Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

13 Πράγματα που δεν ήξερες για τον κόσμο του μακιγιάζ

1. M.A.C. COSMETICS

Η M.A.C Cosmetics ιδρύθηκε από δύο άντρες που ονομάζονταν και οι δύο Frank. Τον Frank Toskan, makeup artist και φωτογράφο και τον Frank Angelo, ιδιοκτήτη σαλονιού ομορφιάς. Δηλαδή τον Frank και τον Frank. Η αφορμή για την γέννηση αυτού του κολοσσού, ήταν η τότε έλλειψη χρωμάτων και προϊόντων στην αγορά που να “γράφουν” καλά στο φακό.

2. Το μαγικό κραγιόν

Κατά την διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ της πρώτης στην Αγγλία, υπήρχε η πεποίθηση ότι το κραγιόν διαθέτει μαγικές δυνάμεις. Θεωρούσαν πως μπορεί να απωθήσει ακόμη και τον ίδιο τον θάνατο! Η Βασίλισσα του απέδιδε ιαματικές δυνάμεις και το φορούσε διαρκώς, ακόμα και όταν αρρώστησε. Όταν πλέον πέθανε, το κραγιόν που υπήρχε στα χείλη της έφτανε σε πάχος σχεδόν το ένα εκατοστό.

3. Το αφορισμένο κραγιόν

Η πεποίθηση πως τα κραγιόν διέθεταν μαγικές δυνάμεις προκάλεσε οργή και αντίδραση στην εκκλησία και το κράτος, που αντιμετώπιζαν την χρήση του ως αμαρτωλή πράξη. Συχνά υπήρχαν εικόνες με δαίμονες να βάζουν κραγιόν, ενώ οι γυναίκες θα έπρεπε να αναφέρουν την χρήση του κραγιόν στις εξομολογήσεις τους. Η θέση της εκκλησίας ήταν, πως οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το μακιγιάζ για να εξαπατήσουν τους Άγγλους άντρες να τις παντρευτουν και θα έπρεπε να τιμωρείται ως χρήση μαγείας.

4. REVLON

H Revlon ιδρύθηκε το 1933 από τα αδέρφια Charles και Joseph Revson, και έναν χημικό, τον Charles Lachman, που είναι ο λόγος για το “L” στο όνομα REVLON.

5. “Cosmos”

Η αγγλική λέξη “cosmetic” προέρχεται από την ελληνική λέξη “κόσμος“.

6. Έφερα τα ψάρια

Τα λέπια ψαριού είναι ένα συστατικό που συναντάμε πολύ συχνά σε διάφορα ιριδίζοντα προϊόντα μακιγιάζ όπως κραγιόν και σκιές.

7. Και τα σκαθάρια

Επίσης, τα κελύφη από σκαθάρια είναι συχνό συστατικό στα βερνίκια για τα νύχια

8. Elizabeth Arden

Το πρώτο μοντέρνο σαλόνι ομορφιάς άνοιξε από την Elizabeth Arden το 1910.

9. Max Factor

Το “Max Factor” είναι όνομα υπαρκτού ανθρώπου. Για την ακρίβεια, είναι το όνομα του Εβραιοπολωνού αισθητικού που ίδρυσε την εταιρεία το 1909.

10. Glitter

Η πρώτη σκιά με γκλίτερ στον κόσμο, λανσαρίστηκε από την Too Faced Cosmetics. Ωστόσο το γκλίτερ δεν ήταν μια νέα έννοια, καθώς χρησιμοποιείτε από την αρχαία Αίγυπτο.

11. Too Faced Cosmetics

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Jerrod Blandino, επίσης εφηύρε το πρώτο gloss που έδινε όγκο στα χείλη και το πρώτο 24-hour crease-proof shadow primer.

12. Illamasqua

Η λέξη “Illamasqua” είναι ένας συνδυασμός των λέξεων “illusion” και “masquerade”, και προέρχεται από την Μεγάλη Βρετανία.

13. The Balmoral Lipstick

Το 1952, η Βασίλισσα Ελισάβετ έβγαλε τη δική της απόχρωση κραγιόν για να ταιριάζει με τη βασιλική της σφραγίδα και το ονόμασε “The Balmoral Lipstick”. Η απόχρωση πήρε το όνομά της από το σκωτσέζικο εξοχικό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλλειψη ύπνου; Μυστικά για να την κρύψεις!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την έλλειψη ύπνου. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, τρόποι να την κρύψεις από το πρόσωπο σου! Αν λοιπόν απόψε δεν κοιμηθείς πολύ, μη σε αγχώνεις τίποτα! Σου έχω όλα τα μυστικά στο νέο μου άρθρο!

Βλεφαρίδες! Μεγάλωσε τις με φυσικό τρόπο.

Οι έντονες και μακριές βλεφαρίδες είναι, σαφώς, ένα στοιχείο που προσδίδει σαγήνη και δύναμη στο βλέμμα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν γεννηθεί με πλούσιες βλεφαρίδες. Για εμάς τους υπόλοιπους, όμως, υπάρχουν μυστικά για να τις αποκτήσουμε! Διάβασέ τα όλα στο νέο μου άρθρο!

Ντεμακιγιάζ: 7 tips για να το κάνεις τέλεια!

Το μακιγιάζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεση σου! Nα τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναδείξεις τον καλύτερο...

5 λόγοι να γίνεις make-up artist

Να σου μιλήσω για εμένα προσωπικά...Από μικρή μου άρεσε πολύ να δημιουργώ και να αφήνω την φαντασία μου ελεύθερη. Είμαι άνθρωπος που αποζητώ διαρκή...

Τα top 10 beauty trends του 2022

Ναι, μπορεί ακόμη το ημερολόγιο σου να γράφει 2021 και αυτό το άρθρο να γράφετε στα μέσα του έτους.. Θεωρώ όμως, πως μπορούμε να...