Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Φτιάξε με ….


Συμβουλές για όμορφη μέρα, κάθε μέρα ! Είμαι καλή/ος και παραγωγικός για την δουλειά μου, αλλά πάνω από όλα για μένα.

Συνδύασε το πάθος, την αγάπη και τον επαγγελματισμό για αυτό που κανείς, για να είσαι καλά με τον εαυτό σου και με τους συνεργάτες σου.

Η δουλειά γίνεται εξαιρετική όταν ακολουθείς απλά το πάθος σου και μόνο τότε καταφέρνεις να  έχει  νόημα για σένα.

Αυτός ο συνδυασμός, πάθος και νόημα, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, γιατί καταφέρνεις  να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας και θέλησης και έτσι μπαίνεις σε διαδικασία να προσπαθείς, κάθε φορά περισσότερο. Χωρίς αγάπη δεν κανείς τίποτα από όλα αυτά ! 

Ξεκίνα με υγιεινό πρωινό

Μπορεί να θεωρείς πως το πρωινό είναι προαιρετικό. Εξάλλου, δεν είναι καλύτερο να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά; Όμως, οι σούπερ παραγωγικοί άνθρωποι τρώνε πρωινό. Το να νιώθεις πείνα την ώρα που δουλεύεις μπορεί να λειτουργεί ως αντιπερισπασμός. Απόφυγε τα ντόνατ και τα ανθυγιεινά σνακ, γιατί μπορεί να σκοτώσουν την παραγωγικότητα σου.

Πιες τον καφέ στο σπίτι σου.

Πάρε αγκαλιά την Θετική ενέργεια μόνο

Αν ξεκινήσεις τη μέρα σου με τη σκέψη ότι θα έχεις υπερβολικό φόρτο εργασίας, ότι θα αγχωθείς και θα κολλήσεις, θα σου συμβούν όλα αυτά. 

Άλλαξε την αντιμετώπιση απέναντι στην εργασία σου και ξεκίνησε με την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσεις με θετική διάθεση ότι σου συμβεί. Οτιδήποτε παρουσιαστεί στη μέρα σου θα το εκμεταλλευτείς, ζώντας, άλλη μια όμορφη εμπειρία με την πελάτισσα σου. 

Μην τρως το χρόνο σου στο κινητό

Αν περνάς το μισό πρωινό διαβάζοντας τα νέα της ημέρας, αυτό που δημιουργείς είναι μια συνήθεια περισπασμού. Ρίξε μια ματιά στο αγαπημένο σου site το πρωί, μετά όμως συγκεντρώσου στα καθήκοντά σου.

Αποστάσεις με τους συνεργάτες σου 

Δεν είναι οι φίλοι σου, είναι οι συνεργάτες σου, μην μπερδεύεσαι.
Πας να δουλέψεις δεν πας βόλτα για καφέ, να έχεις καλές σχέσεις και να σου αρέσει να στηρίζεις και να αλληλεπιδράς με τους συναδέλφους σου, αλλά μην ανοίγεσαι περισσότερο στο χώρο εργασίας, δεν χρειάζεται. 

Τα παραπάνω σχόλια και οι φιλίες σε φέρνουν πολλές φορές σε αδιέξοδο και θυμό.
Κρατά αποστάσεις και έτσι θα είσαι κερδισμένος. 

Όρισε προκλήσεις

Η μονοτονία δεν κάνει καλό σε κανέναν. Αν ακολουθείς καθημερινά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πιθανότερο είναι ότι θα βαρεθείς σύντομα. Όρισε κάποιες προκλήσεις στον εαυτό σου αλλά και στην ομάδα, πρόσθεσε κάποια tasks ή άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις. Δημιούργησε καθημερινά στόχους επιτυχίας.
Αντί να ολοκληρώσεις μία δουλειά με τον συμβατικό τρόπο, προσπάθησε να γίνεις πιο γρήγορη, δημιουργική ή και τελείως εναλλακτική. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό.

Η συνέχεια είναι φυσικό επακόλουθο! 

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Πιτυρίδα : Αιτίες και αντιμετώπιση!

Η πιτυρίδα αποτελεί ένα πολύ σύνηθες ζήτημα. Που βρίσκονται οι αιτίες της και πώς μπορούμε να τη καταπολεμήσουμε;

Εικόνες από το Met Gala 2024!

Πάμε μαζί μια βόλτα μέχρι το Met Gala 2024, για να δούμε και να αναλύσουμε τα 3 looks που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον!

Backstage Athens Fashion Week 2024!

Δες όλο το backstage από το Athens Fashion Week 2024, και ζήσε μαζί μας αυτή την εμπειρία, πάντα μαζί με τη L'Oreal Professionel!

Θέλεις να μυρίζουν τέλεια τα μαλλιά σου;

Το να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σου είναι σίγουρα ένα extra στην εμφάνισή σου! Εδώ θα βρεις συμβουλές πώς να τα καταφέρεις!

Προετοιμασία για show!

H προετοιμασία του show του Avant Garde group, της Design Art Academy, πραγματοποιήθηκε και δες τι δημιουργήσαμε όλοι μαζί!