Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ανοίγουν τα κομμωτήρια!! Μετακινήσεις μέχρι τις 9 το βράδυ!

Από αύριο Σάββατο, τα απαγορευτικά μέτρα χαλαρώνουν και δικαιούμαστε αντί 6 μ.μ να είμαστε σπίτι μας στις 9 το βράδυ. Επίσης, πλέον δικαιούμαστε να βγούμε και εκτός 2 χιλιομέτρων και να χρησιμοποιήσουμε το 13033 και για μετακινήσεις σε περιοχές εκτός του δήμου μας.

Αυτή τη Δευτέρα ανοίγουν κανονικά κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι!
Στο κομμωτήριο μπορείς να πας, αυστηρά με ραντεβού, τα γνωστά μέτρα προστασίας, φυσικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας και το μήνυμα με αριθμό 6. Το ωράριο, όπως διευκρίνισε το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα είναι πάλι απελευθερωμένο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και σε άλλο δήμο για το ραντεβού τους.

Με τα κρούσματα να έχουν φτάσει σήμερα 2785, οι θανάτοι 64 και οι διασωληνωμένοι 649, κυβέρνηση και λοιμοξιωλόγοι φαίνεται να αντιλήφθηκαν ότι τα προτεινόμενα απαγορευτικά μέτρα ως τώρα, δεν λειτούργησαν. Προσπαθώντας να γίνει ομαλή επαναφορά στην κανονικότητα μας η κ. Αριστοτελία Πελώνη Κυβερνητική Εκπρόσωπος αναφέρει ότι «τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα λειτουργήσουν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης μετά από μήνες lockdown, με σύμμαχο την άυξηση των εμβολιασμένων αλλά και την καλυτέρευση του καιρού».

Στη σημερινή διάσκεψη τύπου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσημα την άρση των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων όσον αφορά τη διακίνηση μας και την προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα μας, με αρχικά αυτή τη Δευτέρα, το άνοιγμα κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων ομορφιάς και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης αν και σταματάει ο χιλιομετρικός περιορισμός των δύο χιλιομέτρων με τον αριθμό μηνύματος 6 στο 13033 για περίπατο με το κατοικίδιο ή άσκηση, ακόμα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε το αμάξι μας για να πάμε κάπου για άσκηση.

Πρόγραμμα προς τη κανονικότητα μας
Σάββατο 20 Μαρτίου, η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 19:00 μεταφέρεται στις 21:00, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Δευτέρα 22 Μαρτίου, ανοίγουν τα κομμωτήρια, κουρεία  και καταστήματα περιποίησης νυχιών, αυστηρά με ραντεβού.

Δευτέρα 29 Μαρτίου, αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο, με αποστολή μηνύματος στον νέο αριθμό 13032, μήνυμα με τρίωρη διάρκεια, για παραλαβή εκτός καταστήματος.

Δεν ξεχνάμε
Αν και τα μέτρα ξεκινάνε να μειώνονται και σιγά σιγά επανερχόμαστε στη φυσιολογική μας ζωή, ας μην ξεχνάμε ότι ο κορωνοιός υπάρχει και πρέπει να προσέχουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας. 
Απαιτείται η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με προσοχή, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, από τις 5 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Μπορούμε να κινηθούμε και εκτός 2 χιλιομέτρων.
Προσπαθούμε να κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ μας. Χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και δεν ακουμπάμε τα χέρια μας στο πρόσωπο μας.

Μέτρα στα Κομμωτήρια/Κουρεία
Σε κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, ισχύει εκτός από τη συνεχή χρήση του καθιερωμένου πλέον αντισηπτικού ….
1) Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε προσωπικό και πελάτες και η χρήση ειδικών γαντιών από το προσωπικό.
2) Μέτρα περιορισμού στον αριθμό των πελατών, βάσει εμβαδού
3) Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας πρέπει να είναι δύο μέτρα.
4) Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
5)Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
6) Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης.
Όλες οι επιφάνειες δάπεδα, πάγκοι, ταμεία, χώροι υγιεινής (δάπεδα, λεκάνες, νιπτήρες, κλπ.) πρέπει να διατηρούνται καθαρές και να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Κατεβάστε το ΦΕΚ με ένα κλίκ εδώ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!