Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ενισχύστε τη διάθεση της ομάδας σας, στο κομμωτήριο!!

Περάσαμε από 1,2,3 καραντίνες, από περιορισμούς στο σπίτι, κλείσιμο των κομμωτηρίων μας, άνοιγμα με απαγορευτικά μέτρα, κλείσιμο ξανά και τελικά τώρα είμαστε ανοιχτά…
Μαζί με τις οικονομικές συνέπειες που είχε όλο αυτό στις τσέπες μας, σίγουρα υπήρξε και ψυχολογική επιβάρυνση, που τώρα είναι η σωστή ώρα να γιατρέψουμε. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά ενισχύοντας τη διάθεση τόσο τη δική μας όσο και της ομάδας, υπαλλήλων μας. Αυτό ακριβώς κάνουν και αρκετοί ιδιοκτήτες κομμωτηρίων στο εξωτερικό. Για τι πράγμα μιλάω; Διαβάστε το κείμενο και πάρτε ιδέες για θετικότερες μέρες, ουσιαστικότερο δέσιμο και κατ’επέκταση ακόμα καλύτερη διάθεση εν’ ώρα εργασίας με αποτέλεσμα περισσότερους πελάτες!!!!

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε κομμωτήρια του εξωτερικού, αρκετοί ιδιοκτήτες κομμωτηρίων είχαν φανταστικές ιδέες, οι οποίες αν και ξεκίνησαν εν μέσω καραντίνας, συνεχίζονται και τώρα.



Κάποιοι από αυτούς, κανόνιζαν τακτικά μαθήματα online γιόγκα, ή ποδηλασία, ή βόλτες και παιχνίδια στη φύση, τόσο με τους συναδέλφους τους, όσο και με όποιους πελάτες το επιθυμούσαν.

Μη θέλοντας να αφήσουν μόνο του κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οποιοδήποτε μέλος της ομάδας τους, προσπαθούσαν να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, με εβδομαδιαίες κλήσεις ζουμ, βραδιές κουίζ, ομαδικές συνομιλίες στο whats up, και πολλά ονλάιν παιχνίδια. Αυτό τώρα όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά γίνεται και από κοντά εκτός διαδικτύου.
Είναι σημαντικό, να μην χαθεί η σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων του κομμωτηρίου σας και σίγουρα μια σχέση όταν δεν είναι μόνο επαγγελματική μπορεί να είναι πολύ πιο άνετη και εποικοδομητική. Πάντα να ενθαρρύνετε την ανοιχτή επικοινωνία.

Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, πρέπει να είστε θετικός, ευφάνταστος και να παρακινείτε την ομαδικότητα των συνεργατών και συναδέλφων σας. Αν ξεκινήσατε κάποιο χόμπι, ή βρήκατε κάτι που σας κάνει χαρούμενος, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, φροντίστε να μην το αφήσετε τώρα.

Μια ιδέα που δόθηκε σε ένα από τα ζουμ που είχαν γίνει από μερίδα κομμωτών στο Μάντσεστερ, ήταν να συζητάνε σαν ομάδα κάθε θετικό ή όχι νέο τους. Παραδείγματος χάρη, όταν μια από τις κυρίες κομμώτριες σε ένα κομμωτήριο στο κέντρο του  Μάντσεστερ, γέννησε το πρώτο της παιδάκι, έκαναν μέσω διαδικτύου ένα εικονικό πάρτυ «ντουζ μωρών», παίζοντας παιχνίδια και τρώγοντας κεικ. Μια παιχνιδιάρικη, αστεία, διαδικασία, που τους έφερε όλους της ομάδας πιο κοντά και δεν είχε να κάνει καθόλου με μαλλιά. Μάλιστα τώρα που βγήκαν εκτός καραντίνας φρόντισαν να το επαναλάβουν σε πιο σωστές βάσεις με ένα πραγματικά ωραίο πάρτυ.

Οι προκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη διασκέδαση στην ομάδα σας.  Αυτό μπορεί να είναι είτε σε κάτι άσχετο με την κομμωτική, είτε σε μια πρόκληση με ονομασίες, πχ , «παίξε με μια βούρτσα», πρόκληση «του πιο παράξενου κουρέματος», ή παιχνίδια διαδραστικά με πρωταγωνιστές κομμωτές. Αν ξέρετε ότι στην ομάδα σας αρέσει το καλό φαγητό ή το ποτό, μπορείτε να προγραμματίσετε βραδιές μάστερ σεφ με συνταγές και παιχνίδια είτε διαδικτυακά είτε από κοντά.

Μια άλλη εποικοδομητική αλλά και ευχάριστη με το σωστό τρόπο ιδέα, είναι να κάνετε αξιολογήσεις των μελών της ομάδας σας, όχι τόσο αναφέροντας αναγκαίες βελτιώσεις και λάθη, αλλά τονίζοντας τα θετικά και επαινώντας τα πλεονεκτήματα.      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!