Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Έκτακτη συνεδρίαση για σκληρότερα απαγορευτικά μέτρα!

Σήμερα εκτάκτως, αντί Παρασκευής, συνεδριάζει ήδη, η ολομέλεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, εμπειρογνωμόνων, για την αξιολόγηση των άσχημων επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το lockdown συνεχίζεται, με τα μυνήματα για μετακινήσεις 4 (κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη) και 6 (σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικιδιο) να αυστηροποιούνται! Όσον αφορά άνοιγμα λιανεμπορίου, εστίασης, κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων ομορφιάς κτλ… δεν τείθεται καν στο τραπέζι το άνοιγμα τους, πριν τις 16 Μαρτίου .

Από την μία υπάρχει η σοβαρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου, με τις ΜΕΘ να είναι υπερπλήρεις και τις μεταλλάξεις του ιού  να είναι όλο και πιο επικίνδυνες, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανησυχεί και από την άλλη, υπάρχει η ανάγκη να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα μας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρθηκε στα σενάρια για επιβολή αυστηρότερου lockdown, όπως αυτό του περσινού Μαρτίου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο του. Εξήγησε ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, προσθέτοντας όμως, ότι οι αλλαγές στα μέτρα θα έχουν να κάνουν με τα μηνύματα μετακινήσεων και συγκεκριμένα με τον  κωδικό 6, όπου πλέον θα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η κυρία Πελώνη επισήμανε ότι, όποια μέτρα αποφασιστούν, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, καθώς δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Υπογράμμισε επίσης, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Σαββατοκύριακα, Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9:00 το βράδυ και όχι στις 6:00.
Και ένα θετικό το οποίο συζητείται αυτή την ώρα, αφού όπως φάνηκε ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν είχε θετικά αποτελέσματα,  είναι η επαναφορά της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα στις 9:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Η πίεση να προλάβουν όλοι τις δουλειές τους εντός του συγκεκριμένου περιορισμού και να είναι στις 6 το απόγευμα στο σπίτι τους, φαίνεται να δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα συνωστισμού σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και πάρκα!  

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,  αν δεν είχε γίνει το lockdown, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο νοσοκομείο  «Σωτηρία», αναφέρθηκε στην αναγκαία χτεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή,  προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, καλώντας τον κόσμο να κάνει ακόμη λίγη υπομονή.

Η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων τελείται αυτή τη στιγμή και θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των νέων μέτρων σήμερα στις 6:00 το απόγευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors