Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τι είναι μόδα τελικά;

Τι είναι στη μόδα τελικά ;

Για εμένα ;

Αν με ρωτάς, τα πάντα!

Τι Σημαίνει αυτό για εμένα, ως hair colourist;

Σημαίνει πως κάθε γυναίκα έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο έκφρασης – και τα μαλλιά είναι ένας τρόπος έκφρασης- της κάθε περιόδου που διανύει στην ζωή της. Aκολουθώντας περισσότερο την ψυχολογία της και όχι τόσο την τάση της μόδας.
Αυτό φαίνεται ειδικά σε σημαντικά γεγονότα και αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας.

Για τις μελλοντικές νύφες, σημασία δεν έχει τι είναι μόδα στο νυφικό χτένισμα, αλλά πως νιώθει εκείνη καλά με τα μαλλιά της. Και συνήθως, οι περισσότερες ένα χρόνο πριν φροντίζουν περισσότερο τα μαλλιά τους να είναι υγιή, λαμπερά και μακριά, ειδικά για αυτή την σημαντική ημέρα του γάμου τους.

Τώρα τη περίοδο που διανύουμε μετά από κάθε καραντίνα, πολλές γυναίκες  θέλουν να ξανθύνουν τα μαλλιά τους από ψηλά και δεν ρωτάνε πια, τι είναι μόδα, αλλά τι είναι αυτό που θα την βολέψει.

Πολλές, επαναφέρουν ακόμη και το γκρίζο φυσικό χρώμα στα μαλλιά τους, έχοντας τον φόβο πως τα κομμωτήρια θα ξανά κλείσουν και αναρωτιούνται πως θα διατηρήσουν το χρώμα  τους στις 15, 20 μέρες που χρειάζεται ανανέωση. Έτσι λοιπόν  η ανάγκη φέρνει την μόδα και έτσι δημιουργούνται οι τάσεις μέσα από την κατάσταση που βιώνουμε !

Σκεφτείτε μετά από ένα χωρισμό, πόσες φορές έχετε σκεφτεί να κάνετε αλλαγή ;

Για παράδειγμα θα αναφερθώ σε εμένα.

Είχα κάνει παλαιότερα τα μαλλιά μου κοντά, ξυρισμένα και ξανθά.

Ένα πολύ αυστηρό στυλ θα έλεγα και αντρικό, αλλά το μακιγιάζ και τα ρούχα ήταν πολύ θηλυκά και κομψά, σέξι, έτσι υπήρχε ισορροπία σε αυτήν την αντίθεση.

Τότε είχα την ανάγκη από αυτό το στυλ, το οποίο είναι μια έκφραση ταυτότητας της ψυχολογίας της περιόδου που πέρασα. Δυναμικό αλλά και θηλυκό ταυτόχρονα.

Μετά από χρόνια είχα μακριά μαλλιά σε ζεστούς τόνους κ μπούκλες. Τότε ήταν η περίοδος που έγινα μαμα και ήθελα χωρίς να το καταλαβω κάτι προσιτό, γλυκό και ήσυχο.

Μετά είχα ένα καρέ μελαχρινό, εκεί πέρασα μια περίοδο μεταβατική δύσκολη με πολλές αλλαγές στην ζωή μου …

Αυτές οι αλλαγές στα μαλλιά μου, με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως τελικά τα μαλλιά συνδέονται με απίστευτη ταύτιση, με κάθε κατάσταση και περίοδο της ζωής μου.

Έτσι λοιπόν, μέσα από την εμπειρία μου, βλέπω να συμπεριφέρονται και οι περισσότερες γυναίκες με τα μαλλιά τους, κάνοντας αλλαγές αναλόγως με την περίοδο που διανύουν στην ζωή τους. Αυτό δεν σημαίνει βεβαία πως δεν επηρεάζονται και από την μόδα της εποχής κάποιες φόρες.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιώ στην σελίδα μου είναι όλες από δίκες μου δουλείες σε συνεργασία με καταξιωμένους φωτογράφους.

 

Σας έχω ένα τεστ !

Τώρα έχω ένα μακρύ ανάλαφρο, ζεστό nude χρώμα και μπούκλες .. 

τι περίοδο διανύω άραγε;

θέλω την βοήθεια σας.. για πείτε μου, περιμένω τα σχόλια σας ….

Αγάπη Στυλίδου
Αγάπη Στυλίδουhttps://hairdressingnews.com
Hair Artist Salon Owner Hair Tonic spa Loreal Pro Artist Color specialist

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Γιατί δεν αγαπάς τα μαλλιά σου;

Γιατί; Γιατί δεν αγαπάς τα μαλλιά σου;Γιατί προσεχείς το πρόσωπο σου και τα μαλλιά σου όχι; Γιατί στο πρόσωπο σου βάζεις τα καλύτερα προϊόντα και...

Κορίτσια κουρέψτε τα μαλλιά σας!

Γιατί να Κουρέψετε τα μαλλιά σας; Εννοώ τις άκρες 1,3 εκατοστά είναι αρκετά!!! Το καλοκαίρι έφτασε, τα μπάνια ξεκίνησαν , στον ήλιο βγήκαμε και στο...

Πως να φροντίσω τα μαλλιά μου το καλοκαίρι.

Το πιο σημαντικό βήμα για να έχουμε υγιεί μαλλιά είναι το κούρεμα! Δεν ξεχνάμε να κουρεύουμε τα μαλλιά μας κάθε δυο μήνες ένα εκατοστό για...

Γιατί να χρησιμοποιώ αντιηλιακό μαλλιών ;

Ποσό σημαντικό είναι το Αντιηλιακό μαλλιών; Το αντιηλιακό μαλλιών είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών μας,Πρέπει να χρησιμοποιείς  αντιηλιακή προστασία κάθε φορά που εκτίθεσαι στον...

Διατροφή και μαλλιά!

Διατροφή και μαλλιά Η διατροφή παίζει πολύ  σημαντικό...