Κολλαγόνο: Καλό και για τα μαλλιά

0
776

Αν και ο οργανισμός μας ξέρει τι παράγει και όλα έχουν μια λογική στη λειτουργία του, ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ , μπορείτε να βρείτε και σε κάποια συμπληρώματα διατροφής.  Γιατί είναι αναγκαίο για εμάς ;

Επειδή αρκετό κολλαγόνο στον οργανισμό μας σημαίνει υγιέστατη και δυνατή τρίχα στο κεφάλι μας.

Έρευνες έδειξαν ότι η εφαρμογή υδρολυμένου κολλαγόνου στην ρίζα της τρίχας ενισχύει την μικροκυκλοφορία του αίματος πράγμα που τρέφει τα κύτταρα με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά  απομακρύνοντας τις τοξίνες. Αυτό σαν αποτέλεσμα αναζωογονεί την τρίχα απο το εσωτερικό, η τρίχα ανακτά τη φωτεινότητα, την αφή και τη λάμψη της, βελτιώνοντας  την ελαστικότητα και την αντοχή της.

Συγκεκριμένα το κολλαγόνο στα μαλλιά μας…

  1. Παρέχει αμινοξέα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των μαλλιών.
  2. Βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης στα τριχοθυλάκια
  3. Μπορεί να αποτρέψει την αραίωση μαλλιών που οφείλεται στη γήρανση
  4. Αποτρέπει στο γκριζάρισμα / άσπρισμα των μαλλιών

Όταν καταναλώνετε κολλαγόνο και άλλες πρωτεινες, το σώμα σας τα διασπά σε αμινοξέα που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη νέων πρωτεινών και ενώσεων.

Το κολλαγόνο μπορεί να λειτουργήσει και ως αντιοξειδωτικό και να καταπολεμήσει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, ενώσεις που αναπτύσσονται στο σώμα ως αποτέλεσμα στρες, νέφους, καπνίσματος, κακής διατροφής και βλάπτουν εκτός από το DNA, τα κύτταρα, τις πρωτείνες, και τους θύλακες των τριχών.

Δεδομένου ότι ήδη η άμυνα του οργανισμού μειώνεται με τη γήρανση.  Άρα για να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες και να αποκτήσετε τα υγιή μαλλιά που επιθυμείτε, το σώμα σας χρειάζεται αντιοξειδωτικά, δηλαδή κολλαγόνο.

Επίσης επειδή το κολλαγόνο αποτελεί το 70% της δερμίδας σας, (μεσαίο στρώμα δέρματος που περιέχει τη ρίζα κάθε μεμονωμένης τρίχας), συμβάλει στην ελαστικότητα και τη δύναμη της. Αφού τα μαλλιά φυτρώνουν από το δέρμα μας, η δυνατότητα του κολλαγόνου να εξουδετερώνει τις επιπτώσεις της γήρανσης, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς θυλάκιου αποτρέποντας την αρραίωση μαλλιών.Τέλος ποιός δεν θα ήθελε να μην ασπρίσουν ποτέ τα μαλλιά του; Κάτι που είναι φυσικό κακό επακόλουθο αφού με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα που παράγουν το μελανινικό χρωστικό που δίνει στα μαλλιά μας το χρώμα, αρχιζει να πεθαίνει.

Μελέτες έδειξαν ότι η αντιοξειδωτική δράση των γκρίζων τριχοθυλακίων ήταν πολύ χαμηλότερη από εκείνη των θυλάκων των τριχών που εξακολουθούσαν να περιέχουν χρωστική.

Όπως προαναφέραμε το κολλαγόνο έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες σε δοκιμαστικούς σωλήνες, άρα θεωρητικά, χωρίς όμως κάποια σχετική ολοκληρωμένη έρευνα, μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη οποιασδήποτε βλάβης στα κύτταρα, όπου θα άσπριζαν τα μαλλιά μας.  

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν θέλουμε ωραία, ζωντανά, υγιέστατα μαλλιά.. το κολλαγόνο πρέπει να γίνει πιστός μας φίλος!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