Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

TOP 10 Μύθοι για τα μαλλιά

Στερεότυπα ,συμβουλές της γιαγιάς ,σοφίες της μαμάς ,εμπειρίες χρονών από φίλους και γνωστούς που τα έχουν δοκιμάσει όλα !!!Παρόλα αυτά παντού υπάρχει ένας μύθος !!!!!!
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
Ως hairexperts ψάξαμε και βρήκαμε τους 10 δημοφιλέστερους μύθους για να τους αντιπαραθέσουμε με τις πραγματικότητες και να τους καταρρίψουμε .

Μύθος 1 Για την ημέρα της βαφής σου, άφησε τα μαλλιά σου άλουστα γιατί αλλιώς η βαφή δεν πιάνει . 
Eίναι ένας μύθος σε ό,τι αφορά το χρωματικό αποτέλεσμα. Αυτό, που καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας είναι ότι  τα φυσικά έλαια και το σμήγμα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής αποτρέπουν την εμφάνιση των ερεθισμών ‼️
Ίσως  ο μύθος χρειάζεται μια αναβάθμιση τι λέτε;;;;

2 Τα έλαια βαραίνουν και λαδώνουν τα μαλλιά μας . 
Aυτό στην πραγματικότητα θα ίσχυε εάν εφαρμόζαμε το έλαιο στις ρίζες και στο τριχωτό της κεφαλής . Στα μήκη και στις άκρες όμως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο διότι έχουν αφαιρεθεί τα φυσικά λιπίδια είτε από τους εξωτερικούς παράγοντες είτε από τις τεχνικές εργασίες τα έλαια προσφέρουν θρέψη, έλεγχο φριζαρίσματος  και λάμψη .
 Tips: Η ποσότητα του ελαίου που θα χρειαστείς είναι 1  έως 5  δόσεις της αντλίας, ανάλογα το μήκος, την υφή ,την πυκνότητα και την κατάσταση των μαλλιών, το μυστικό είναι να εφαρμόζεται μία δόση κάθε φορά και να το απλώνεται το έλαιο ομοιόμορφα .

3 Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά . 
Kαι μαζί με το φυσικό στέγνωμα έρχεται και ελεύθερη ρίζα που προσκολλάται όπου υπάρχει  υγρασία και γαντζώνεται επάνω στο υγιές μόριο και το μαραζώνει όπως κάνει άλλωστε και στο δέρμα μας,  γι’ αυτό και θα μοιραστουμε μαζί σας ένα μυστικό .
Tpis:χρησιμοποίησε θερμο-προστασία που θα χαρίσει  απαλότητά και λάμψη στα μαλλιά σου και στέγνωσε τα σε μέτρια θερμοκρασία και θα αποκτήσεις υγιείς και λαμπερά μαλλιά 

4 Μην τραβήξεις την άσπρη τρίχα και μην βάψεις τα μαλλιά σου σε μικρη ηλικια .
Έχετε όλοι ακούσει και είμαι σίγουρη γι’ αυτό πως…….. εάν τραβήξεις μία άσπρη τρίχα από τα μαλλιά σου αυτή θα σε εκδικηθεί και σαν την Λερναία Ύδρα θα πολλαπλασιαστεί. Επίσης, την εξής ατάκα που μας έλεγαν οι μαμάδες μας, ή οι γιαγιάδες μας “μην βάφεις τα μαλλιά σου από μικρή γιατί θα γεμίσεις άσπρες τρίχες γρήγορα” .
E, λοιπόν είναι  μεγάλοι μύθοι και τα δύο. Γιατί την κυρία ευθύνη των λευκών μαλλιών την έχουν δύο βασικά συστατικά που βρίσκονται στην μονάδα παραγωγής μελανίνης, ένα ένζυμο και ένα αμινοξύ η τυροσίνη και τυροσινάση .Άρα λοιπόν το πότε θα αρχίσουν να γίνονται γκρι τα μαλλιά ενός ανθρώπου, εξαρτώνται από τους παράγοντες της υγείας του και της γενετικής.
5 Όσο πιο συχνά κουρεύεις τα μαλλιά σου μεγαλώνουν πιο γρήγορα .
Άλλος ένας μύθος εάν σκεφτούμε ότι τα μαλλιά μας μακραίνουν 1,5 εκατοστά κατά μέσο όρο το μήνα και ότι υγεία των μαλλιών μας εξαρτάται τόσο από τα μήκη και τις άκρες όσο και από τις ρίζες .Έτσι λοιπόν καλό θα  είναι να δίνουμε  την ίδια βαρύτητα στην περιποίηση και στις ρίζες αφού από εκείνες εξαρτάται το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά μας .Με το κούρεμα καθαρίζουμε την φθορά τις τρίχας και δημιουργούμε σχήμα, δομή και υφή με αποτέλεσμα να αλλάζουμε την γενική εικόνα των μαλλιών .


