Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Χαρακτηριστικά έξυπνων ανθρώπων. Εσύ είσαι;

Σκέψου τη ζωή σου, τις επιλογές σου, τις συνήθειες σου, τα ενδιαφέροντα σου, τον κόσμο σου… Θεωρείσαι έξυπνος; Κάποιοι θα απαντήσουν ναι, κάποιοι ίσως πουν και όχι.

Διαβάστε σύμφωνα με έρευνα,  τα έντεκα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων και κάντε αυτογνωσία. Εσύ έχεις έστω κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά;

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικάνικου ιστότοπου ερωτήσεων- απαντήσεων Quora, τα χαρακτηστικά των πολύ έξυπνων ανθρώπων είναι συγκεκριμένα. Ρωτήθηκαν 100 άνθρωποι και οι απαντήσεις τους ήταν κοινές με αυτά που λένε και οι επιστήμονες!!!

Διαβάστε πιο κάτω και δείτε αν έχετε και εσείς,  έστω κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά.

1. Χιούμορ. Αν το έχεις είσαι τυχερός. Εκτός από γοητεία δείχνει και εξυπνάδα. Συγκεκριμένα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ειδικά το καυστικό black humor, θεωρείται ότι είναι δημιούργημα μιας πιο περίπλοκης διαδικασίας του εγκεφάλου. Άρα χαρακτηριστικό υψηλότερου δείκτη νοημοσύνης.  Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι άνθρωποι που έγραψαν τις πιο αστείες λεζάντες για καρτούν είχαν υψηλότερη βαθμολογία στην μέτρηση της λεκτικής νοημοσύνης.

2. Είναι πολύ προσαρμοστικοί. Ένας ευφυής άνθρωπος μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να επικοινωνήσει με αρκετά διαφορετικά στυλ ανθρώπων.  Όπως αποδεικνύει η επιστήμη, ένας έξυπνος άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και να αντιμετωπίσει δυσκολίες που συναντά για πρώτη φορά, προσπαθώντας να αλλάξει τα δεδομένα ώστε να τον βολεύουν.

3.Δεν φοβούνται να πουν δεν ξέρω. Οι έξυπνοι άνθρωποι παραδέχονται ότι ίσως δεν γνωρίζουν κάποιο θέμα, δεν φοβούνται να πουν «αυτό δεν το ξέρω» και τρέχουν να ενημερωθούν και να μάθουν το οτιδήποτε δεν γνωρίζουν. Τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας τείνουν να υποτιμούν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να πιστεύουν ότι οι επιδόσεις τους δεν είναι καλές, τουλάχιστον πριν μάθουν τ’ αποτελέσματα. Όσο λιγότερο έξυπνος είναι κάποιος τόσο περισσότερο υπερεκτιμά τις γνωστικές του ικανότητες.

4. Παθιασμένα περίεργοι. Θέλουν να τα ξέρουν όλα. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι  “Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, απλά είμαι παθιασμένα περίεργος.” Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι αυτό;  Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2016 υποστηρίζει, ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην παιδική μας εξυπνάδα και στο πόσο ανοιχτοί είμαστε όσον αφορά νέες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Έχουμε πνευματική περιέργεια;

5. Φίλος μου ο εαυτός μου. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι καλό, μπορεί και όχι. Οι έξυπνοι άνθρωποι αγαπάνε να κάνουν παρέα με τον εαυτό τους, περνώντας αρκετό χρόνο στη μοναξιά τους. Προτιμάνε να είναι μόνοι τους, παρά να αλληλεπιδρούν με φίλους και γνωστούς.

6. Αυτοέλεγχος. Σε μια έρευνα του 2009, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ευφυΐα και τον αυτο-έλεγχο. Συγκεκριμένα ένας έξυπνος άνθρωπος, εξετάζει τα θέλω του με λογική, σκέφτεται τις συνέπειες της κάθε πράξης του, προβληματίζεται για τα υπέρ και τα κατά των κινήσεων του και τελικά παίρνει την απόφαση του.

7. Αναβλητικοί. Ο ψυχολόγος Άνταμ Γκραντ υποστηρίζει, ότι η αναβλητικότητα είναι το μυστικό της καινοτομίας και αυτό ενστερνιζόταν απόλυτα και ο Στιβ Τζομπς. Κάποιος ο οποίος είναι ιδιαίτερα έξυπνος, χρονοτριβεί στην καθημερινότητα του και με έναν πιο παράξενο και αντισυμβατικό τρόπο κάνει παράλληλα και πολύ σημαντικότερα πράγματα.

8. Ναι στις καινούριες εμπειρίες. Είσαι έξυπνος άνθρωπος; Αν ναι, σημαίνει ότι είσαι διατεθειμένος να ψάξεις κάποια πράγματα, να μάθεις, να αντιληφθείς, να αποδεχτείς και να σκεφτείς καινούριες και διαφορετικές ιδέες, εμπειρίες  και απόψεις.

9. Ενσυναίσθηση.  Ένα χαρακτηριστικό που στις μέρες μας τείνει προς εξαφάνιση. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η ενσυναίσθηση, που είναι εναρμονισμένη με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, είναι το βασικό συστατικό της συναισθηματικής νοημοσύνης. Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να μιλούν με καινούργιους ανθρώπους και να μαθαίνουν όσα περισσότερα μπορούν για αυτούς.

10. Δημιουργικότητα και σύνδεση διαφορετικών δεδομένων. Αν πάντα επιλέγετε να κάνετε περίεργους συνδυασμούς και ακόμα και όταν μιλάτε πηδάτε από θέμα σε θέμα συνδέοντας από μια λέξη, μια ολόκληρη συζήτηση.. τότε είστε έξυπνοι, εφόσον τέτοιου είδους συνδέσεις είναι το σήμα κατατεθέν της δημιουργικότητας και της εξυπνάδας.

11. Ψάχνουν το νόημα, πίσω από τις λέξεις.  Οι έξυπνοι, απασχολούν το μυαλό τους προσπαθώντας να βρούν απαντήσεις, σε σημαντικά ερωτήματα, φιλοσοφικά, κοινωνικά, επιστημονικά, όπως πχ. το σύμπαν, το νόημα της ζωής, το νόημα για την ύπαρξη του κάθε τι εκεί έξω. Βλέποντας πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες, μπορούν και είναι ενήμεροι και έτοιμοι για τα πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!