικό

Ο κανόνας λέει ” διάλεξε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου σου και επικεντρώσου σε αυτό. Η λογική είναι ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να συνδυάζεις ένα έντονο κραγιόν με ένα smokey eyes. Ωστόσο ανάλογα με την περίσταση αυτά τα δύο μαζί μπορούν να δουλέψουν υπέροχα εφόσον το λουκ παραμένει κομψό και όχι υπερβολικά έντονο. Δοκίμασε ένα μονοχρωματικό συνδυασμό για να απογειώσεις αυτή την εμφάνιση.

Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς Primer πριν το Foundation

Το Primer είναι σαφώς πολύ σημαντικό, ωστόσο όχι απολύτως απαραίτητο. Στις περισσότερες περιπτώσεις μία σωστή διαδικασία ενυδάτωσης και περιποίησης μπορεί να αποτελέσει την τέλεια βάση για ένα μακιγιάζ που θα στρώσει υπέροχα και θα διαρκέσει για ώρες.

Τοποθέτησε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες

Άλλος ένας κανόνας που λειτουργεί μόνο υπό συνθήκες. Σίγουρα αν τα μάτια σου είναι καθοδικά, το μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες δεν θα βοηθήσει. Ωστόσο, σε οποιοδήποτε λουκ υπάρχει χρώμα στο κάτω βλέφαρο, ένας καθορισμός των ορίων με μάσκαρα είναι απαραίτητος. Φρόντισε ωστόσο, πάντοτε το αποτέλεσμα σου να είναι καθαρό κι η έντασή σου να επικεντρώνεται στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Εν κατακλείδι, ο κάθε επαγγελματίας, όπως και ο κάθε άλλος άνθρωπος που χρησιμοποιεί προϊόντα μακιγιάζ, έχει θέσει τις δικές του τακτικές και κανόνες, βάση της εμπειρίας του και του αποτελέσματος. Μην φοβάσαι λοιπόν να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις τι λειτουργεί καλύτερα για εσένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...