Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Miuccia Prada και ο Raf Simons κάνουν ντεμπούτο στην ανδρική μόδα [vid]

Χθες, η Prada αποκάλυψε τη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων για τη σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2021 μέσω μιας ζωντανής σύνδεσης από το Μιλάνο, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο του Raf Simons στο τιμόνι του ιταλικού οίκου, στο πλάι της κυρίας Prada. Μετά από σχεδόν έναν χρόνο στην απομόνωση λόγω του Covid-19, η συλλογή επικεντρώθηκε στη χαρά της αφής, της κίνησης και της σωματικής ελευθερίας, που περιγράφεται από την Prada ως «μια προσωπική επιθυμία για οικειότητα και επαφή, η επιθυμία μας να ανταλλάξουμε και να συσχετιστούμε».

Στο σόου, τα μοντέλα περπάτησαν σκόπιμα αναμέσα σε μια σειρά από φωτεινά, λαμπερά δωμάτια που σχεδιάστηκαν από τους Rem Koolhaas και AMO, τα οποία δημιουργήθηκαν από τα πληθωρικά υλικά του μάρμαρου, της ρητίνης, του γύψου και της faux fur. Χαρακτηριζόμενο από την Prada ως “μη χώρος”, το φιλόξενο σετ προκάλεσε τις αντικρουόμενες αισθήσεις του “σκληρού και μαλακού, ζεστού και κρύου”, επιτρέποντας την “απόλυτη ελευθερία της ερμηνείας”.

Σε αυτά τα σχεδόν απτά δωμάτια, εναλλάσονταν πλάνα με τα μοντέλα που χορεύουν ξέφρενα με σφιχτά κορμάκια, σαν να έχουν παγιδευτεί εντελώς τη στιγμη, και πιο παραδοσιακές σκηνές all-time-classic πασαρέλας, ενώ ένα υπνωτικό ηλεκτρονικό soundtrack από τον Plastikman έδινε τον παλμό. Παρακολουθούμενο από μεμονωμένα σπίτια από όλο τον κόσμο, η παραγωγή πολλαπλών αισθητικών εμπειριών ήταν, όπως προοριζόταν από τους Simons και Prada, μια σύντομη υπενθύμιση της απόλαυσης της ανθρώπινης σωματικότητας.

Οργασμική ήταν επίσης η ίδια η συλλογή, η οποία συγκέντρωσε μια σειρά από ευχάριστα χρώματα και υφές σε μοντέρνες, γεωμετρικές σιλουέτες. Σχεδιασμένη σαν μια «τοπογραφία συναισθήματος», η συλλογή ήταν γεμάτη από πλεκτά ζακάρ με γεωμετρικό σχέδιο και δέρματα, καθώς και τα νάιλον και bouclé τουίντ, σήμα κατατεθέν της Prada.

Την παράσταση ακολούθησε ένα βίντεο ερωτήσεων και απαντήσεων με μαθητές μόδας από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ρώτησαν τους δημιουργούς για τη δυναμική τους, την κατάσταση της μόδας και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

«Αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό, είναι η δυνατότητα να αλλάξετε γνώμη», είπε η κυρία Prada σχετικά με το θέμα του συμβιβασμού, έχοντας παραδεχτεί ότι η συλλογή είναι γεμάτη pinstripes παρά την μακρόχρονη αντίθεσή της στο στυλ. «Πάντα θέλω να αλλάζω γνώμη».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!