Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αυστηροποιούνται τα μέτρα. Lockdown εντός δήμου!

Μετά από πολύωρη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέτρα στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, παραθέτοντας τις επόμενες  κινήσεις της Πολιτείας έτσι ώστε να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που καλπάζει στη χώρα μας και πιέζει αφόρητα το ΕΣΥ. Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων ομορφιάς κτλ. δεν τέθηκε καν σαν πρόταση στο τραπέζι.
Τα περιοριστικά μέτρα, έχουν ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη!

Στο κόκκινο τα κρούσματα σήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα της νόσου το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 2702, οι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό έφτασαν τους 40 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 431! Με βάση αυτά τα νούμερα,  ο Υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι «η Αττική δεν είναι πλέον στο κόκκινο αλλά στο βαθύ κόκκινο και περνάμε σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης». Από τον Νομέβριο του 2020 όπου είχαμε 168 Μ.Ε.Θ , τώρα τον Μάρτιο έχουμε 348!!!

Από αύριο και μέχρι την Τρίτη 16/3 τα μέτρα διαφοροποιούνται και πλέον τα μηνύματα μετακινήσεων αυστηροποιούνται και ελέγχονται διπλά !!!!
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, “Για την μετακίνηση κωδικού 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, φαρμακεία/ σούπερμαρκετ) και 3 (μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα) απαιτείται ο προορισμός μας να είναι είτε εντός του δήμου μας, είτε εντός 2 χιλιομέτρων. Όσον αφορά το μήνυμα κωδικός 6 (σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο) μπορούμε να μετακινηθούμε μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια και όχι να πάμε οπουδήποτε με το αυτοκίνητο.Οι έλεγχοι θα είναι με αμείωτη ένταση και πολύ πιο εξονυχιστικοί”.

Στο «βαθύ κόκκινο» θα βρίσκονται από αύριο εκτός από την Αττική και οι εξής περιοχές , Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων. Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Συγκεκριμένα στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Ενώ στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ότι «κάθε προσπάθεια παράκαμψης των μέτρων οδηγεί σε παράταση τους και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης :

Έκτακτη συνεδρίαση για σκληρότερα απαγορευτικά μέτρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!