Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

7+1 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το έλαιο στα μαλλιά σου !!!


Για κάποιους ίσως φαντάζει απίστευτο, για κάποιους άλλους εφικτό … όμως υπάρχουν 7+1 τρόποι να βάλεις στα μαλλια σου το λάδι που θα επιλέξεις αρκεί να έχεις κάνει την σωστή επιλογή προϊόντος και τον σωστό τρόπο χρήσης !!!

Ας ξεκινησουμε απο το βασικοτερο.

Τι προσφἐρουν τα έλαια στα μαλλιά μας;

Σχεδόν όλα τα λάδια μαλλιών αποτελούνται από έλαια που προέρχονται από διάφορους καρπούς, άνθη και φυτά. Θα βρείτε ό,τι φαντάζεστε, με ιδιαίτερα αγαπητά να είναι, τα έλαια Αργκάν, καρύδας και ελἰας. Τα προϊόντα αυτά είναι πραγματικές υπερδυνάμεις σε ό,τι αφορά την ενυδάτωση, τη θρέψη και την περιποίηση των μαλλιών.

Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, λίγες μόνο σταγόνες λαδιού αρκούν για οποιαδήποτε χρήση.

Βαθιά θρέψη

Λούσιμο, βαφή styling με θερμότητα… όλα αυτά μπορεί να καταστρέψουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας και γι’ αυτό ακριβώς το λάδι είναι τόσο απαραίτητο. Αναπληρώνει τις ζωτικές αυτές ουσίες, οι οποίες, όχι μόνο κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά, αλλά επίσης ενισχύουν και την ανάπτυξή τους.

Προστασία

Η εφαρμογή λαδιού πριν από το λούσιμο ή το styling θωρακίζει τα μαλλιά και τα κάνει πιο δυνατά απέναντι στην καταπόνηση. Μερικά λάδια μαλλιών περιέχουν ακόμα και αντιηλιακά φίλτρα –ιδανικά για να κρατήσουν τα βαμμένα μαλλιά υγιή, γεμάτα ζωντάνια.

Κατά του φριζαρίσματος, κατά του σπασίματος

Οροί κατά του φριζαρίσματος, λακ για λάμψη, προϊόντα περιποίησης. Το λάδι μαλλιών μπορεί να τα αντικαταστήσει όλα μονομιάς! Αυτό είναι εξαιρετικά βολικό, ιδίως για τα σγουρά μαλλιά και τα μαλλιά που είναι επιρρεπή στην ξηρότητα και σπάνε εύκολα.

Ποση ποσοτητα ελαίου χρειαζονται τα μαλλια μου ;

Την ΑΠΑΝΤΗΣΗ την ξέρουν μόνο τα μαλλιά σας! Η ποσότητα ελαίου που χρειάζεται κυμαίνεται από 1 μέχρι 5 δόσεις της αντλίας, ανάλογα με το μήκος, την υφή, την πυκνότητα και την κατάσταση των μαλλιών. Το μυστικό είναι να εφαρμόζετε μία δόση κάθε φορά και να απλώνετε το έλαιο ομοιόμορφα. 

7 τρὀποι εφαρμογἠς

1. Σε νωπἀ μαλλιἀ μετἀ το λουσιμὀ

Η εφαρμογή του ελαίου σε νωπἀ μαλλιά συνεπάγεται με λιγότερη λάμψη, αλλά προσφέρει άλλα οφέλη, όπως πιο εύκολο ξεμπέρδεμα .

2. Σε στεγνά μαλλιά

Προσφέρει πιο έντονη λάμψη και καλύτερο έλεγχο της τριχας, καθώς επίσης προστασία από την ακτινοβολία UV και τη ρύπανση.

3. Για φρεσκάρισμα

Λίγες σταγόνες είναι αρκετές σε καθημερινή βάση για να δείχνουν τα μαλλιά σου φρεσκοχτενισμένα όλη μέρα.

4. Για πειθαρχία σε ατίθασα μαλλιά 

Εάν τα μαλλιά σου φριζάρουν εύκολα, άπλωσε μετά το λούσιμο σε όλο το μήκος της τρίχας ελάχιστη ποσότητα λαδιού.

5. Ως ενισχυτικό μέσα στη μάσκα .

Ενίσχυσε την μάσκα σου με μια μικρή ποσότητα λαδιού στα μαλλιά και τύλιξέ τα με (ζεστή) πετσέτα.

6. Μετά το χτένισμα

Ιδανικό για να το τελειοποιήσεις. Μία με δυο σταγόνες στις άκρες είναι αρκετή για να τα τιθασεύσεις και να τα κάνεις λαμπερά.

7. Ως θερμοπροστατευτικο

Υπἀρχουν ἐλαια που λειτουργοὐν και ὠς θερμοπροστατευτικἀ, εἀν λοιπὀν επιλἐξεις ενα τἐτοιο προιὀν ἐχεις ἐνα πολυεργαλεἰο στα χἐρια σου, εφἀρμοσε το σε νωπἀ μαλλια.

+1

Για βέλτιστα, συνδυαστικά αποτελέσματα, εφαρμόστε 1-2 δόσεις σε βρεγμένα μαλλιά και στη συνέχεια, απλώστε ομοιόμορφα ακόμα 1-2 δόσεις σε στεγνά μαλλιά.

ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΓΚΑ

the hairxpert by ioanna & sissy

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....

Τα κουρέματα και τα χρώματα που είναι τάση αυτό το Χειμώνα!

Οι νέες τάσεις για τα κουρέματα και τα χρώματα του νέου έτους είναι εδώ! Πάμε πρώτα στο κούρεμα, μιας και είναι το απόλυτο φρεσκάρισμα για...