Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πόση ζάχαρη πρέπει να τρως;

Το ξέρω ότι θα ήθελες τώρα ένα προφιτερόλ, ένα γαλακτομπούρεκο ή ένα banoffee, το θέμα είναι ότι οι γυναίκες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ), δικαιούμαστε μόνο 100 θερμίδες ζάχαρης την ημέρα και οι άντρες μόνο 150.

Τι σημαίνει αυτό;

Αν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει 17-20 θερμίδες… κάντε τον υπολογισμό να δείτε, πόσο δικαιούστε να καταναλώσετε.
Υπόψην σας όμως, ότι η ζάχαρη υπάρχει παντού  και όχι μόνο στα γλυκά που πιθανόν το θεωρείται αυτονόητο, άρα χωρίς να το καταλαβαίνετε, μπορεί να γίνει υπερκατανάλωση.

Συγκεκριμένα αν πίνετε γλυκό καφέ, δηλαδή με 1,2 κουταλάκια ζάχαρη, πρέπει να πίνετε μόνο 1,2 καφέδες την ημέρα. Αν είσαι γλυκατζής, περιορίσου σε 1,2 γλυκά την εβδομάδα.

Ζάχαρη βρίσκεις στα αναψυκτικά,τον καφέ, το τσάι, το ψωμί, τα δημητριακά, τους φρουτοχυμούς, τα γιαούρτια με γεύσεις, τις σούπες, τα χάμπουργκερ, διάφορα σος, μαγιονέζα, κέτσαπ  και σε πολλά ακόμα , που ούτε πάει το μυαλό σου.

Συνέπειες από την υπερβολική ζάχαρη

Το ξέρουμε καλώς ή κακώς ότι αυτή η τόσο εύγευση άσπρη σκόνη, μας παχαίνει και μας αυξάνει το σάκχαρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ζάχαρη όμως κάνει κακό και στην καρδιά. Όπως ανέφερε η διατροφολόγος Dr. Kate Patton, από το Τμήμα Προληπτικής Καρδιολογίας της Cleveland Clinic, στο Οχάιο,  «Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει, με έμμεσο ή με άμεσο τρόπο, τον κίνδυνο αναπτύξεως καρδιοπάθειας».

Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της αύξησης του σωματικού βάρους, είτε μέσω διαβήτη, υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας και άλλων φλεγμονών στο σώμα, παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Επίσης η ζάχαρη μπορεί άμεσα να επηρεάσει την καρδιά και τις αρτηρίες. Να αυξήσει τα τριγλυκερίδια, την κακή χοληστερόλη, την αθηρωματική πλάκα, δημιουργώντας στένωση στις αρτηρίες και κατ’ επέκταση κακή εως καθόλου κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε τις συσκευασίες των τροφίμων που αγοράζετε, για να ξέρετε πραγματικά τι καταναλώνετε.
Διαβάστε τα συστατικά και τον πίνακα διατροφικής επισήμανσης. Βρείτε λέξεις όπως «ζάχαρη», «υδατάνθρακες», ή «εκ των οποίων σάκχαρα» και αναλόγως πάρτε τις αποφάσεις σας κατά πόσο θέλετε το συγκεκριμένο τρόφιμο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!