Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τριχόπτωση!! Γιατί σε εμένα;

Γιατί ;
Τι πρέπει να κάνω ;
Καθημερινά, φυσιολογικό είναι, να χάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι, από 50 έως και 100 τρίχες.

Πως θα καταλάβω ότι έχω τριχόπτωση ;
Όταν λούζουμε τα μαλλιά μας και τα βουρτσίζουμε θα παρατηρήσουμε ότι μένει περισσότερη ποσότητα μαλλιών στα χέρια μας. Επίσης πολλές φορές, βρίσκουμε αρκετές τρίχες στο μαξιλάρι μας. Κατά την περίοδο της τριχόπτωσης, μπορεί να παρατηρήσουμε πως και η ποιότητα των μαλλιών μας δεν είναι καλή, είναι πιο αφυδατωμένα ξηρά και θαμπά.

Οι αιτίες της τριχόπτωσης είναι περίπου 30 διαφορετικοί ιατρικοί λόγοι
Οι πιο συνηθισμένοι είναι
•ορμονικές ανισορροπίες και στρες ,
•προβλήματα με τον θυρεοειδή
•έλλειψη σιδήρου
•γέννα
•λήψη φαρμάκων και χημειοθεραπεία
•μετά από γέννα
•αντισυλληπτικά χάπια
•Απώλεια βάρους
,δίαιτες
•πολύ σφιχτά λάστιχα και συχνές αλογοουρές στα μαλλιά , το τράβηγμα μπορεί να τραυματίσει σοβαρά τον φύλακα της τρίχας
.•κακή υγιεινή του σκαλπ (λάθος λούσιμο βρώμικο κεφάλι )
•έντονη θερμοκρασία λάθος τρόπος χρήσης εργαλείων για χτένισμα όπως το πιστολάκι
.•η κακή ψυχολογία, είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες της εποχής που διανύουμε ,

Έχουμε δει συχνά τα μαλλιά να αλλάζουν κατάσταση λόγω κακής ψυχολογίας και μέσα σε λίγες μέρες να υπάρξει έως και 50% απώλεια !

Τι πρέπει να κάνω ;
Πρώτα απ’ όλα να επισκεφθείς έναν καλό δερματολόγο για να σε συμβουλέψει για τις απαραίτητες εξετάσεις και αν χρειάζεσαι φαρμακευτική αγωγή με βιταμίνες για την κάθε περίπτωση με βάση την αιτία . Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο, για αυτό μπορούμε σε περιόδους τριχόπτωσης να λαμβάνουμε βιταμίνες από το φαρμακείο κατά προτίμηση βιολογικές. Επίσης αποφεύγουμε μεγάλες αλλαγές και δυνατά χρωστικά βαφής κατά την περίοδο τριχόπτωσης και κουρεύουμε τα μαλλιά μας τακτικά έτσι ώστε να τα διατηρούμε Υγιέστατα.
Αποφεύγουμε το πολύ καυτό νερό κατά το λούσιμο και δεν τρίβουμε δυνατά τα μαλλιά με την πετσέτα μετά το λούσιμο . Επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης για το σπίτι υπέρ της ενδυνάμωσης των μαλλιών και κατά της τριχόπτωσης, σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές και παροτρύνσεις του δερματολόγου, φαρμακοποιού η κομμωτή μας.


Τριχωτό της κεφαλής με ερεθισμό σε κακή κατάσταση .

microcamera



Το ίδιο τριχωτό μετά από θεραπεία peeling στο κομμωτήριο απομακρύνοντας κατάλοιπα από προϊόντα , ρύποι περιβάλλοντος ,νέκρα κύτταρα και φυσικό λίπος τριχωτού.

microcamera



Όταν η υγεία του τριχωτού δεν είναι σε καλή κατάσταση από διάφορους παράγοντες όπως ψωρίαση, ξηροδερμία ,κατάλοιπα προϊόντων κτλ, πρέπει να προσέξουμε να αποφεύγουμε τον έντονο κνησμό διότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουμε τραυματισμό της τρίχας και του θύλακα όπως στην πρώτη φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ο τραυματισμός της τρίχας και η κακή κατάσταση του τριχωτού. Στη δεύτερη φωτογραφία είναι εμφανέστατο, πόσο έχει βοηθήσει η θεραπεία απο την πρώτη εφαρμογή.

Η Συμβουλή μου, ειναι πώς η πρόληψη είναι το καλύτερο φαρμάκο!!!!!

Αγάπη Στυλίδου
Αγάπη Στυλίδουhttps://hairdressingnews.com
Hair Artist Salon Owner Hair Tonic spa Loreal Pro Artist Color specialist

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Γιατί δεν αγαπάς τα μαλλιά σου;

Γιατί; Γιατί δεν αγαπάς τα μαλλιά σου;Γιατί προσεχείς το πρόσωπο σου και τα μαλλιά σου όχι; Γιατί στο πρόσωπο σου βάζεις τα καλύτερα προϊόντα και...

Κορίτσια κουρέψτε τα μαλλιά σας!

Γιατί να Κουρέψετε τα μαλλιά σας; Εννοώ τις άκρες 1,3 εκατοστά είναι αρκετά!!! Το καλοκαίρι έφτασε, τα μπάνια ξεκίνησαν , στον ήλιο βγήκαμε και στο...

Πως να φροντίσω τα μαλλιά μου το καλοκαίρι.

Το πιο σημαντικό βήμα για να έχουμε υγιεί μαλλιά είναι το κούρεμα! Δεν ξεχνάμε να κουρεύουμε τα μαλλιά μας κάθε δυο μήνες ένα εκατοστό για...

Γιατί να χρησιμοποιώ αντιηλιακό μαλλιών ;

Ποσό σημαντικό είναι το Αντιηλιακό μαλλιών; Το αντιηλιακό μαλλιών είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών μας,Πρέπει να χρησιμοποιείς  αντιηλιακή προστασία κάθε φορά που εκτίθεσαι στον...

Διατροφή και μαλλιά!

Διατροφή και μαλλιά Η διατροφή παίζει πολύ  σημαντικό...