Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εμβληματικά μακιγιάζ του 20ου αιώνα

Η μόδα όπως γνωρίζουμε κάνει κύκλους. Είναι πολλές οι φορές που δανειζόμαστε στο σήμερα look από το παρελθόν. Ο εικοστός αιώνας μας έχει χαρίσει υπέροχες εικόνες που αναπαράγονται διαρκώς, (είτε αυτούσιες είτε σε κάποια παραλλαγή τους) σε επιδείξεις μόδας, καθημερινές εμφανίσεις και φυσικά σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Από μακιγιάζ κλασσικά, μέχρι πολύχρωμα και δραματικά που άφησαν εποχή…
πάμε να δούμε κάποια από τα πιο εμβληματικά μακιγιάζ του 20ου αιώνα.

1920 the early smokey

Καθοδικά σκούρα μάτια, λεπτά θεατρικά φρύδια και έντονα βαμμένα χείλη, σε μικρότερο μέγεθος από το φυσικό τους, με σχήμα καρδιάς. Χαρακτηριστικό πρόσωπο αυτού του μακιγιάζ η Clara Bow, ηθοποιός του βουβού κινηματογράφου. Ο πρόγονος του θρυλικού Smokey eyes κάνει την εμφάνιση του και ξεκάθαρα ήρθε για να μείνει.

1950 eyeliner, κόκκινο κραγιόν και Merilyn Monroe

Ίσως το πιο θηλυκό και κομψό μακιγιάζ όλων των εποχών. Λεπτό eyeliner σύριζα στη γραμμή των βλεφαρίδων του πάνω βλεφάρου, απαλό ρουζ, φυσικά φρύδια, πεντακάθαρο δέρμα και χείλη τονισμένα στο χρώμα της φωτιάς. Χαρακτηριστικές εικόνες της εποχής τα πολυαγαπημένα pin-up girls και φυσικά η Marilyn Monroe.

1960 do it like Twiggy

Πρόκειται για ένα μοντέλο του 60, την Twiggy, που έμεινε στην ιστορία, μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, για το τόσο χαρακτηριστικό μακιγιάζ που συνήθιζε να κάνει. Χαμός από βλεφαρίδες, ψεύτικες πάνω, ψεύτικες ή ζωγραφιστές κάτω, μάτια τονισμένα στην υπερβολή τους και ροζ απαλά χείλη, συνθέτουν το εν λόγω έργο τέχνης. Μέχρι και σήμερα, πολύς κόσμος αναπαράγει το συγκεκριμένο look πού ήταν ξαδερφάκι του λατρεμένου από όλους μας σημερινού cut crease.

1970 dramatic eyes

Η εποχή της έκρηξης στη μουσική σκηνή, όπου η disco, η ροκ και η πανκ-ροκ γνώρισαν την μεγαλύτερη άνθηση τους, έφερε και την έκρηξη της έντασης στο μακιγιάζ. Τα μάτια βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο, ωστόσο η αισθητική αλλάζει. Οι οπάκ έντονες σκιές και τα δραματικά eyeliner έχουν τον πρώτο λόγο και όχι πια οι βλεφαρίδες του 60.

1980 punks not dead

Τη δεκαετία του 80 η κουλτούρα της πανκ σκηνής βρίσκεται στο απόγειο της και τα look στο μακιγιάζ δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν. Έντονα γραμμικά ρουζ, παιχνιδιάρικα χρώματα και σχέδια στα μάτια, φωσφοριζέ κραγιόν. Εδώ το μακιγιάζ δεν κάνει διαχωρισμούς και γίνεται παιχνίδι, τονίζονται όλα τα στοιχεία του προσώπου στην υπερβολή τους! Υπερβολή που συναντάμε γενικότερα εκείνη την εποχή, όχι μόνο στο μακιγιάζ αλλά και στα ρούχα και στα μαλλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...