Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πως να “αλλάξεις” ή να τονίσεις το χρώμα των ματιών σου χωρίς φακούς

Σίγουρα κάπου στην πορεία της ζωής σου, σου έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη “αχ θα ήθελα τα μάτια μου λίγο πιο ανοιχτόχρωμα – λίγο πιο πράσινα – λίγο πιο μελί – λίγο πιο μπλε” κ.ο.κ. Είναι άραγε δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μέσω του μακιγιάζ, χωρίς την χρήση φακών επαφής; Έρχομαι εγώ να σου πω λοιπόν πως ναι, είναι!

Σαφώς δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε μια δραματική αλλαγή. Μάτια που είναι κάστανα για παράδειγμα, δεν θα γίνουν μπλε. Μπορούν όμως να πάρουν διαφορετικές αποχρώσεις, σύμφωνα με τα χρώματα που τα περιβάλλουν. Θα πρέπει στην ουσία η απόχρωση στην οποία στοχεύουμε να προϋπάρχει σε ένα βαθμό στις αποχρώσεις του ματιού.

Παίζοντας με τις βασικές αρχές της χρωματολογίας, μπορούμε να επέμβουμε στο φυσικό χρώμα και να το κάνουμε να μοιάζει με κάτι διαφορετικό χρησιμοποιώντας αντιθέσεις.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ξεκινώντας θα πρέπει να παρατηρήσεις με προσοχή την ίριδα του ματιού σου. Όταν το κάνεις, θα ανακαλύψεις ότι δεν έχει ένα ενιαίο χρώμα, αλλά πολλά μαζί που δίνουν ένα τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μάτια που φαίνονται μελί, πολύ συχνά αποτελούνται από σκούρες πράσινες και καφέ αποχρώσεις. Στην περίπτωση λοιπόν που θέλεις ματιά που φαίνονται μελί, να τα κάνεις να φαίνονται πιο πράσινα, ο τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το χρώμα που είναι αντίθετο του πρασίνου κοντά στο κάδρο των ματιών (σκιά, ρουζ, κραγιόν, χρώμα μαλλιών, ρούχο), ώστε να δημιουργηθεί αντίθεση και να γίνει πιο εμφανές το πράσινο της ίριδας.

Και ποιο είναι το αντίθετο του πρασίνου;

Οι βασικές αντιθέσεις λοιπόν έχουν ως εξής

Το πράσινο έχει ως αντίθετο το κόκκινο.

(έχεις δει κοκκινομάλλα με πράσινα μάτια; Είναι ορατά στο χιλιόμετρο)

Το μπλε έχει ως αντίθετο το πορτοκαλί

(όπως επίσης ginger γαλανομάτα)

Και το κίτρινο έχει ως αντίθετο το μωβ.

Ο κανόνας είναι όταν τα αντίθετα χρώματα, βρίσκονται κοντά, τονίζει το ένα το άλλο.

Τώρα μπορεί να παραξενεύτηκες λίγο, καθώς το να βάλεις μια κόκκινη σκιά γύρω από τα μάτια σου ίσως σου φαντάζει περίεργο. Ίσως το αποτέλεσμα να φανεί κουρασμένο θα σκεφτείς. Κάπου εδώ λοιπόν, να αναφέρω πως δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις το αντίθετο χρώμα στην καθαρή του μορφή. Μπορείς να δουλέψεις κάποια απόχρωση του. Δηλαδή, για να κάνεις πιο έντονα πράσινα τα μάτια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα θερμό σοκολατί για να κάνεις ένα ελαφρύ Smokey, κάποιο μπορντώ κραγιόν, ή ακόμη και μια ροζ απαλή σκιά. Όλα αυτά είναι εκδοχές του κόκκινου άλλωστε. Σαφώς, ωστόσο, όσο πιο έντονη αντίθεση δημιουργήσεις, τόσο πιο έντονο θα είναι και το αποτέλεσμα σου.

Στην περίπτωση των γαλάζιων ματιών, αναφορικά με το πορτοκαλί, μπορείς να παίξεις με τα καλοκαιρινά μπρονζέ η με απαλά ροδακινί!

Επιπλέον, όταν θέλεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοιχτόχρωμα από ότι είναι στην πραγματικότητα, ο τρόπος είναι να δημιουργήσεις και πάλι μια αντίθεση, έντασης αυτή την φορά.

Σκούρα μέλι ματιά που έχουν ως μακιγιάζ ένα ολόμαυρο smokey, ή ένα μαύρο έντονο liner, αναπόφευκτα θα δείξουν πιο ανοιχτόχρωμα. Η αντίθεση κάνει και πάλι το θαύμα της. Πλαισιώνεις στην ουσία ένα σκούρο χρώμα με ένα ακόμη πιο σκούρο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το πρώτο είναι αρκετά πιο ανοιχτό από ότι στην πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν μπορείς να παίξεις με την εικόνα των ματιών σου και να αλλάξεις το πως φαίνονται, με αυτό το απλό τρικ, χωρίς την χρήση φακών επαφής!

Καλές δημιουργίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...