Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΧ…ΠΑΡΙΣΙ !

Σε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας, τέχνης, μόδας και ομορφιάς, η Γαλλία αποτελεί σημείο αναφοράς.

Μία χώρα με ηγετική θέση στην τέχνη, στα γράμματα και στον πολιτισμό.

Πρωτοποριακή στις ιδέες, αλλά και φημισμένη για την κομψότητα της.

Η εμπειρία μου, μετά από πολλά χρόνια που ταξιδεύω στο Παρίσι, και η αισθητική μου, έχουν επηρεαστεί από την γαλλική κουλτούρα. Λατρεύω την ελευθερία, την ομορφιά, την τέχνη και την δημιουργία .

Η Γαλλία είναι από μόνη της πηγη έμπνευσης στα αρώματα, στα χρώματα, στη γαλλική κουζίνα, στο εξαιρετικό κρασί, στα αξιοθέατα, στους δρόμους, στις πλατείες και  αναμφισβήτητα στις γκαλερί και τα μουσεία. 

Πάντα η γαλλική φινέτσα, αναδεικνύει την νεανικότητα, την σεξουαλικότητα και την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας.

Όταν ανακάλυψα το 1994 την Haute Coiffure Francaisse, άρχισα να ταξιδεύω στο Παρίσι κάθε 6 μήνες. Ηair & fashion show, events, διαγωνισμοί και εικόνες μαγικές, γέμισαν το κόσμο μου με εμπειρίες και γνώσεις.

Ξεκίνησα την προσπάθεια να αποκωδικοποιήσω την γαλλική αισθητική, να κατανοήσω την έμπνευση και να μπω στον κόσμο της δημιουργίας.

Η διαφορετική ποιότητα μαλλιών της κάθε χώρας, είναι και αυτό που διαφοροποιεί την κάθε χώρα στην κομμωτική και πρέπει να μεταφράζεται ανάλογα με το κοινό που απευθύνεται.

Τα γαλλικά μαλλιά… η γαλλική τρίχα, είναι λεπτή, ανοιχτόχρωμη, λεία και γυαλιστερή. Κάτι που διαφέρει σε σχέση με τα ελληνικά μαλλιά, που η τρίχα είναι χοντρή, σκούρα στις φυσικες του απόχρωσης και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα για να λάμψουν.

Οι Γαλλίδες προτιμούν τα κυματιστά μαλλιά με κίνηση, που δίνουν την αίσθηση πως το αποτέλεσμα είναι φυσικό.

Η Ηaute Coiffure Francaise καθορίζει τις τάσεις στον κόσμο της μόδας, της ομορφιάς των μαλλιών, με φόντο την τέχνη. Μας εμπνέει με εύκολες γρήγορες και έξυπνες τεχνικές στα κουρέματα & στα χτενίσματα μας δίνει την τάση μέσα από avant-garde τεχνη, που σε κάνει να ταξιδεύεις καλλιτεχνικά, να εμπνέεσαι, να πειραματίζεσαι, να εξελίσσεις τα χέρια, το μυαλό και να δημιουργείς θαύματα!

Προσαρμόζοντας τις τεχνικές haute coiffure στο μοντέλο σου, μπορείς να επιτύχεις θηλυκά, παιχνιδιάρικα και κομψά αποτελέσματα. Τεχνικές εύκολες γρήγορες και εμπορικές.

Για φέτος κυρίαρχη είναι η φυσική υφή στα μαλλιά, με διακριτικούς όγκους στις ρίζε και messy αέρινες φύτρες. Κοντά pixie look, με φυσική κίνηση και μαλλιά που ακουμπούν τους ώμους, με ψαλιδιές σμιλεμένες που αναδεικνύουν την φυσική κίνηση των μαλλιών!

 Στα χτενίσματά κυριαρχούν με  επιτυχία ρομαντικά ανέμελα half up, half down χτενίσματα, που θυμίζουν τα παιδικά χρόνια μιας γυναίκας και τα διακόσμουν με πολλά αξεσουάρ, όπως over size φιόγκους, glitter hair,  clips κορδέλες και λουλούδια.

Προς το παρών μπορούμε να ταξιδεύουμε μέσα από κείμενα και βλέποντας την Έμιλυ στο Παρίσι. Εύχομαι γρήγορα να της κάνουμε παρέα εκεί, απολαμβάνοντας ένα ποτό σε μια πλατεία !!!

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Πιτυρίδα : Αιτίες και αντιμετώπιση!

Η πιτυρίδα αποτελεί ένα πολύ σύνηθες ζήτημα. Που βρίσκονται οι αιτίες της και πώς μπορούμε να τη καταπολεμήσουμε;

Εικόνες από το Met Gala 2024!

Πάμε μαζί μια βόλτα μέχρι το Met Gala 2024, για να δούμε και να αναλύσουμε τα 3 looks που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον!

Backstage Athens Fashion Week 2024!

Δες όλο το backstage από το Athens Fashion Week 2024, και ζήσε μαζί μας αυτή την εμπειρία, πάντα μαζί με τη L'Oreal Professionel!

Θέλεις να μυρίζουν τέλεια τα μαλλιά σου;

Το να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σου είναι σίγουρα ένα extra στην εμφάνισή σου! Εδώ θα βρεις συμβουλές πώς να τα καταφέρεις!

Προετοιμασία για show!

H προετοιμασία του show του Avant Garde group, της Design Art Academy, πραγματοποιήθηκε και δες τι δημιουργήσαμε όλοι μαζί!