Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

τιπς για αύξηση κέρδους!! Τελικά τα χρήματα αγοράζουν υπαλλήλους;



Λόγω covid19, έχουν πάει όλες οι επιχειρήσεις πίσω. Επανήλθαμε και πρέπει όχι μόνο να βγάλουμε κέρδος τώρα, αλλά να βγάλουμε και τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών.
Σύμφωνα με ειδικούς δημιουργίας Εταιρικής στρατηγικής, τα βασικά για να πετύχει η επιχείρηση-κομμωτήριο μας είναι τα ακόλουθα. Επενδύστε σε σωστή ομάδα και στο διαδίκτυο!!
Πως γίνεται αυτό; Πολλές φορές σημασία δεν έχει μόνο ο μισθός που θα δώσετε αλλά και τα κίνητρα.  

1.            Δημιουργία Ηγετικών Ομάδων  με διευρυμένους και καθοριστικούς ρόλους και με στόχο την χάραξη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Εταιρικής Στρατηγικής. Χρειάζεται να αναλάβουν δράση με σκοπό να κινητοποιήσουν και να καθοδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση το σύνολο του επιχειρησιακού ιστού. Να ενεργοποιήσουν και να προβάλλουν τις αξίες της εταιρείας, σε όλους τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία.

2.            Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων και  αναγκαία η μέριμνα συνθηκών εργασίας, για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων. Η ενδυνάμωση της εσωτερικής επικοινωνίας, η προβολή θετικών μηνυμάτων, η αμφίδρομη επικοινωνία με τα στελέχη ή και την διοίκηση να απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις και να συμμετέχουν σε ανοιχτό διάλογο με τους εργαζόμενους. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται κλίμα εμπιστοσύνης με ανταπόκριση στις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους.

3.            Ψηφιακός μετασχηματισμός. Η ψηφιακή τεχνολογία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην νέα πραγματικότητα.

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την αφοσίωση;

Για να έχουμε σωστό προσωπικό και εκλεκτή ομάδα, θα πρέπει να δώσουμε σημασία στα μέλη της. Όχι μόνο όσον αφορά την εκπαίδευση τους, αλλά κυρίως όσον αφορά τα κίνητρα τους.

Αν δεν έχετε ήδη εντρυφήσει στο εσωτερικό management κομμωτηρίων ή ινστιτούτων, πρέπει να γνωρίζετε πως ο κάθε υπάλληλος παρακινείται από εξωτερικά και εσωτερικά κίνητρα. Τα εξωτερικά είναι αυτά, που λαμβάνουμε από τους άλλους και τα εσωτερικά είναι αυτά που αντλούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό.

H αφοσίωση των υπαλλήλων που είχαν έντονα εσωτερικά κίνητρα (ανάπτυξη καριέρας, εκπαίδευση, παρακίνηση, παραγωγική αξιολόγηση, συμμετοχή στις αποφάσεις κ.λπ.) ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτών που είχαν μόνο εξωτερικά κίνητρα (μισθός, μπόνους κτλ.). Γι’ αυτό είναι σημαντικό για το κατάλληλο management κομμωτηρίων, να αναζητούμε τα εσωτερικά κίνητρα των υπαλλήλων και να τους προσφέρουμε αντίστοιχες ευκαιρίες και προκλήσεις που βασίζονται σε αυτά κυρίως και όχι μόνο σε ανταμοιβές ώστε να παραμένουν κινητοποιημένοι. Τα εσωτερικά κίνητρα είναι από τους ισχυρότερους παράγοντες για την απόδοση των εργαζομένων.

O κάθε ηγέτης πρέπει να καταλάβει τι αξιολογεί ο κάθε εργαζόμενος ως πιο σημαντικό, ώστε να του παράσχει τα κατάλληλα κίνητρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!