Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τι πρέπει και τι όχι… να λες με τους πελάτες σου!

Ένα ραντεβού μαζί με την καλή μας κομμώτρια/κομμωτή, εκτός από περιποίηση των μαλλιών, παρέχει και συζήτηση. Έχουμε πει και ξέρετε και εσείς από την πείρα σας, ότι η κομμώτρια/κομμωτής, πάνω από όλα είναι ψυχολόγος και καλός φίλος/η. Ποιό είναι όμως το όριο της φιλίας που πρέπει να έχετε με έναν πελάτη σας; Τι επιτρέπεται να πείτε και τι όχι ;  

Η επικοινωνία με τους ανθρώπους και συγκεκριμένα με τους πελάτες, μπορεί να είναι πολύ εύκολη, αν ξέρετε τα σωστά σημεία που μπορείτε να αναφερθείτε .. αλλά και πολύ δύσκολη, αν μπείτε σε θεματολογία που μπορεί να προκύψουν διαφωνίες και κατ’ επέκταση αντιπάθειες.

Σημασία έχει ο πελάτης σας να νιώθει άνετα και ικανοποιημένος, όχι μόνο από την εξειδικευμένη εργασία που του παρέχετε αλλά γιατί νιώθει ανάμεσα σε άλλα, άνετα με την διακριτικότητα και την εχεμύθεια σας.

Όσο φιλική και να είναι η σχέση σας με έναν πελάτη η θέση σας μέσα στο χώρο του κομμωτηρίου πρέπει να είναι ακέραια.

Αρχικά δεν χρειάζεται να κάνετε αναλύσεις επί των αναλύσεων και να λέτε απόψεις και σκέψεις σας, αλλά σημαντικό είναι να ακούτε και να σχολιάζετε τα βασικά.

Μην ρωτάτε για ευαίσθητα πιθανόν θέματα, όπως θρησκεία, πολιτική, μισθό, οικογενειακή κατάσταση ή το οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει άγχος, εκνευρισμό και διαφωνίες.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια χαλαρή συζήτηση σχετικά με την καταγωγή του, την εργασία του, την αγαπημένη του μουσική, ταινίες… αν πηγαίνει σινεμά, θέατρο, αν έχει κάποια χόμπι και γενικότερα αφήστε το πάνω του να σας καθοδηγήσει αυτός για το τι θέλει να πείτε. Μην αφεθείτε και μην πέσετε σε παγίδες που μπορεί να καταστρέψουν την σχέση σας.

Όσον αφορά το κουτσομπολιό, καλώς ή κακώς πολλοί το αγαπάνε. Μην μπείτε σε διαδικασία να συνομιλήσετε και να κάνετε σχόλια που αφορούν γείτονες, κοινούς γνωστούς, ούτε καν τον μπακάλη ή κάποιον που τυχαίνει να γνωρίζετε και οι δυό. Μην επιτρέπεται καν τέτοιους διαλόγους, γιατί δεν ξέρετε πως μπορούν να παρερμηνευτούν και στο τέλος να παρεξηγηθείτε.

Στο χώρο σας ευθύνη για το τι γίνεται και λέγεται… έχετε εσείς. Άρα φροντίστε να βάζετε όρια όπου χρειάζεται, για να ξέρουν και οι πελάτες σας, ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν. Σημασία έχει η συζήτηση σας να είναι ευχάριστη και όχι γεμάτη εντάσεις.

Μην ξεχνάτε

Να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους ονομαστικά και επώνυμα. Πόσο διαφορετικά οικεία θα δείτε κάποιον που θα σας απευθύνει τον λόγο με το όνομα σας, σε αντίθεση με το να σας μιλήσει απλά σαν έναν οποιοδήποτε πελάτη, πχ τον αριθμό 7 που μπαίνει στο κομμωτήριο σας; Πείτε «γεια σας κ. Σοφία» αντί απλά «γειά σας».

Να δείχνετε ενδιαφέρον στο πελάτη σας, ζητώντας του να σας εξηγήσει πιθανόν καλύτερα ένα θέμα, πρόβλημα, ερώτημα που μπορεί να έχει. Αν δεν δείξετε ότι θέλετε να τον ακούσετε, θα τον κάνετε να νιώσει άβολα.

Να είστε πάντα ευγενικοί. Μάθετε να λέτε «ευχαριστώ», «παρακαλώ».

Σε πιθανό πρόβλημα μην βγάζετε την ουρά σας απέξω και μην είστε αντιδραστικά αγενής. Φροντίστε να μπείτε στη θέση του πελάτη σας και να του μιλήσετε όπως θα θέλατε να σας μιλήσουν «Έχετε δίκαιο. Σας καταλαβαίνω», είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για να τον ηρεμίσετε και να καταλάβει πως είστε μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!