Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Air condition: Αν δεν προσέξεις, κάνει κακό στο δέρμα σου!

Με τέτοιες θερμοκρασίες, όσο κακό και να κάνει στο δέρμα μας το κλιματιστικό, δύσκολο να το αποχωριστούμε. Κλιματιστικό στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στην εργασία, στη βόλτα στα μαγαζιά, στο γιατρό, στο σουπερμάρκετ, στις καφετέριες αν είσαι εμβολιασμένος και κάθεσαι μέσα…και γενικότερα παντού. Μπορούμε να αντέξουμε χωρίς, με θερμοκρασίες 37-42;

Για να μην πολυλογώ, να σας καθησυχάσω ότι υπάρχουν τρόποι και να είστε σε φυσιολογικές θερμοκρασίες με το κλιματιστικό σας και να μην αφυδατώνεται το δέρμα σας λόγω αυτού.

Σύμφωνα με δερματολόγους ακόμα και λίγες ώρες μπροστά στο γνωστό σε όλους μας air condition, είναι αρκετές, για μια αφυδατωμένη επιδερμίδα, εφόσον ο κρύος αέρας αφαιρεί από το δέρμα όλα τα έλαια που παράγει.

Σκοπός αυτής της τόσο χρήσιμης εφεύρεσης είναι να μας κρατάει σε μια υγρασία και μια θερμοκρασία ιδανική για τον οργανισμό μας. Δυστυχώς όμως αυτό βοηθάει στην ξηρότητα του δέρματος και στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και πρώτων ρυτίδων.

Άρα θέλουμε και κλιματιστικό και ωραίο δέρμα. Γίνεται; Φυσικά!!!

Διάβασε τις 4 συμβουλές που ακολουθούν

1.Πες όχι στο κλιματιστικό κάποιες ώρες

Παν μέτρον άριστον λέμε σε όλα.. Δεν είναι καλό να είσαι εντός κλιματιζόμενου χώρου 24 ώρες το 24ώρο. Για αυτό βγες έξω, πήγαινε περπατητή στο περίπτερο της γειτονιάς ή μια βόλτα στο τετράγωνο.
Το βράδυ αν αντέχεις, κοιμήσου με ανοιχτή μπαλκονόπορτα να νιώθεις φυσικό αέρα. Αν η ζέστη ακόμα και τότε είναι αφόρητη, βάλε το κλιματιστικό, αλλά χωρίς υπερβολές.

2. Πιες νερό και φάε φρούτα

Καταρχήν ο οργανισμός σου χρειάζεται 1.5,2 λίτρα νερό κάθε μέρα. Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό, δροσερά ροφήματα (χωρίς ζάχαρη) και να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά, που θα σου δώσουν ενέργεια.

3. Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Τον οργανισμό τον ενυδατώσαμε το δέρμα γιατί όχι; Ειδικά αυτές τις ζεστές μέρες πρέπει να χρησιμοποιείς την ενυδατική σου κρέμα, η οποία θα έχει υαλουρονικό οξύ, για καλύτερα αποτελέσματα. Μην ξεχνάς κρέμα ημέρας και νύχτας…σαν φάρμακο ένα πράγμα. Και το βραδάκι βάζε ενυδατική κρέμα σώματος με ότι άρωμα σου αρέσει. Το χρειάζεται το δέρμα σου οπωσδήποτε. Και ένα έξτρα τιπ από μένα για σένα… τις κρεμούλες σου καλό είναι να τις έχεις στο ψυγείο με τέτοιο καύσωνα.

4.Ροδόνερο, αλόη και νερό σε σπρέι

Ψεκάσου, θα νιώσεις καλύτερα. Βρες σε ένα φαρμακείο face mist, refreshing spray και όποτε χρειάζεται ψέκασε το πρόσωπο σου, το σώμα, τα μαλλιά σου. Θα νιώσεις την απόλυτη ανακούφιση και θα γίνει αυτόματα και κάποια ενυδάτωση. Καλές επιλογές, σύνθεσης για αυτό το σκοπό, είναι το ροδόνερο, η αλόη, ή απλά ειδικό για αυτή τη δουλειά …σπρέι σε νερό.

Προσοχή και στα μαλλιά σας. Για να είναι εκεί σε κρύο και σε ζέστη , βγάζοντας σας ασπροπρόσωπους, χρειάζονται κατάλληλο σαμπουάν, conditioner, μάσκα μαλλιών και μια leave in κρέμα. Ρωτήστε τον κομμωτή σας τι μπορείτε να κάνετε είτε για θερμοκρασίες καύσωνα είτε για προστασία από το κλιματιστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!