Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Τέλος στο lockdown- Ανοίγουμε;

Ανήσυχοι οι λοιμωξιολόγοι με την κατάσταση των κρουσμάτων στη χώρα μας, ανέβαλαν τη συνεδριαση της επιτροπής που θα γινόταν αύριο το πρωί, για την Παρασκευή.
Οι ειδικοί πριν ανοίξουν την αγορά, θέλουν να είναι εντελώς σίγουροι πως δεν θα επεκταθεί η πανδημία. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται από αυτό το Σαββατοκύριακο, ελαφρώς άρση των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας.
Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, λέγεται ότι ανοίγουν αυτή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Μπορεί να επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξαφανίζονται ως δια μαγείας οι κανόνες που έχουμε ως τώρα, οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις.
Το επί ένα χρόνο lockdown έχει κουράσει. Από αυτό το Σαββατοκύριακο, θα μπορούμε να μετακινηθούμε, (στέλνοντας μήνυμα μετακίνησης 6) και εκτός του δήμου μας, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.   

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναγνωρίζοντας  τις ανάγκες των πολιτών να ξεκινήσουν να ζουν φυσιολογικά, καλούνται να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων.

Από τις 9 μ.μ,  η απαγόρευση και τα Σαββατοκύριακα
Μέχρι σήμερα, τα Σαββατοκύριακα απαγορευόταν η κυκλοφορία στις περισσότερες περιοχές από τις 7 μ.μ. και σε κάποιες ακόμα και από τις 6 μ.μ. Πλέον, δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να είναι από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, όπως δηλαδή τα ωράρια των καθημερινών απαγορεύσεων.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια αυτή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, αν και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουν οι λοιμωξιολόγοι στη σύσκεψη της Παρασκευής, «πάμε σταδιακά σε άνοιγμα από το τέλος Μαρτίου». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “όσον αφορά το λιανεμπόριο θα ανοίξει σε δύο ταχύτητες, με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής να ανοίγουν αυτή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου να ανοίγουν και τα καταστήματα με τη χρήση του μηνύματος στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 είτε με το click away είτε με το click in shop”.

Οι ειδικοί φαίνεται να αποφάνθηκαν πως στα κομμωτήρια δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του ιού και από την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων και επαναλειτούργησαν πρώτα αυτά, δεν φάνηκε να επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, καθώς εκεί θα αξιολογηθούν τα μέτρα που ισχύουν έως σήμερα και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης τους με στόχο την επάνοδο στην κανονικότητα. Τα επίσημα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα!!!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors