Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιτέλους διακοπές! Τι καλλυντικά να πάρω μαζί μου;

Δεν θα αναφερόμουν ποτέ σε απαγορεύσεις, παρά μόνο αν επρόκειτο για την λήξη τους και έτσι και θα κάνω. Απαγορεύσεις τέλος λοιπόν!

Μπορούμε επιτέλους να αρχίσουμε να οργανώνουμε τις διακοπές μας και να κάνουμε όνειρα για το φετινό καλοκαίρι. Είτε έχεις σκοπό να φύγεις δυο-τρεις μέρες, είτε είσαι από τους ευνοημένους που σκοπεύουν να αφήσουν τα εγκόσμια για κανένα μήνα… υπάρχουν κάποια βασικά προϊόντα που δεν μπορούν να λείπουν από το νεσεσέρ σου.

Αντιηλιακό

Πρώτο και κυριότερο! Ο ήλιος καίει! Το τελευταίο που θα ήθελες, είναι εγκαύματα, στις μέρες που έχεις διαθέσιμες για χαλάρωση. Επίσης, η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, όπως και για άλλες πιο σοβαρές παθήσεις, οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχεις προστασία όταν εκτίθεσαι σε αυτή. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αντηλιακά και τον σωστό τρόπο χρήσης τους κάνε κλικ εδώ)

After Sun

Η προστασία του δέρματος σου από την ηλιακή ακτινοβολία δεν περιορίζεται μόνο στην χρήση αντηλιακού κατά την έκθεση του σε αυτή. Είναι εξίσου σημαντική η ενυδάτωση και η θρέψη του ως αποθεραπεία μετά τον ήλιο! Ένα καλό after sun είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να συμβεί αυτό. Προϊόντα με αλόη είναι τα δικά μου προσωπικά αγαπημένα.

Ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου και των ματιών είναι απαραίτητη πάντα, και πόσο μάλλον την εποχή του χρόνου που εκτίθεται περισσότερο από ποτέ.
|Μην παραλείψεις λοιπόν να βάλεις στα πράγματα σου, τα προϊόντα ενυδάτωσης που έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείς, ώστε να δίνεις στο δέρμα σου τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που χρειάζεται για να διατηρηθεί λαμπερό.

Lip Balm με spf

Το δέρμα των χειλιών κινδυνεύει εξίσου από τις ακτίνες του ήλιου και έχει μεγάλες πιθανότητες να αφυδατωθεί. Για να αποφύγεις λοιπόν ανεπιθύμητα σκασίματα και πετσάκια (και αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή όψη της ερήμου), φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα lip balm με δείκτη προστασίας, για να μπορείς να ενυδατώνεις τα χείλη σου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πούδρα ή foundation με spf

Όταν θέλεις να δώσεις κάλυψη στο πρόσωπο σου και παράλληλα θέλεις να παραμείνει προστατευμένο, ένα προϊόν κάλυψης με προστασία spf θα σου λύσει τα χέρια. Δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το αντηλιακό, εκτός αν πρόκειται για αντηλιακό με χρώμα ή για προϊόν με μεγάλο δείκτη προστασίας.

Μαντηλάκια Ντεμακιγιάζ

Σαφώς υπάρχουν πολύ διαφορετικοί τρόποι για την διαδικασία του ντεμακιγιάζ, που συνήθως απαιτούν έναν αριθμό υγρών προϊόντων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ωστόσο, δεν είναι ούτε βολικό, ούτε πρακτικό να έχεις μαζί σου πολλά πράγματα και πόσο μάλλον υγρά. Ιδίως αν έχεις φύγει για μικρό χρονικό διάστημα ή αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Στις περιπτώσεις αυτές, ένα πακέτο με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι άκρως βοηθητικό.

Πινέλα

Όλα αυτά τα προϊόντα που θα έχεις μαζί σου, κάπως θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα χέρια δεν είναι μία καλή επιλογή. Αντιθέτως, τα πινέλα είναι ο πιο μεγάλος σου σύμμαχος στο να έχει το μακιγιάζ διάρκεια και σταθερότητα. (Δες περισσότερα για τα προτερήματα των πινέλων εδώ)

Ρουζ

Αν μπορούσαμε να βασίσουμε τη φρεσκάδα ενός προσώπου σε ένα προϊόν και μόνο, αυτό θα ήταν το ρουζ! Μία ελαφριά στρώση Foundation με λίγο ρουζ στα μήλα, είναι το τέλειο φυσικό μακιγιάζ για μία καθημερινή καλοκαιρινή εμφάνιση!

Κραγιόν / lip gloss

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και αυτό ισχύει απόλυτα και σε ότι έχει να κάνει με το μακιγιάζ σου το καλοκαίρι. Όταν βρίσκεσαι σε mood διακοπών, πολύ συχνά δεν θες να φορτωθείς πολλά πράγματα, ούτε στις αποσκευές σου, ούτε όμως και στο πρόσωπό σου. Έτσι λοιπόν προσθέτοντας λίγο χρώμα στα χείλη σου (σε συνδυασμό με το ρουζ που προαναφέραμε) έχεις αυτόματα φρέσκια και υγιή όψη χωρίς υπερβολές.

Αδιάβροχο máscara και liner

Όταν θέλεις να δώσεις έμφαση στο βλέμμα σου, λίγο máscara και ένα περίγραμμα είναι ο τρόπος να το κάνεις. Τώρα, λίγο ο ιδρώτας, λίγο η θάλασσα, η δική μου συμβουλή θα ήταν αυτά τα δύο προϊόντα να είναι αδιάβροχα ή έστω water resistant. Στην περίπτωση που θες ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στα μάτια σου, μπορείς να αντικαταστήσεις το máscara με ένα διάφανο τζελ για τα φρύδια, που θα χτενίσει και θα δώσει έμφαση στις βλεφαρίδες σου, χωρίς να τις κάνει να φαίνονται επιτηδευμένες.

Σαφώς μπορείς να προσθέσεις σε αυτά ότι άλλο επιθυμείς! Ο καθένας μας έχει τα δικά του must have προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες του. Η παραπάνω λίστα ωστόσο, είναι τα απολύτως απαραίτητα. Μαζί με τα μαγιώ σου και το καπέλο σου φυσικά!

Καλές διακοπές και καλά να περάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...