Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γιατί χρειάζεσαι ένα διάλειμμα;

Με μια καθημερινότητα τόσο γεμάτη, ένα τέτοιο ερώτημα φαντάζει ρητορικό.
Δεν χρειαζόμαστε απλώς ένα διάλειμμα από τη δουλειά, αλλά μια πλήρη αποσύνδεση που θα μας φορτίσει τις μπαταρίες. Οι ημέρες κυλούν, οι ώρες δεν φτάνουν και εμείς τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Πώς μας επηρεάζει όμως αυτή η τρέλα των παραφουσκωμένων προγραμμάτων;


Αν εγώ και εσύ μοιάζουμε έστω και λίγο, πάει να πει ότι οι νέες προκλήσεις είναι το αλατοπίπερο της ζωής σου. Αναλαμβάνω πολλές ευθύνες, προσπαθώ να διατηρώ τη δημιουργικότητα μου και να μην κάνω επαναλήψεις ποτέ.
Πόσο εύκολο είναι όμως να έχεις συνεχώς έμπνευση όταν δεν σου μένει χρόνος ούτε για ανάσα;

Καθόλου αν σκεφτείς τις υποχρεώσεις τις καθημερινότητας. Πέραν της δουλειάς, υπάρχουν και οι οικογενειακές, οι προσωπικές αλλά και οι υποχρεώσεις που έχεις απέναντι στον εαυτό σου. Κράτα τον καλά, υγιή, κάνε σωστή διατροφή, αθλήσου…
Μόνο που τα έγραψα όλα αυτά, αγχώθηκα!

Κάνε ένα βήμα πίσω.

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Προγραμμάτισε ένα διάλειμμα έστω και μικρό.
Λίγος χρόνος με τον εαυτό σου, με το σύντροφο σου, με την οικογένειά σου ή με μια φίλη σου. Άσε το κινητό στη άκρη για λίγο!
Ποιοτικός χρόνος χαλάρωσης και ηρεμίας. Αποσυνδέσου από όλα αυτά που σου δημιουργούν άγχος και σε μπλοκάρουν δημιουργικά.
Μόλις πάρεις ανάσα θα δεις πόσο πιο εύκολα θα μπουν πολλά πράγματα στη θέση τους. Το ένα κουτάκι μετά το άλλο θα πάνε εκεί που πρέπει.

Μετά από έναν πολύ έντονο Μάιο, με συνεχείς μετακινήσεις, σεμινάρια, show, γεμάτο δημιουργία πάντα είχα ανάγκη ένα διάλειμμα.
Ένα υπέροχο τριήμερο roadtrip στην επαρχία της Γαλλίας ήταν αυτό ακριβώς που είχα ανάγκη. Γέμισε το μάτι και ο νους ομορφιά και έμπνευση. Καθάρισαν οι σκέψεις και φόρτισαν οι μπαταρίες.
Δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια επίσκεψη και στο Monet’s House, προσωπικότητα που θεωρώ τεράστια πηγή έμπνευσης για εμένα και μια επίσκεψη εκεί, αποτελούσε έναν από τους ταξιδιωτικούς μου στόχους.

Αυτή η ευρωπαϊκή ηρεμία, αυτή η απέραντη ομορφιά της γαλλικής εξοχής ήταν ό,τι ακριβώς είχα ανάγκη πριν από ένα γεμάτο δουλειά καλοκαίρι και έναν ακόμη πιο γεμάτο εκπαίδευση και δημιουργία χειμώνα.
Φυσικά επειδή ένα ταξίδι δεν είναι πάντα μια εύκολη επιλογή, προγραμματίζω πολύ συχνά πρωινά στη θάλασσα, λίγο πριν τη δουλειά, που όλα ακόμη είναι ήρεμα και καθαρίζουν τη σκέψη.

Βάλε το διάλειμμα στη ζωή σου, όσο σύντομο και να είναι, πάντα θα δημιουργήσει λίγο χώρο στο μυαλό σου, για περισσότερη έμπνευση ή ακόμη και αποφάσεις που θα σου ανοίξουν νέους δρόμους στη ζωή.

Περιμένω να μου πεις στα σχόλια, πώς προτιμάς να γεμίζεις τις μπαταρίες σου!
www.mariadretaki.gr

Μαρία Δρετάκη
Μαρία Δρετάκηhttp://www.mariadretaki.gr
Salon manager Ανανέωση Ma.Ster.team - Hair master education - Creative director Haute Coiffure Fransaise Hellas - Artist L’Oréal professionnel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Εικόνες από το Met Gala 2024!

Πάμε μαζί μια βόλτα μέχρι το Met Gala 2024, για να δούμε και να αναλύσουμε τα 3 looks που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον!

Backstage Athens Fashion Week 2024!

Δες όλο το backstage από το Athens Fashion Week 2024, και ζήσε μαζί μας αυτή την εμπειρία, πάντα μαζί με τη L'Oreal Professionel!

Θέλεις να μυρίζουν τέλεια τα μαλλιά σου;

Το να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά σου είναι σίγουρα ένα extra στην εμφάνισή σου! Εδώ θα βρεις συμβουλές πώς να τα καταφέρεις!

Προετοιμασία για show!

H προετοιμασία του show του Avant Garde group, της Design Art Academy, πραγματοποιήθηκε και δες τι δημιουργήσαμε όλοι μαζί!

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν!

Αναλύουμε όλους τους τύπους σαμπουάν, για να βρεις ποιο είναι το πιο κατάλληλο για σένα και τις ανάγκες των μαλλιών σου!