Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άτιμε ιδρώτα άσε το μακιγιάζ μου ήσυχο!

Το καλοκαιράκι φτάνει. Επιτέλους δηλαδή. Μετά από έναν ομολογουμένως δύσκολο χειμώνα, όλοι μας το περιμέναμε με αγωνία. Και σίγουρα, με τη λέξη καλοκαίρι, σου έρχονται στο νου παραλίες, κυριακάτικες βόλτες στην ακροθαλασσιά, ηλιόλουστα πρωινά και καλαμαράκια με ούζο. Κάπου εδώ όμως, θα πεταχτώ, σαν την ξενέρωτη της παρέας, να σου αναφέρω και κάτι ακόμα που μου έρχεται στο μυαλό με τη λέξη καλοκαίρι.
Πρόκειται για τον ο αιώνιο εχθρό μου…..

ΤΟΝ ΆΤΙΜΟ ΤΟΝ ΙΔΡΏΤΑ!

Αιώνιο πρόβλημα.. Πολύς κόσμος ιδρώνει, όμως κάποιοι από εμάς, και εγώ μαζί, το παρακάνουμε. Έχω την χαρά (not) να ιδρώνω κυρίως στο πρόσωπο, οπότε παλεύω με την καλή μου εικόνα και το μακιγιάζ μου πολλά χρόνια.

Θα μοιραστώ μαζί σου λοιπόν τα κόλπα που έχω ανακαλύψει, όπως και τα μυστικά μου, για να παραμείνω αξιοπρεπής μέχρι να επανέλθουν οι θερμοκρασίες στα φυσιολογικά τους!

Για αρχή, ενυδάτωση και primer

Η σταθερότητα στο μακιγιάζ δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο τοποθέτησης αλλά και με την προεργασία που έχει γίνει στο δέρμα. Προτίμησε προϊόντα ενυδάτωσης που δεν έχουν λιπαρή υφή, είναι λεπτόρευστα και ιδανικά, έχουν ως βάση το νερό. Επιπλέον, ένα Primer που δίνει ματ υφή, θα συμβάλει στην καλύτερη εικόνα της βάσης σου και θα αποτρέψει το μακιγιάζ από το να “τρέξει”.

Προσοχή στην απόχρωση

Πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή του προϊόντος που έχεις επιλέξει για τη βάση σου, σκέψου καλά! Είναι η σωστή απόχρωση; Πολλές φορές τυχαίνει το προϊόν που έχουμε αγοράσει να είναι ένα τόνο πιο σκούρο ή ένα τόνο πιο ανοιχτό από το πραγματικό χρώμα του δέρματος μας. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει και στη δική σου περίπτωση, απέφυγε να το χρησιμοποιήσεις σε μέρες που το μακιγιάζ σου μπορεί να αλλοιωθεί, αποφεύγοντας κατά τον τρόπο αυτό να έχει στάμπες στο πρόσωπό σου.

Ελαφριά προϊόντα βάσης

Καταλαβαίνω πως η βασική χρήση ενός Foundation είναι να δώσει κάλυψη και για πολλούς ανθρώπους αυτός είναι και ο βασικός λόγος χρήσης του. Όμως, τις μέρες που προβλέπονται σαραντάρια στο θερμόμετρο, μια υγρή βαριά βάση δεν είναι καλή ιδέα. Αντίθετα, ο καλύτερος σου σύμμαχος σε αυτήν την περίπτωση είναι, είτε μια ενυδατική κρέμα με λίγο χρώμα, είτε μια πούδρα με λίγη κάλυψη. Όσο πιο λεπτό το προϊόν, τόσο μεγαλύτερη η σταθερότητα του.

Διάφανη πούδρα

Στην περίπτωση που επιλέξεις ένα υγρό προϊόν βάσης, μην παραλείψεις να το σετάρεις με μία διάφανη πούδρα. Θα σου δώσει έξτρα σταθερότητα και θα το βοηθήσει να παραμείνει στη θέση του. Απέφυγε να εφαρμόσεις προϊόντα με τα χέρια, καθώς η λιπαρότητα των χεριών θα αραιώσει το Foundation και θα του δώσει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Χαρτί και όχι πούδρα

Όταν έρθει πράγματι εκείνη η μοιραία ώρα που αρχίζεις να ιδρώνεις, μην πιάσεις την πούδρα και αρχίζεις να περνάς τα πάντα από πάνω! Μία τέτοια κίνηση, το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσει μία υπέροχη λάσπη. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ο καλύτερος σου φίλος είναι ένα χαρτομάντιλο. Εφόσον έχεις ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα, όταν θα ταμπονάρεις (και προς θεού, όχι τρίψεις) ελαφρώς το πρόσωπό σου για να τραβήξεις την υγρασία, το μακιγιάζ σου θα φαίνεται εξακολουθητικά ανέπαφο.

Αδιάβροχα προϊόντα στα μάτια

Σε ότι αφορά το μάσκαρα και το liner που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις, προτίμησε αδιάβροχα προϊόντα. Ένα μαλακό μολύβι ματιών μη αδιάβροχο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε έντονες συνθήκες εφίδρωσης και θα καταλήξει, αναπόφευκτα, δυστυχώς σε μουτζούρα. Ένα ακόμα tip είναι να αποφύγεις την τοποθέτηση προϊόντων στο κάτω βλέφαρο, καθώς είναι σημείο πιο επιρρεπές σε αλλοιώσεις.

Ελπίζω με αυτά τα εφόδια να γίνει λίγο πιο εύκολη η ζωή σου τις δύσκολες μέρες με καύσωνα!

Και Νινετααα! Το εβιαν!

Καλές δημιουργίες και

ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...