Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το αγγούρι δεν είναι μόνο για σαλάτα!!!

Ομορφιά μου, το αγγούρι δεν είναι μόνο για τη σαλάτα. Το αγγούρι, μικρό, μεγάλο, οτιδήποτε μέγεθος και να είναι, είναι ιδανικό ανάμεσα σε άλλα, για τη σωστή ενυδάτωση σου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Επίσης είναι αντιφλογιστικό, διουρητικό, αποτοξινωτικό και έχει ελάχιστες έως καθόλου θερμίδες (32 θερμίδες- ένα μεσαίο μέγεθος). Το αγγούρι αποτελείται κατά 95% από νερό και έχει βιταμίνες Α, B1 , C, χλώριο, φώσφορο, κάλιο και θείο. Η φλούδα του είναι πολύ ευεργετική για το δέρμα σας και ως τρόφιμο δρα κατά των ρευματισμών, των αρθριτικών και της υπέρτασης.
Άρα κράτα στο ψυγείο σου τουλάχιστον ένα αγγούρι, γιατί δεν ξέρεις πότε και που θα σου φανεί χρήσιμο!!

Ιστορικά αυτό το τόσο σπουδαίο λαχανικό,  χρονολογείται 9.760 χρόνια πρίν, γιατί από τότε η Θαιλάνδη είχε σε τοίχους των σπηλαιων της σπόρους αγγουριού. Επίσης ακόμα και στην αρχαιότητα, οι Aιγύπτιοι, οι Iνδοί, οι Pωμαίοι και οι Έλληνες καλλιεργούσαν αγγούρια, δηλαδή πριν από 3.000 χρόνια.

Εκτός από τις σαλάτες σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγγούρι και σε χίλιες ακόμα περιπτώσεις, εκτός από τις προαναφερόμενες. Παραδείγματος χάρη βοηθάει σε ήπια ηλιακά εγκαύματα, δροσίζοντας το δέρμα με φρέσκο χυμό αγγουριού, επιταχύνεται και η ίαση από το έγκαυμα. Επίσης αν έχετε πυρετό, ο χυμός του αγγουριού, σβήνει γρήγορα τη δίψα και τονώνει τον οργανισμό σας.
 

Αναζωογόνηση επιδερμίδας και ματιών

Μην μου πείτε πως δεν έτυχε να αγοράσετε κάποια κρέμα δέρματος ή ματιών, που να περιλαμβάνει μέσα αγγούρι. Είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για θεραπεία και αναζωογόνηση του δέρματος σας. Δεν πετύχατε ποτέ την μαμά σας με φλούδες αγγουριού στο πρόσωπο ή στα μάτια της; Οι μαμάδες πάντα ξέρουν κάτι παρά πάνω. Χρησιμοποιούσαν τις φλούδες αγγουριού, με σκοπό να ξεκουραστεί το βλέμμα τους, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια.

Δοκιμάστε το καλό αγγουράκι και στο πρόσωπο σας και δεν θα χάσετε!!!



Πάρτε ένα αγγούρι από το ψυγείο και κόψτε δύο χοντρές φέτες. Κλείστε τα μάτια, βάλτε τις  φέτες πάνω στα βλέφαρά σας και χαλαρώστε για περίπου 15 λεπτά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ενυδατώνει, ενώ ταυτόχρονα η δροσιά του κρύου αγγουριού βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων της περιοχής με αποτέλεσμα τη μείωση του πρηξίματος.

Αν δεν σας αρκεί το μυστικό ομορφιάς της γιαγιάς, που πήγε στη μαμά και έρχεται σε εσάς… διαβάστε κάποιες ιδέες που μπορείτε εσείς να φτιάξετε.

Απολέπιση με ζάχαρη και αγγούρι

Πολτοποίησε μισό αγγούρι προσθέτοντας 3 – 4 φλιτζάνια ζάχαρη (μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα ανάλογα με την πυκνότητα που θέλετε), ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα φύλλα μέντας. Ανακατέψτε τα υλικά, βάλτε σε ένα βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο. Ιδανική για απαλή απολέπιση και αναζωογόνηση του προσώπου πριν από το make up.

 Μάσκα για λάμψη στο δέρμα

Λιώσε ένα αγγούρι στο μπλέντερ και πρόσθεσε 2 κουταλιές σούπες έλαιο καρύδας και ¼ φλιτζανιού gel αλόη βέρα μέχρι να γίνει μία απαλή κρέμα. Άπλωσε στο πρόσωπό σου και άφησε για 10-15 λεπτά. Ξέπλυνε με νερό. Αν θες να το διαφοροποιήσεις λίγο, μπορείς να βάλεις τη μάσκα σε θήκη για παγάκια, να την καταψύξης και να την έχεις για οποτε σου χρειαστεί. Αναζωογονεί την επιδερμίδα και χαρίζει λάμψη στο δέρμα.

Ενυδατική μάσκα

Ανακάτεψε μία κουταλιά σούπας βρώμη με ένα αγγούρι που αρχικά θα έχεις ξεφλουδήσει και πολτοποιήσει. Άφησε το για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να απορροφήσει η βρώμη τον χυμό και να γίνει ένα πηκτό μίγμα. Άπλωσε στο πρόσωπό σου και άστο εκεί για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αμέσως θα νιώσετε την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη.

Κάνει καλό και στα πόδια σας!

Βάλτε 2 αγγούρια, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν. Ζεστάνετε το μείγμα ελαφρά και βυθίστε τα πόδια σας τρίβοντας τα ελαφρά. Αφήστε τα για 5 – 10 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Το αγγούρι αναζωογονεί τα κουρασμένα πόδια, το λεμόνι βοηθά στην απολέπιση και το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!