Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

DIY: Φυσικές μάσκες για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα, και αποτελούν στην ουσία μικρά σημάδια, ειδικά στη ζώνη Τ του προσώπου μας, δηλαδή στην περιοχή του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα; Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας με τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτές τις φυσικές μάσκες για να εξαλείψετε τα σπυράκια και άλλες δερματικές ατέλειες.

Παράγονται όταν οι πόροι εμποδίζονται από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, τα σωματίδια του αέρα και τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος. Αφού μπλοκαριστούν, η φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας δεν μπορεί να ρεύσει προς την επιφάνεια και καθώς περνούν οι μέρες, σκληραίνουν και γίνονται μαύρα από την έκθεσή τους στο οξυγόνο.

Ενώ αυτή η αβλαβής κατάσταση δεν επηρεάζει την υγεία σας, η παρουσία της είναι αρκετά ενοχλητική, καθώς κάνει το δέρμα να φαίνεται λιπαρό και γεμάτο στίγματα. Σε μερικές περιπτώσεις είναι πράγματι ενδείξεις για σημαντικές ορμονικές αλλαγές, ιδιαίτερα στην ανδρογονική δραστηριότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την καταπολέμηση των στιγμάτων με φυσικό τρόπο, χωρίς να εκθέτετε το δέρμα σας σε σκληρές, δαπανηρές θεραπείες.

Μάσκα με ανανά και μέλι

Ο συνδυασμός του ανανά και του μελιού έχει ως αποτέλεσμα μια δροσιστική θεραπεία για τον καθαρισμό του δέρματος για να πείτε αντίο σε αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια. Αυτά τα συστατικά ρυθμίζουν το φυσικό pH του δέρματος χωρίς να προκαλούν υπερβολική ξηρότητα ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, βοηθά επίσης στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης χάρη στο απίστευτο αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο.

Συστατικά

1 φέτα ανανά

2 κουταλιές της σούπας μέλι (50γραμμ.)

Παρασκευή

Τοποθετήστε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε τα μέχρι να σχηματίσουν ένα απαλό μείγμα.

Εφαρμόστε το μείγμα στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά.

Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε και επαναλάβετε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με ζελατίνη και γάλα

Η ζελατίνη είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες συστατικό που βοηθάει στην απομάκρυνση των απορριμμάτων που εμποδίζουν τους πόρους σας όταν κατακάθονται στην επιφάνεια του δέρματός σας. Σε συνδυασμό με λίγο γάλα, σχηματίζεται μια μάσκα που εξαλείφει τα σπυράκια και τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Συστατικά

1 κουταλιά ζελατίνη χωρίς γεύση (7 γραμ.)

6 κουταλιές της σούπας γάλα (60 ml)

Παρασκευή

Μουλιάστε τη ζελατίνη με το γάλα και σχηματίστε μια παχιά πάστα.

Τοποθετήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, και μόλις ζεσταθεί επαρκώς, απλώστε την στις περιοχές που επηρεάζονται από σπυράκια.

Αφήστε τη να στεγνώσει για 15 λεπτά και αφαιρέστε προσεκτικά.

Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!