6 Το  συχνό λούσιμο επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών .
Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα αλλά και τα κατάλοιπα προϊόντων. Βέβαια, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε σαμπουάν και μαλακτική που σέβονται το φυσικό τύπο των μαλλιών και του τριχωτού. Η ΤΡΙΧΑ αφυδατώνεται και φθείρεται με τη χρήση θερμότητας στο καθημερινό styling, όχι με το σαμπουάν.  ΔΕΝ πρέπει να παραλείπεις conditioner σε κάθε λούσιμο και τη μάσκα σου, μια φορά την εβδομάδα.


7 Τα μαλλιά συνηθίζουν το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε συστηματικά .
 Εάν το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε, σας ταίριαζε απόλυτα ενώ τον τελευταίο καιρό δεν έχει τα αποτελέσματα που θα θέλατε, ίσως άλλαξαν οι ανάγκες των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας έχουν γίνει θαμπά, ξηρά ή ταλαιπωρημένα φταίνε άλλοι παράγοντες (ορμονικοί, προϊόντα styling,κακή διατροφή..),όχι όμως το σαμπουάν .



8 Η διατροφή δεν παίζει ρόλο στην υγεία των μαλλιών.
 Είναι γνωστό πως η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Μια σωστή ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών, είναι απαραίτητη για να έχουμε υγιή μαλλιά και δέρμα. Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και να είσαι σίγουρη ότι εκτός από τα μαλλιά σου, θα προστατεύσεις και το δέρμα σου γενικότερα !


9 Οι βαφές και τα θερμαντικά εργαλεία μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.
 Καθοριστικό ρόλο στην πρόκληση της τριχόπτωσης παίζει η κατάσταση της υγείας του θύλακα της τρίχας που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και μερικες από τις αιτίες που την προκαλούν είναι η γήρανση, η κληρονομικότητα, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η διατροφή…Άρα,οι χημικές ουσίες που περιέχουν οι βαφές αλλά και η θερμότητα που προκαλείται από τα θερμαντικά εργαλεία ,πιθανόν να ταλαιπωρήσουν την ΤΡΙΧΑ αλλά δε θα προκαλέσει τριχόπτωση .

10 Μην βάφεις τα μαλλιά σου τις δύσκολες μέρες του μήνα .

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσχυε η άποψη, ότι δεν βάφουμε τα μαλλιά μας τις δύσκολες μέρες του μήνα .
Ως σύγχρονοι hairexperts σας συμβουλεύουμε ότι το τριχωτό της κεφαλής μας δεν επηρεάζεται από τις ορμόνες που εκκρίνει ο οργανισμός μας τις δύσκολες μέρες.

Σε καθε μπαλόνι και ένας μύθος ……παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί….

Εσεις γνωρίζετε άλλους μύθους;;;;;;;
Εαν ναι !!!!
Γράψτε μας στα σχόλια τον δικό σας μύθο …………


Thehairxpertbyioanna&sissy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....

Τα κουρέματα και τα χρώματα που είναι τάση αυτό το Χειμώνα!

Οι νέες τάσεις για τα κουρέματα και τα χρώματα του νέου έτους είναι εδώ! Πάμε πρώτα στο κούρεμα, μιας και είναι το απόλυτο φρεσκάρισμα για...