Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Tom Ford: «Έχουμε εκπαιδεύσει τον καταναλωτή να πιστεύει ότι υπάρχει κάτι νέο κάθε δύο μήνες»

«Το σύστημα της μόδας καθοδηγείται από τον καταναλωτή» δήλωσε ο Tom Ford σε συζήτηση με τη Βανέσα Φρίντμαν των New York Times στο Instagram Live.

Ο Tom Ford, πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας (CFDA) εξέφρασε αμφιβολία ότι θα προκύψει κάτι από τους ψιθύρους, ότι οι δημιουργοί ενδυμάτων μπορεί να αποφεύγουν τις προ-συλλογές και να σχεδιάζουν μόνο δύο συλλογές τον χρόνο.

«Έχουμε εκπαιδεύσει τον καταναλωτή να πιστεύει ότι υπάρχει κάτι νέο κάθε δύο μήνες» είπε ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας.

Ωστόσο τόνισε ότι η μόδα με υπευθυνότητα είναι στην σκέψη του.

Ο Tom Ford, ο οποίος έγινε vegan πριν λίγα χρόνια, συνεχάρη την Stella McCartney, την πρώην συνεργάτη του στον Gucci, για την έγκαιρη και διαρκή δέσμευσή της για την αειφορία. Τόνισε ακόμη ότι η διαχρονικότητα και η ποιότητα είναι σημαντικές πτυχές της αειφορίας.

«Τα ρούχα μου και ό,τι σχεδιάζω δεν πρέπει να πετιούνται» είπε. «Όταν έφυγα από τον Gucci και τον YSL, έπρεπε να αφήσω τα αρχεία μου πίσω». Από τότε, όπως είπε, ξαναγοράζει τα κομμάτια με σημαντικό κόστος.

Ο Tom Ford θεωρεί ότι «τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία κανονική επίδειξη μόδας».

«Η μόδα έχει να κάνει με την στιγμή που αξίζει να κοινοποιηθεί στο Instagram και για να συμβεί αυτό χρειάζονται κόσμος και διασημότητες. Οι ζωντανές επιδείξεις σε ένα χρονοδιάγραμμα είναι πολύ αποδοτικές» τόνισε.

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι οι τάσεις δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς πηγαίνουν από τη μία επίδειξη μόδας στην άλλη.

«Ελπίζω οι πραγματικές επιδείξεις μόδας να επιστρέψουν», είπε, προσθέτοντας ότι ο Σεπτέμβριος φαίνεται πολλά υποσχόμενος.

Επεσήμανε ότι του λείπει η «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» στις live επιδείξεις μόδας, η οποία δεν μπορεί να καταγραφεί σε ταινία. «Είναι όπως η ζωντανή εμπειρία μίας θεατρικής παράστασης» εξήγησε.

Παρά το πάθος του για δημιουργικότητα ο σχεδιαστής μόδας παραδέχθηκε ότι την περίοδο της πανδημίας παρακολουθεί μανιωδώς το CNN ή το MSNBC.

«Όλοι έχουμε αισθανθεί κάποια κατάθλιψη» αναφέρει. «Είναι δύσκολο να αισθάνεσαι δημιουργικός με όλη αυτή την αναταραχή» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!