Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δεν θέλω να κάνω γυμναστική!

Αχ, μα γιατί η γυμναστική να είναι τόσο κουραστική;! Τρέχεις, σηκώνεις βάρη, κάνεις push-ups…  Και δεν είναι μόνο οι ασκήσεις που είναι δύσκολες. Πριν από όλα αυτά, πρέπει να το πάρεις απόφαση! – Να σηκωθείς, να αλλάξεις, να βάλεις κολάν, να μαζέψεις την τσάντα, να βγεις από το σπίτι (και κάνει κρύο έξω, μπρρρ)… Αχ, και μετά πρέπει πάλι να αλλάξεις, να επιστρέψεις, να κάνεις ντους… Κουράστηκα μόνο με την σκέψη! 

Και σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν δεν έχεις όρεξη για γυμναστική!

Άρα τι συμβαίνει και έχουμε τόση αντίσταση στην εκγύμναση;

Το μυστικό

Θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό. Όταν κάνουμε γυμναστική υπερβαίνουμε τον εαυτό μας… δύο φορές! Την πρώτη φορά όταν σηκωνόμαστε από την θέση μας και προετοιμαζόμαστε για την άθληση. Και τη δεύτερη φορά όταν εκτελούμε τις ασκήσεις.

Η αυτογνωσία

Στο Life Coaching δίνουμε μεγάλη σημασία στην αντίληψη των επιμέρους ενεργειών μας. Εδώ ξεχωρίσαμε δύο ενέργειες – το «πριν» και την ίδια την «προπόνηση». Πάμε να δούμε το κάθε ένα ξεχωριστά. 

Πριν τη γυμναστική

Εδώ το εμπόδιο είναι ψυχολογικό. Έχουμε αντίσταση στην κούραση που μας περιμένει. Ο εγκέφαλος σε προστατεύει και θα κάνει τα πάντα για να αποφύγεις την κούραση. Σε αυτό το σημείο η αποφασιστικότητα είναι το κλειδί. Η πρώτη σκέψη της αμφιβολίας θα είναι το σημάδι σου για να σηκωθείς από την θέση σου και να προετοιμαστείς για την προπόνηση. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Τελεία και παύλα. 

Η προπόνηση

Εδώ η κούραση είναι σωματική. Αν γυμνάζεσαι μόνο σου, φτιάξε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις παρούσες δυνατότητές σου. Και προσάρμοσέ το σταδιακά. Ενώ αν συνεργάζεσαι με προπονητή, συμφωνήστε σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα. Αν δεν νιώθεις καλά με τις ασκήσεις, ενημέρωσε τον προπονητή σου. Η υγεία και η ασφάλειά σου είναι πάνω απ’ όλα!

Συμπεράσματα

Η γυμναστική δεν σημαίνει μόνο κούραση. Είναι μια πράξη αυτό-φροντίδας και ανάπτυξης. Όταν συνειδητοποιούμε τι μας κουράζει πραγματικά σε αυτήν τη διαδικασία, όλα γίνονται πιο εύκολα. Και το γεγονός ότι υπερβαίνουμε τον εαυτό μας δύο φορές, σημαίνει ότι και τις δύο φορές νικάμε

Καλή επιτυχία!
Ναταλία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.